Je tuin kidsproof maken, hoe doe je dat? We geven tips

Met kleine kinderen in huis, is je woning waarschijnlijk kindveilig. Heb je er echter ook aan gedacht om je tuin kidsproof te maken? Buitenspelen is namelijk het lekkerste wat er is voor peuters en kleuters. Ravotten, tenten bouwen, taartjes bakken in de zandbak en deze versieren met jouw mooie bloemen. “Dat geeft toch niet mam?” Nee, natuurlijk niet! Als je daar tenminste voor het zaaien en planten rekening mee hebt gehouden, zodat er geen giftige planten en bloemen in je tuin groeien. Naast het vermijden van giftige plantensoorten zijn er nog meer zaken waar je rekening moet houden als je kleintjes in de tuin willen spelen. Hieronder vind je een aantal tips.

1. Gooi de vijver dicht

Dit is echt een inkoppertje, maar ik wel hem toch even noemen. Gooi de vijver dicht! Een hek biedt gewoon niet genoeg bescherming. Zo’n hek nodigt namelijk alleen maar uit om te gaan klimmen. Zeker als er achter het hek grote avonturen zijn te beleven in de vorm van spelen met water. Welk kind dat dat weerstaan? Dus maak van de vijver gewoon een zandbak, kan je als ouders ook rustig de krant lezen in plaats van constant op je hoede te zijn. Ik kan het weten, want met twee jaar oud, verdween zoonlief in de vijver van oma. Het is uiteindelijk met een longontsteking afgelopen, maar de schrik zat er goed in.

2. Kunstgras in plaats van echt gras

Hier moet je je misschien even overheen zetten, maar kunstgras is voor kinderen zoveel prettiger dan echt gras. Trouwens voor mama’s ook, nooit vieze modderkleding omdat het grasveld na een regenbui is veranderd in een modderpoel. Kunstgras is voor alle leeftijden een ideale ondergrond om op te spelen. Baby’s kunnen er heerlijk zacht op liggen, peuters en kleuters kunnen hier uren spelen met hun poppen en auto’s. En pubers zullen er gretig gebruik van maken om te voetballen of te hockeyen.

love4kidz tuin kidsproof tips

3. Voor alle mama’s en papa’s: een veranda

Natuurlijk willen jullie zelf ook genieten van het buiten zijn. Een veranda biedt een heerlijke plek waar jullie kunnen eten en lounchen. Zo’n verhoogd terras geeft je de mogelijkheid om je kinderen uit te leggen dat er daar niet gespeeld wordt. Je kunt dus aan de slag met leuke accessoires en potten om de jullie plekje helemaal volgens de laatste tuintrends in te richten. Goede veranda verlichting maakt dit plaatje helemaal compleet. Tenslotte willen jullie ’s avonds als de kinderen liggen te slapen samen een wijntje drinken. 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Je tuin kidsproof maken, hoe doe je dat? We geven tips"

  1. Buitenspelen is gezond! Tips voor buitenspeelgoed | Love4kidz says:

    […] van kleins af aan is het heerlijk als je kindje lekker in de tuin kan spelen. Een zandbak met zandspeelgoed is vaak één van de favorieten bij kinderen. Lekkere […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: