Hoe maak jij het perfecte verlanglijstje voor Sinterklaas

Sinterklaas. Het is al bijna weer zover. Zodra de blaadjes van de bomen vallen, lijkt iedereen klaar voor de Sint en zijn Pieten. Voordat het Heerlijke Avondje is gekomen, is er voor alle kinderen nog wel wat werk aan de winkel. Er moeten immers verlanglijstjes gemaakt worden. Wij zetten alle mogelijkheden om van jouw lijstje het mooiste verlanglijstje te maken op een rijtje.

Hoe maken jouw kinderen hun verlanglijstje voor Sinterklaas? Ga je old fashioned (of helemaal retro) aan de slag met pen en papier? Ben je liever creatief met schaar en lijm? Of maken jouw kinderen hun lijstjes interactief via computer of tablet? Niet alle kinderen zijn hetzelfde en niet alle kinderen vinden verlanglijstjes maken op dezelfde manier leuk. Kies de manier die voor jouw kindje geschikt is en je zal versteld staan over de creativiteit (en hoeveelheid cadeautjes die het uitzoekt).

Pen en papier

Het lijkt de gemakkelijkste manier om een verlanglijstje te maken voor de Sint. Maar niks is minder waar. Natuurlijk kan je op een blaadje snel een paar cadeaus krabbelen. Alleen, weet Sinterklaas wel wat je precies bedoelt? Sommige wensen hebben toch wat meer omschrijving nodig. Daarnaast is een handgeschreven lijstje in een heerlijk kinderhandschrift vaak een geweldige herinnering. Er staan niet alleen de grootste wensen van de wenser op. Ze worden ook vaak op humoristische manier omschreven. Je kan van een handgeschreven verlanglijstje een heus kunstwerk maken door het te versieren met tekeningen en illustraties. Zo is het lijstje gelijk ook een mooi kunstwerk voor de Sint.

Wat heb je nodig:
– papier
– pen
– stiften

verlanglijstje landgoed van sinterklaas duinrell

Tip: Zorg dat je kindje tijd en zin heeft in het maken van een verlanglijstje voor de Sint. Kunnen ze zelf schrijven? Laat ze het lijstje in hun eigen handschrift en eigen woorden opschrijven. Het zal een leuke herinnering zijn voor later.

Voordeel
Zonder speelgoedboek moeten kinderen gaan nadenken over wat ze echt willen ontvangen van de Sint. Grote kans dat hun grootste wensen op het lijstje staan.

Nadeel
Onleesbare lijstjes zijn door enthousiasme en beginnend schrijven heel goed mogelijk. Hou er rekening mee dat je een avondje moet ontcijferen. Ook is er kans dat de naam van een wens niet overeenkomt met de echte naam van het cadeau.

Schaar en lijm

Voor het volgende lijstje heb je naast een schaar en lijm ook een speelgoedboek van de speelgoedwinkel nodig. Diverse speelgoedwinkels maken van hun speelgoedboek een waar kunstwerk. Ideaal om je als kindje eindeloos te vergapen aan de mooie plaatjes, alle het speelgoed en de vele mogelijkheden.

Wat heb je nodig:
– schaar
– papier
– lijm
– speelgoedboek van speelgoedwinkel

speelgoedboek intertoys sinterklaas verlanglijstje

Tip: Zorg dat je het aantal cadeautjes van te voren bepaalt. Anders heb je straks tientallen vellen met cadeaus en zie je door de bomen het bos niet mee. Blader van te voren de cadeautjes door en scheur de pagina’s uit waar de favorieten op staan. Zorg ervoor dat er geen plaatjes op voor en achterzijde staan zodat je een plaatje ‘verknipt’. Zorg voor extra speelgoedboeken.

Voordeel
Door het zien van alle mogelijkheden zijn kinderen vaak voor langere tijd gefocust om een lijstje te maken. Daarnaast is het een voordeel voor de Sint dat het cadeautje en de prijs in een oog opslag duidelijk is.

Nadeel
Je wensen kunnen op de voorkant en de achterkant van een pagina staan. Daarnaast zorgen ‘slechte kniptechnieken’ voor verknipte cadeautjes waardoor moeilijk te zien is wat er gewenst wordt. Let ook op met lijm. Kies voor een uitwasbare variant.

Interactief

Cadeautjes zoeken op een tablet of computer. Zeker als je interactieve kinderen in huis hebt, die liever geen tijd steken in een lijstje op papier is een goed alternatief. Het maakt Sinterklaas niet uit of een lijstje via de schoen of via de computer naar hem wordt gestuurd, als het lijstje maar aankomt.

Een goed voorbeeld van een interactief verlanglijstje is de Sinterklaas Cadeaumachine. Hier helpt Sinterklaas je met het opstellen van je lijstje en krijg je van hem cadeausuggesties op basis van geslacht en leeftijd. Diverse merken zijn in deze cadeaumachine te vinden waaronder: LEGO, Playmobil, Paw Patrol, Barbie en Marvel. Door op de plaatjes te klikken stop je het cadeautje in je schoen waarna het lijstje automatisch wordt opgeslagen. Bij opnieuw inloggen krijg je automatisch het lijstje en kan je deze aanvullen of aanpassen.

Daarnaast zijn er natuurlijk heel veel online speelgoed aanbieders waar je via een zoekmachine je wensen kan vinden. Deze kan je bewaren, maar ook uitprinten.

Wat heb je nodig:
– computer of tablet
– printer

sinterklaas cadeaumachine bol.com verlanglijstje

sinterklaas cadeaumachine bol.com verlanglijstje

Tip: Zorg dat je vooraf een account hebt bij de Sinterklaas cadeaumachine en dat je weet hoe het programma werkt. Eventuele vragen kan je zo gemakkelijk zelf beantwoorden en het lijstje is achteraf ook gemakkelijk terug te vinden. Kijk online naar de verschillende acties die er lopen zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt.

Voordeel
Kinderen kunnen het lijstje gemakkelijk zelf maken. Het programma is gebruikersvriendelijk. De afbeeldingen zijn groot en duidelijk. Je hebt per cadeau diverse foto’s zodat je goed kan zien wat je nu eigenlijk op het lijstje zet. Je kan precies zien waar een wens te koop is.

Nadeel
Je krijgt per leeftijd een selectie cadeaus te zien. Dit hoeft niet per se bij de ontwikkeling van jouw kindje te passen (pas dan de leeftijd aan). Je bent beperkt tot de merken die meedoen met de Sinterklaas Cadeaumachine.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: