Het Rariteitenkabinet | Ontdek de wonderen van de natuur

Heb jij een strandjutter in huis? Komen jouw kinderen met zakken vol vondsten thuis? Dan is het boek ‘Het Rariteitenkabinet’ zeker een aanbeveling. Hierin ontdek je hoe je de wonderen van de natuur kan verzamelen.

Wie heeft nooit zijn zakken ooit volgestopt met kleine vondsten? Wonderen van de natuur zo ‘normaal’ dat je er met je volwassen oog gemakkelijk over heen kijkt. Dit vol stoppen van je zakken, gaat in sommige gevallen over tot het echt verzamelen van kleine vondsten uit de omgeving om je heen. Juist voor deze kleine verzamelaars is er het boek ‘Het Rariteitenkabinet – Ontdekken & Verzamelen van de Wonderen der Natuur’. Een geweldig mooi boek voor iedereen die nieuwsgierig is naar de natuur en beginnen met met observeren en verzamelen.

rariteitenkabinet boek

In dit boek komen allerlei vormen van verzamelen en verzamelingen aan bod. Niet alleen welke dieren je kan verzamelen, maar ook hoe je ze kan bewaren in een verzameling. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je een mot of vlinder moet opprikken. Een klusje waar je heel veel rust en zorg voor nodig hebt.

Natuurlijk mogen de botten van diverse dieren niet ontbreken. Elk hoofdstuk is in een klasse ingedeeld en zo ga je van dieren naar planten om uiteindelijk bij mineralen uit te komen. Door het oog van een wetenschapper, maar kindvriendelijk geschreven krijg je inzicht in hoe je spullen moet bekijken, behandelen en uiteindelijk bewaren.

In het boek Het Rariteitenkabinet komen al deze verzamel voorwerpen geordend voor. Met kindvriendelijke informatie over het onderwerp en de voorwerpen. Zo krijg je een prachtig een rijk geïllustreerd naslagwerk waar je als kleine verzamelaar ideeen uit kan halen en informatie in kan opzoeken.

Rariteitenkabinet – een verzameldoos

Een rariteitenkabinet is volgens Wikipedia een kast waarin een verzameling van kunst en rariteiten kan worden bewaard. Ook een verzameling in een kast kan worden aangeduid als rariteitenkabinet. Het concept was vooral populair in de 16e, 17e en 18e eeuw. Dit had te maken met het toenemende contact met exotische, tropische oorden en de interesse voor planten en (fabel)dieren. De verzameling werd aangevuld met munten en andere bijzondere voorwerpen. Een rariteitenkabinet had als doel het systematiseren van kennis op alfabet en later het ordenen op geslachtskenmerken.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: