Hoera een tweeling! Maak een bijzonder geboortekaartje

Het maken van een meerling geboortekaartje is best een hele uitdaging. Je wilt immers dat al je baby’s evenveel aandacht krijgen. Bij een meerling is het daarom extra leuk om het geboortekaartje een bijzonder uiterlijk te geven. Zo kun je bijvoorbeeld een extra grote kaart nemen of juist kiezen voor een langwerpig exemplaar. En wat dacht je van een uitklapbaar kaartje?
Voor een tweeling
Voor een tweeling kun je bijvoorbeeld een geboortekaartje maken dat als een drieluik wordt gevouwen. In het midden kun je een lief gedichtje en adresgegevens kwijt. Op de linker- en rechterkant van de drieluik plaats je dan van ieder kindje de naam en de persoonlijke gegevens, zoals of het een jongetje of een meisje is, de naam en het geboortegewicht. Het ontwerp voor dit kaartje kun je natuurlijk in blauw of roze doen. Zo kun je bij een tweeling broertje en zusje een blauw luikje maken voor je zoontje en een roze luikje voor een meisje. Maar ook een geslacht neutrale kleur, zoals wit, crème, groen, geel en oranje, zijn perfect voor deze kaartjes.

geboortekaartje-hallmark-meerling-tweeling

Voor een drieling
Een drieluikkaart is ook een geschikt meerling geboortekaartje voor een drieling. Het midden van het kaartje gebruik je dan ook voor een van je kindjes. Op de buitenkant van het kaartje plaats je dan je boodschap en adresgegevens voor de kraamvisite. Kies bij een drieling met meerdere geslachten voor een neutrale kleur of geef ieder luikje – als dat kan – zijn eigen kleur. Je kan dit ook terug laten komen door de namen in de kleur van een jongen of meisje te laten drukken.

Voor een meerling
Ben je gezegend met een meerling van meer dan drie baby’s? Dan is het beter om te kiezen voor een grote kaart, waar je alle namen op een mooie manier op kunt plaatsen. Om niet te verdrinken in alle details kun je hier geboortegewicht en -lengte ook achterwege laten. Een meerling geboortekaartje moet vooral overzichtelijk zijn voor de ontvanger. Omdat meerling geboortekaartjes niet heel vaak voorkomen en er weinig afbeeldingen zijn van meer dan twee baby’s zou je ook voor een enkele grote teddybeer, een waslijn vol sokjes of andere babysymbolen kunnen kiezen. Zorg dat de namen onder elkaar staan en qua lettertype even groot zijn, zodat iedere baby evenveel aandacht krijgt. 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Hoera een tweeling! Maak een bijzonder geboortekaartje"

  1. Sonja says:

    Wij hadden voor de twins een kaartje met foto’s van beide mini’s en roze en blauwe muisjes die samenkomen. Mooi, maar ik vond het inderdaad best lastig om een ‘originele’ te vinden, want zoveel is er niet voor meerlingen!
    Sonja onlangs geplaatst…Blonde broer en zus in Blonde zusjesMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: