Julianatoren | dagje weg voor het hele gezin

Het weerbericht laat voor het Pinksterweekend toch minder regen zien dan voorspeld. Ideaal om toch een dagje weg te plannen. Wij ontdekten laatst Julianatoren en waren aangenaam verrast door de attracties die geschikt zijn voor het hele gezin. Het ideale dagje uit ondanks het trotseren van een sneeuwbui, hagel, regen en een heerlijk zonnetje.

Voordeel van een dagje naar een attractiepark als de weersvoorspelling niet optimaal is, is dat veel ouders denken: “Laten we maar naar een indoor-speelparadijs gaan”. Onderzoek door Nieuws.nl laat zien dat deze speelparadijzen als Ballorig blij zijn met de waterige lente, maar eerlijk is eerlijk: tegen buitenspelen kan niets op en dan is Julianatoren een geweldig attractiepark voor het hele gezin.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-1julianatoren-dagjeweg-love4kidz-2

Parkeren bij het park is eenvoudig door de twee grote parkeerplaatsen. Hiervoor heb je bij het verlaten van het park een parkeermunt nodig die bij de kassa te verkrijgen is (doe dit gelijk bij het kopen van je kaartje, hierdoor vermijd je dat je moet wachten als iedereen moe is en naar huis wil). Aan de buitenkant valt niet af te lezen hoe groot het binnen de omheining is. Het park huisvest 60 attracties, een theater en diverse eetgelegenheden. Genoeg te zien en te beleven dus.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-4julianatoren-dagjeweg-love4kidz-3
Wat gelijk opvalt bij binnenkomst (en de noodzakelijke sanitaire stop na een autorit van 1,5 uur) is dat het thema: ‘de muizen Jul & Julia’ overal terugkomt. Niet alleen in vorm, maar ook in kleur. Ik word er al gelijk helemaal blij van. Hier is over nagedacht.
julianatoren-dagjeweg-love4kidz-5

Het park is gebouwd rondom de Julianatoren. Deze toren die als uitkijktoren gebouwd werd in 1910 als onderdeel van restaurant ‘Belvedere’. De kranten stonden er in die tijd bol van. Deze toren was een echte ‘eyecatcher’. Niet alleen de 121 treden, het uitzicht, maar ook het bouwwerk zelf was opvallend. Het is namelijk helemaal gebouwd van kalkzandsteen.

Ook nu kun je de toren nog beklimmen en bewonderen. Bij mooi weer kun je heerlijk ver kijken en je verwonderen over hoeveel kinderen en ouders de trappen van de toren voor jou hebben beklommen.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-7

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-8

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-9

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-10

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-12

Dat Julianatoren niet alleen voor de kleintjes is, bewijzen de foto’s hierboven. Ook kinderen van 9 en 12 kunnen zich hier nog prima vermaken. Niet alleen in de achtbaan (die niet over de kop gaat, dus ook geschikt voor de kleinere kindjes), maar zeker ook in het reuzerad en helemaal in de tollende muis. Deze attractie vraagt wel een sterke maag, want je gaat in een soort van hamsterrad helmaal over de kop terwijl je rondjes draait. Na een ritje besloot ik af te haken, maar dochter- en zoonlief besloten nog zeker 12 keer een rondje te wagen.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-25

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-20

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-24
Naast de vele attracties, heb je ook een gedeelte waar kinderen heerlijk kunnen spelen op heel veel verschillende speeltoestellen. Rondom deze ‘hoekjes’ kun je als ouders heerlijk plaatsnemen op diverse bankjes om van het zonnetje te genieten of even uit te rusten met een drankje. Waar je je ook bevindt in het park er is voldoende gelegenheid tot het nemen van deze ‘momentjes’. Dit maakt een dagje weg een super dag voor het hele gezin. Zeker als je nog kleine kinderen hebt.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-11

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-21
Voor deze kleintjes is er ook genoeg te doen. Niet alleen in de speeltuin, maar ook van de attracties. Zo is zijn de paardjes super leuk. Kleine man mocht in zijn eentje rondjes rijden langs een indianendorp. Ook de waterbootjes waren geweldig en natuurlijk de autootjes door Dinoland. Daarnaast zijn de draaiende koffiekopjes en de brandweerwagen waar je een brand mag proberen te blussen allemaal geschikt voor peuters en kleuters. De Jul’s Helicopterbaan moet je zeker gedaan hebben. Dan ga je in een helikoptertje hoog boven het park een rondje vliegen. Nog meer vlinders in je buik? Maak dan ook ritje met de helicopters van de Helivlucht. Probeer maar eens te ontdekken wie er in de uitkijktoren zit te kijken.

De tijd vliegt om in Julianatoren. Veel te laat besluiten we te gaan lunchen in het grote restaurant op het park. De keuze is niet oneindig, maar voor een attractiepark voldoende. Een patatje is bij zo’n dagje weg toch snel de ideale hap. Op het park vind je verder plekken waar je even snel een ijsje, lollie of suikerspin kan scoren of gewoon een kop thee of koffie kan krijgen.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-23

Theatershow
Op diverse plekken op het park worden kleine shows opgevoerd waarin Jul & Julia, de Dino of cowboys. Super leuk om al die kleintjes te zien dansen op de vrolijke liedjes. Je ontkomt er bijna niet aan om voor de terugreis een cd’tje te kopen om het vrolijke gevoel vast te houden.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-15julianatoren-dagjeweg-love4kidz-17

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-18

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-19

Naast de shows in de buitenlucht, heeft Julianatoren ook een echt theater. Hierin treden Jul & Julia op samen met meneer Kaasschaaf en mevrouw Suikerspin. Titel van de show is ‘Het Spannende Safari Avontuur’. Een goede titel want je gaat 30 minuten lang op reis door de jungle op zoek naar de ‘wakka wakka’ plant om er voor te zorgen dat mevrouw Suikerspin wakker blijft.

julianatoren-dagjeweg-love4kidz-21

Wij besloten om de dag af te sluiten met een heerlijk watergevecht in de varende piraat. Niets en niemand kon ontkomen aan de waterkanonnen van ons viertal. Niemand werd ontzien en zo kwam het dat we druipend van het water en in een deuk van het lachen, besloten dat het wel was geweest voor vandaag. Aan het eind van de middag besloten we Julianatoren goedendag te wensen, maar niet na elkaar beloofd te hebben om in de zomervakantie nog eens terug te komen om de attracties die we gemist hebben te ervaren.

Julianatoren | Amersfoortseweg 35 – 7313 AC Apeldoorn | kijk voor openingstijden en overige informatie op de website

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Julianatoren | dagje weg voor het hele gezin"

  1. Annelies Frijters says:

    Wat een mooi park vol verrassingen, dat was duidelijk genieten.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: