Kerstballen DIY | verf je kerstballen Jackson Pollock style

 Nog op zoek naar een leuke, creatieve en heel eenvoudige Kerstballen DIY? Dan is het verven van kerstballen alla Jackson Pollock wellicht een leuk idee. Niet gebonden aan leeftijd en zonder kwasten, kan je dit gemakkelijk met het hele gezin doen. Check de tutorial.

Tutorial Kerstballen DIY

Wat heb je nodig: 

  • Glazen 0f plastic kerstballen (helder)
  • Diverse kleuren verf in tubes
  • Verschillende soorten en kleuren glitters
  • Pailletten

Hoe kan je zonder kwasten een kerstbal verven? Heel eenvoudig door de verf aan de binnenzijde van de bal te spuiten. Door de verf in de kerstbal te laten lopen, zorg je ervoor dat je geen kwast nodig hebt. Maar ook voorkomt dat het een heel kliederig geheel gaat worden.

Stap 1

Haal voorzichtig – zeker als je glazen ballen gebruikt – het metalen kroontje van de kerstbal af. Deze moet je straks weer gebruiken, dus leg hem op een handige plaats dat je er makkelijk bij kan.

Stap 2

Kies een – of meerdere – kleur(en) verf die je voor je kerstbal wilt gebruiken. Vul de bal met de verf door het vanuit de tube. Niet te veel verf in 1 keer, je kan altijd bijvullen. Wel kan je meerdere kleuren tegelijk in de kerstbal spuiten. Doe nu het kroontje terug op de kerstbal.

Stap 3

Nu begint je kunstwerk pas echt. Je moet de kerstbal goed schudden. Maakt niet uit hoe of welke kant op als je maar lekker schudt. Ondertussen schudt je zo de verf tegen de binnenkant van de kerstbal en ontstaat er een grappig gekleurd effect.

Herhaal deze stap een paar keer als je vindt dat er nog niet genoeg verf in de kerstbal zit. Ook kan je glitters en pailletjes toevoegen aan de kerstbal. Wederom het kroontje op de bal plaatsen en nogmaals lekker schudden.

Stap 4

Ben je tevreden met je kerstbal kunstwerk? Dan kan je hem wegleggen om te laten drogen. De verf aan de binnenzijde zal hier en daar nog gaan uitlopen totdat het opgedroogd is.

Uiteindelijk heb je een bonte verzameling zelf geverfde ballen. Wij gebruiken ze dit jaar als persoonlijke kerstkaart. Zo geef je niet alleen een fijne kerstwens, maar ook een kleine herinnering mee met kerst.

Tip: Wil je deze DIY ook proberen ga dan als de kerstversiering in de uitverkoop is eens kijken of je glazen ballen kan vinden. Zo heb je voor volgend jaar zeker een leuk én betaalbare DIY.

Ik wens jullie alvast een prettige kerst en een nieuw jaar vol liefde, geluk en gezondheid!

Andere DIY Tutorials vind je hier

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Kerstballen DIY | verf je kerstballen Jackson Pollock style"

  1. Verftotaal says:

    Ze zijn erg mooi geworden! Ga ik dit jaar ook maar is proberen :). Petra

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: