Ice Age 5 – Collision Course

[Winactie] Je weet wat ze zeggen van sequels … een vervolg is vaak niet beter dan het origineel. Vaak ben ik het met deze stelling eens. Behalve in het geval van Ice Age. Daarvan is nummer 5 nu uit op dvd en zelden heb ik een familie animatiefilm gekeken waar we alle vijf dolle pret om hadden. Ice Age 5 – Collision Course is dan ook zeker een aanrader. psssttt, we mogen een dvd weggeven!

Weggeven doe ik het liefste als ik voor de volle honderd procent achter een product sta. Niks is vervelender dan iets te moeten weggeven waarover je twijfels hebt. Over Ice Age 5 – Collision Course twijfel ik geen seconde. Deze animatiefilm van Blue Sky is niet alleen herkenbaar, grappig en vol avontuur. Het zorgt er ook voor dat we met het hele gezin een geweldig leuke filmavond hebben gehad. En dat is in huize Chaos nog best een uitdaging.

Omdat we een gezin met uiteenlopende leeftijden zijn (van 4 tot 40 jaar), valt er met een filmavond altijd wel iemand tussen wal en het schip. Vaak is dit junior die met z’n vier jaar nog niet alles begrijpt van wat er gezegd wordt, soms moet vader het met een zoetsappige musical ontgelden. Een film voor het hele gezin (ons gezin in ieder geval) leek onmogelijk. Tot we op een avond Ice Age 5 in de dvd speler stopten.

iceage-collision-course-2

iceage-collision-course-1

Eerlijk is eerlijk, ik had er geen hoge verwachtingen van. Waarom niet? Vooral door het cijfer 5. Een vervolg op een vervolg op een vervolg leek me niet getuigen van een sterk verhaal. Waren de hoofdpersonen niet uitgeavontuurd en toe aan een dutje? Niks bleek minder waar. Hoewel het verhaal natuurlijk absurd is, is het 91 minuten lachen, spanning en genieten. Wederom leef je mee met de helden van Ice Age. Niets ingedut en afgestoft. Kleine junior vermaakte zich opperbest en papa en mama zaten smakelijk om de ‘volwassen’ grappen te lachen. Heerlijk.

Het verhaal Ice Age 5

Je favoriete Ice Age helden zijn terug en cooler dan ooit in dit nieuwe lachwekkende avontuur met volop kijkplezier voor het hele gezin. Scrat’s epische achtervolging van het ongrijpbare eikeltje zorgt er dit keer voor dat hij in de ruimte terechtkomt waarbij hij per ongeluk een kosmische kettingreactie teweegbrengt die de wereld van Ice Age volledig dreigt te veranderen. Om zichzelf te beschermen tegen dit gevaar moeten Sid, Manny, Diego en de rest van de kudde hun huis verlaten en beginnen aan een reis vol humor en avontuur door nieuwe exotische landen waarbij ze een groot aantal nieuwe kleurrijke vrienden ontmoeten.

ice age collision course

WINACTIE

In samenwerking met Blue Sky Studios mogen we 1 x een dvd van Ice Age 5 – Collision Course weggeven. Wil jij met je gezin een geweldige filmavond beleven met alle figuren uit de Ice Age serie? Lees dan even verder wat je moet doen om kans te maken.

WAT MOET JE DOEN?

 1. Volg ons op 1 van de volgende Social Media kanalen:
  –  Facebook
  –  Instagram
  –  Bloglovin
  –  Twitter
  –  Pinterest
 2. Deel dit bericht op je eigen Facebookpagina
 3. Plaats een comment onder dit artikel | Waarom ben jij een Ice Age fan?

Meer winacties zien? Die vind je hier.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

21 Responses to "Ice Age 5 – Collision Course"

 1. Sandy van der Kolk says:

  Ik ben een Ice Age fan omdat met elke film die we van ze kijken er altijd wel een paar lachsalvo’s voorbij komen hier op de bank, en dan niet alleen van de kids 😉
  Het zijn echt heerlijke films voor alle leeftijden!!

 2. kempenaers says:

  heb hem nog niet gezien dus zou het leuk zijn mocht ik hem winnen vorige films allemaal gezien en vond ze zeer grappig, ook leuk voor de kleinkinderen

 3. brants says:

  ice age films zijn superleuk doe graag mee voor mijn kleinkinderen hebben de vorige allemaal gezien en vonden ze zeer tof

 4. Marian says:

  Ice Age altijd leuk. Voor een koude of regenachtige dag met het hele gezin op de bank, gezellig!

 5. Claudia says:

  Echt gaaf voor mijn 26 jarige dochter ze is echt fan.

 6. Fam Andel says:

  Wij kijken enorm uit naar deze nieuwe film. Ons gezinnetje vind het altijd heerlijk om een gezinsfilm te kijken op regenachtige dagen. Heerlijk knus, warm bij elkaar. Chips op tafel en drinken. Die warmte en gezelligheid daar hou ik zo van! Ice Age wordt heel vaak hier gekeken. Hier zijn ze gek op Sid’s oma.

 7. Tamara van Bodegom says:

  Zelfs mijn vader van 70 vindt dit nog geweldig! We zijn allemaal een beetje verliefd op Scrat… die nog altijd op zoek is naar zijn eikeltje. Het zijn heerlijke gezinsfilms. Op wintersport met mijn ouders kijken we ernaar van 5-70 jaar. We vinden het allemaal geweldig!! Deze film hebben we nog niet gezien. Zou fantastisch zijn….

 8. Mieke Stam says:

  Alle 4 zijn we thuis gek op ice age, met name scrat vinden we altijd super grappig! En het is inderdaad best lastig om een film te vinden die iedereen leuk vindt, de jongste is 5 en de oudste 42. Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe film!

 9. Anneliese de Waal says:

  Ik doe graag mee voor de kinderen, zullen ze geweldig vinden.
  Ze vinden de films van Ice Age altijd erg leuk om naar te kijken.

  Groetjes Anneliese

 10. Iulia van Empel-Stamate says:

  ik doe graag mee. we zijn fan van deze serie omdat het heel grappig is

 11. Will says:

  Lekker met de kleinkinderen naar deze leuke dvd kijken op een regenachtige middag, als ik op ze pas.
  Ja, mijn kleinkinderen en ikke willen wel.
  Wij doen mee.

 12. melissa says:

  Ice age leren kennen tijdens ons bezoek aan movie park. de kids waren meteen helemaal fan en kozen beide een knuffel van ice age uit. Lijkt me dus leuk om de film te zien. Volg via alle kanalen muv twitter. liefs melissa

 13. Irene Niec says:

  Mijn kleinkinderen zijn er dol op en oma ook, graag heb ik meegedaan, fingers crossed

 14. Anita te Gussinklo says:

  Wij hebben alle films gezien van Ice Age behalve deze.
  We hebben deze gemist in de bioscoop.
  Lijkt me leuk om deze te zien op dvd.
  Echt een familie film, we kijken dan allemaal.

 15. AnnaB says:

  Omdat het grappig is en leuk voor het hele gezin!

 16. Vlijtig Liesje says:

  Ik vind het knap dat het vijfde deel weer superleuk is! Meestal zijn sequels inderdaad veel minder goed.
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…10 Voordelen van een gezonde levensstijlMy Profile

 17. SophiaG says:

  Als sinds Scrat ons bij het eerste deel verraste met de teaser en trailer van Ice Age ben ik fan van deze tekenfilmserie

 18. Annelies Frijters says:

  Iets voor de komende koude weekenden…

 19. Sofie Dekkers says:

  Toen de eerste film uitkwam(toen waren we nog kinderloos), lachte mijn man me uit … hij zei: “Je hebt een kinderfilm gekozen!”
  Maar ruim een uurtje later waren we helemaal mee in het verhaal 🙂 We vonden het geweldig!
  Ondertussen zijn we een hele tijd en drie kinderen later en we vinden de films nog steeds leuk! Deze dvd zou dus een heel welgekomen aanvulling zijn op onze collectie!

 20. ebru says:

  oooo…deze wilden we zien in de Bioscoop maar is er niet van gekomen. Hoe leuk zou het zijn nu dezet film lekker met de familie te beijken op onze breedbeeld TV dus net als in de BIOS! en de kinderen houden ervan en vinden Ice Age prachtig met al die dieren en hun avonturen!

 21. leya yalcin says:

  super! ik heb meegedaan voor mjn kids. Ze zijn fan van deze serie en hebben ze allemaal al gezien. Gewoon het feit dat er dieren in zijn vinden ze prachtig…en wijzen naar elkaar, ik ben Sid en jij bent de olifant etc..hahahah

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: