Jeansblouse make over met strijkapplicaties | DIY

Met een tiener in huis, doen ook de hippe DIY hun intrede. Zo is denim items voorzien van strijkapplicaties helemaal hot. Hier willen we natuurlijk niet aan voorbij gaan. Deze week nemen we dan ook een jeansblouse onderhanden en geven we hem een hippe look door te leuke patches. Benieuwd hoe je heel snel je blouse kan pimpen? Kijk dan snel verder.

Vorige week zaterdag lanceerde Imakin haar nieuwste DIY collectie tezamen met een geweldige DIY-magazine waarin ze diverse hippe trends vertaald naar een DIY project. Super natuurlijk, zeker toen ik de strijkapplicaties in haar collectie zag. Deze DIY-trend is ideaal met een tiener in huis en eenvoudig om er even ‘tussendoor te doen’.

Het is eigenlijk heen heel eenvoudig klusje: het pimpen van een denim item met patches. Het meeste werk gaat zitten in het kiezen van welk item je een make-over wil geven en welke patches jouw favoriet zijn. Diverse bedrijven bieden patches aan, maar het was nog best een zoektocht naar leuke, vrolijke en precies de goede patches.

jeansblouse-patch-diy-1

Uiteindelijk hebben een collectie bij elkaar verzameld waar we helemaal blij van worden. De populaire eenhoorn mag hierin niet ontbreken, maar ook de stoere mond en het uit Zweden afkomstige Dalarna paardje maakt dat het een heel persoonlijke serie is geworden. Dat is een van de voordelen van het zelf creëren. Je gebruikt alleen die patches waar jij blij van wordt.

Voor het denim item, kiezen wij voor een jeansblouse. Ideaal om bij warmere dagen los over een leuk hemdje te dragen en in de winter een leuke eyecatcher boven een rokje of broek.

jeansblouse-patch-diy-7

Wat heb je nodig

 1. Denim item naar keuze (wij kiezen een blouse)
 2. Aantal patches naar keuze (wij kozen voor 6 exemplaren)
 3. Strijkijzer
 4. Theedoek

Stap 1 | strijken

Wij hebben voor een make-over van een jeansblouse gekozen. Zorg ervoor dat je je patches plaatst op een gladde ondergrond. Wij strijken de blouse dan ook even voordat we de patches plaatsen.

Stap 2 | patches plaatsen

Plaats nu de patches op je blouse. Ga niet gelijk strijken. Bepaal eerst hoe je ze het mooiste vindt en welk patroon je favoriet is. Zolang de patches niet vast zitten, kan je ze schuiven en verschuiven. Zo creëer je je eigen mooiste design.

jeansblouse patch diy imakin bikini ivyfashion

Stap 3 | Strijken

Als je je design mooi vindt, kan je gaan strijken. Doe dit wel voorzichtig en één voor één. Bedek de patch met een theedoek en zet je strijkijzer op heet (katoen of maximaal), maar niet op stoom (heel belangrijk). Plaats het strijkijzer op de theedoek en druk voor 40 seconden stevig aan. Haal de theedoek weg en controleer of je patch vastzit aan de blouse.

jeansblouse patch diy imakin bikini ivyfashion

jeansblouse patch diy imakin bikini ivyfashion

Herhaal dit voor alle patches.

Stap 4 | Finishing touch

Nu al je patches vastzitten, kan je de blouse nog even netjes maken door hem snel te strijken. Daarna is het aantrekken en showen!

Herhaal dit voor alle patches.

Nieuwsgierig waar wij onze patches hebben gekocht? De diverse designs hebben we verzameld bij verschillende aanbieders:

 • Het kleine eenhoorntje, het roze diamant en de grijze diamant hebben we gekocht bij Imakin. In deze shop vind je de leukste en vrolijkste strijkapplicaties om zelf mee te gaan DIY-en
 • De grote eenhoorn komt van BijKiki. Haar collectie patches zijn uniek en stuk voor stuk door Kiki ontworpen. Check ook haar Glow-in-The Dark applicaties.
 • De mond met tong komt van de fashionstore IVY.
 • Het rode paardje is het nationale symbool van Zweden: het Dalarna paardje. Deze patch hebben we in een souvenirshop gekocht in Zweden. Vind je hem nu helemaal te gek, dan kan je hem via Amazon.com bestellen.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Jeansblouse make over met strijkapplicaties | DIY"

 1. Flared jeans, hoe draag je hem? | Do's & Don'ts | Love4kidz says:

  […] leuke jeans tips? Lees dan ook ‘DIY Jeansblouse maken‘ en ‘Denim is hot deze […]

 2. DIY | Je eigen unieke armbandje stempelen | Love4kidz says:

  […] hier. Wil je verder weten hoe je aan de slag gaat met deze pakketten? Wij schreven al eerder een blog over haar te leuke patches en […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: