Iki en Gai | Omdat complimentjes geven iets met je doet

Ken jij Iki en Gai al? Deze twee vriendjes komen van het Japanse eiland Okinawa. Samen met Krabbetje laten ze jou zien dat je met een beetje ‘ikigai’ de wereld een stuk leuker maakt. Thuis, bij je vriendjes en vooral op school.

Ikigai is volgens Japanse traditie de reden van bestaan. De reden waarvoor jij ‘s ochtends je bed uitkomt. Dit is het geheim waarom de inwoners van het eiland Okinawa opvallend langer leven en gezonder oud worden. Het geheim van een lang en gelukkig leven is dus ikigai.iki en gai complimentjes love4kidz liefsvan iki & gai

Ikigai wordt Iki en Gai

Om deze inspirerende manier van leven door te geven aan kinderen heeft Jeske Oerlemans (eigenaar van Liefs van… ) Iki & Gai bedacht. Een complimenten project voor in de klas, dat kinderen leert om interesse te tonen in een ander, naar elkaar te luisteren en dat de wereld samen gewoon leuker is.

Iki & Gai beleven niet alleen leuke avonturen, ze kunnen elkaar ook alles vertellen. Wat ze niet durven te zeggen, schrijven ze op. Zo weet de een toch waar de ander mee zit. En hoe ze dit doen willen Iki & Gai graag met je delen.

iki en gai complimentjes love4kidz liefsvan iki & gai

iki en gai complimentjes love4kidz liefsvan iki & gai

leren luisteren en praten

Hoe? Met onder andere het Iki en Gai Doeboekje. In dit boekje kun je van alles opschrijven en tekenen aan de hand van vragenstickers en tekenpagina’s. Zo vragen ze waarvoor jij vandaag je bed uit bent gekomen. Of waar jij heel goed in bent. Wie kan er een goede vriend gebruiken? Doe je wel eens iets stiekems? Het Doeboekje zorgt ervoor dat je kan vertellen over leuke en minder leuke dingen en hoe je die kunt loslaten (…knoop het aan de ballon en laat het wegvliegen). Maar vooral hoe je een complimentje geeft aan iemand. Krabbetje staat hierbij centraal. Vind je zijn amulet in je schoollaatje?, dan mag jij een complimentje weggeven. Dat is precies wat Iki en Gai willen bereiken: de dingen positief en zonnig maken.

iki en gai complimentjes love4kidz liefsvan iki & gai

Onverwachte complimentjes geven

Naast het leuke vrolijk vormgegeven Doeboekje (gemaakt in samenwerking met Studio Letterwerkjes) hebben ze bij Iki en Gai nog veel meer materialen om mensen dat ene ikigai momentje mee te geven. Zo kun je namelijk complimenten kaartjes versturen met een speciale boodschap. Een complimenten slinger maken, activiteiten uitvoeren met het Happerspel of Flessenpost bezorgen. Allemaal leuke onderdelen die zelfstandig, klassikaal of per groepje uitgevoerd kunnen worden. Door het inzetten van Complimenten Krabbetje leren kinderen daarnaast dat een complimentje geven voor heel veel plezier kan zorgen bij de ontvanger als de gever. Maar niet vertellen dat jij Krabbetje hebt gevonden hoor! Spontane complimentjes zijn namelijk het leukst.

iki en gai complimentjes love4kidz liefsvan iki & gai

Iki en Gai op School

Met het project hopen de makers dat kinderen leren naar elkaar te luisteren en positief naar elkaar te kijken. Praten over jezelf is best lastig en kan op school nog lastiger zijn. Het Doeboekje en alle andere materialen kunnen op school ingezet worden om klassikaal te werken aan herkenning en waardering. Maar natuurlijk kan dit alles ook thuis in de eigen omgeving gedaan worden. Alle onderdelen van het pakket zijn los te koop in het winkeltje op de site voor thuis gebruik! Want ook papa’s en mama’s willen wel eens een complimentje!

iki en gai complimentjes love4kidz liefsvan iki & gai

Het basis lespakket voor scholen bestaat uit de Doeboekjes en vragen stickers, een Krabbetje amulet, het Post-it spel en het Ballonnen spel. Het pakket kan uitgebreid worden met een Heldenbutton, een Happer met opdrachtstickers, Flessenpost een Complimentenslinger en Ansichtkaarten om te versturen. 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Iki en Gai | Omdat complimentjes geven iets met je doet"

  1. Iki en Gai | Complimentjes geven maakt je blij [winactie] | Love4kidz says:

    […] Meer informatie nodig over het Iki en Gai lespakket? Lees de blog Omdat complimentjes geven iets met je doet […]

  2. vitamientje says:

    Leuk idee zo,n verloting
    Ik hoop dat ik win dan kan ik de achterkant in de gaten houden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: