Jow Junior | High Fashion Kids

Jow Junior presenteert 5 juli in het stadhuis van Maastricht haar nieuwste zomercollectie gemaakt door o.a. de designers van High Fashion Kids. Deze tien designers zijn in maart uitgekozen om hun teken-ontwerpen te laten omzetten in echte designs van stof. Een geweldige inspirerende collectie van kids by Jow Junior. Natuurlijk zijn we super trots dat onze eigen Juppertje een van de ontwerpers is die komende zaterdag de catwalk betreden in haar eigen ontwerp.

fashion, kinderkleding, kindermode

Jow Junior is een creatieve fashionbrand voor kids en hun mama’s en papa’s. Designers Angelle Kong-Chang en Winnie Chan ontwerpen vanuit hun eigen gevoel en creëren zo een collectie waarin Azie en Holland samenkomen. De prachtige stoffen uit Thailand, Korea en Japan zorgen voor een exotische feel naast de oer-Hollandse Postzak stof. Kleine details als de Chinese knoopsluiting en de Kimono overslag vind je in de hele collectie terug.

Leukste van Jow Junior is echter hun High Fashion Kids collectie. Hier geven ze elke collectie tien kinderen de mogelijkheid om hun tekenkunst om te laten zetten in echte ontwerpen. Ontwerpen die ze voor de komende collectie mogen showen in het stadhuis van Maastricht. Maar voor het zover is, gaat er een hele hoop paswerk aan vooraf. Jupper (die tot haar geluk dit jaar bij de tien winnaars zit), leert dat tekenen en ontwerpen, iets heel anders is dan daadwerkelijk een ontwerp ‘zien’ in het echt. Een geweldig proces dat ze van begin tot eind heeft mogen mee maken.

fashion, kinderkleding, kindermode

Nadat de tekeningen zijn ingeleverd en Jupper hoort dat ze bij de tien finalisten zit die mee mogen doen aan High Fashion Kids by Jow Junior, moeten we ons melden in het atelier van Angelle en Winnie. Hier wordt Jupper van top tot teen gemeten. Alles moet worden vastgelegd om van haar tekening een echt ontwerp te kunnen maken dat als gegoten zit. Na al deze passessies duurt het een aantal weken voor we ons weer moeten melden in Den Haag.

fashion, kinderkleding, kindermodefashion, kinderkleding, kindermode

De tweede sessie is heel spannend. Nu krijgt Jupper te horen wie haar ontwerp gaat maken. Elke stap wordt met haar besproken. Jupper krijgt een haar ontwerp als ‘pasmodel’ aan. Aan de hand hiervan worden lengte en breedte bepaalt, maar ook hoe diep de hals gaat zijn, hoe breed de bandjes van het shirt, welke knoop er op de broek moet en of wat voor soort zakken. Uiterst serieus gaat Jupper in beraad en geeft zo goed als kan antwoord. “Ik vind het best moeilijk, want ik heb het wel getekend, ik heb helemaal niet nagedacht of ik een drukknoop of misschien een rits in mijn broek wil”, babbelt Jupper vrolijk terwijl nogmaals haar maten worden opgenomen.

fashion, kinderkleding, kindermodefashion, kinderkleding, kindermode

Ook de derde sessie is wederom spannend. Nu krijgt Jupper te zien welke stof er is gekozen voor haar ontwerp. Welke kleuren en hoe ze haar details gaan verwerken op het ontwerp. Ook horen we hoe en waar we ons moeten melden voor de modeshow en wat we kunnen verwachten.

Het belooft een spannende dag te worden. Gelukkig voor Jupper lopen beide broers ook mee

High Fashion Kids | zaterdag 5 juli | 15.00 uur | Stadhuis Maastricht | meer informatie via Jow Junior

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: