Netflix Kerstfilm Top 10

Kerst en kerstfilms horen onlosmakelijk bij elkaar. Vroeger keek ik elke Kerstvakantie reikhalzend uit naar de tv-gids. Hierin stonden alle must see films. Met een kruis werd aangegeven welke films op de lijst kwamen om daarna lang te puzzelen welke zender wanneer opgezocht moest worden. De voorpret van het puzzelen is nu niet meer, nu netflixen we. Is de kracht van de kerstfilm hier wel tegen bestand?

Samen met mijn kinderen op de bank in onze onesie met een bank popcorn kerstfilms kijken. Zonder tv-gids, zou dat de pret drukken van het kijken? We zoeken op ‘Christmas’ in het aanbod en vinden een legio films waar ik vroeger een kruisje voor had gezet. Kiezen!

We kiezen voor Home Alone. Een kerst klassieker waarvan ik benieuwd ben of hij bij mijn kinderen hetzelfde kerstgevoel losmaakt als bij mij vroeger. Al snel blijkt dat ze hem hilarisch vinden. De grappen zijn kinderlijk eenvoudig, maar juist door het kleine mannetje werkt het bij mijn kinderen op de lachspieren. Zelf kan ik het kereltje met de grote mond en eigenwijze ogen niet meer uitstaan, maar mijn kinderen vinden de film een heuse kerstkraker.

netflix-kerstfilm-love4kidz

De volgende op de lijst is A Christmas Carol van Charles Dickens. Dit verhaal vertelt het ultieme kerstgevoel: geven en samen zijn, maakt gelukkig. Samen met mijn twee oudsten kijk ik de versie van Robert Zemeckis. Met de stemmen van Jim Carrey, Gary Oldman en Colin Firth. Een echt kerstverhaal uit 1843 dat bijna realistisch is weergegeven. De kracht van het verhaal bleek na al de jaren nog steeds even sterk. Dochterlief vindt hem zo spannend dat ze ’s avonds met een nachtlampje wil slapen. Niet geslaagd? Toch wel, dagen nadien heeft ze het nog over de film; de leuke en minder leuke fragmenten, maar ook dat het verhaal zo mooi is. Een aanrader dus!

netflix-kerstfilm-love4kidz

How the Grinch stole christmas is nog geen echte klassieker op film, maar het verhaal van Dr. Seusz is al een oudje. Ook hier klimt Jim Carrey op onnavolgbare wijze in de huid van de Grinch, de sacherijn die kerst wil verpesten voor iedereen. Als heuse Dr. Seusz fans moet deze film wel in onze top 3 terechtkomen. Zeker nu we stiekem de film veel leuker vinden dan het boek.

netflix-kerstfilm-love4kidz

Een film met Tim the toolman Taylor was vroeger gegarandeerd een hit. Niet zo gek dat ik altijd weer ga zitten voor The Santa Claus(e) 1 en 2. Een film waarin een huisvader langzaamaan verandert in de echte kerstman. Welk kindje wil dat nu niet. De transformatie tot gezellige, dikke kerstman vond ik vroeger naast hilarisch vooral ook heel echt. Mijn kinderen besluiten dat Tim inderdaad een goede kerstman is. Vooral deel 2 – waarin de kerstman al een kerstman is – spreekt zoonlief aan. Heerlijk onder een dekentje op de bank zie je hem genieten van deze inkijk in het huis van de Kerstman en zijn helpers.

netflix-kerstfilm-love4kidz

Zelf vind ik hem hilarisch ‘Elf‘ met Will Ferrel. Deze reuzen elf komt er achter dat hij anders is dan alle andere elfen en besluit hij op zoek te gaan naar zijn echte vader. Niet op de Noordpool, maar in New York. Vooral het guitige groene pakje werkt op mijn – en ook mijn kids – hun lachspieren.

netflix-kerstfilm-love4kidz

Het echte romantische kerstgevoel zoals in A Christmas Carol wordt geëvenaard door The Polar Express. In deze animatiefilm komt het kerstgevoel en het alles-komt-goed-gevoel weer helemaal tot hun recht. Niet alleen de stemmen van o.a. Tom Hanks dragen bij aan dit mysterieuze gevoel, ook de sneeuw, de kleuren en vooral omgeving zorgen dat je heerlijk op de bank kruipt met z’n allen. Of je nu 40 of 8 bent.

netflix-kerstfilm-love4kidz

Hoewel Bill Murray deze kerst met een heuse Netflix Original komt A very Murray Christmas vind ik zijn Scrooged ook nog steeds een geweldige film. Het verhaal is een moderne versie van A Christmas Carol. Het speelt af in de jaren tachtig. Een vervelende tv-baas komt er op kerstavond achter wat nu echt de kerstgedachte is. Hoewel een beetje gedateerd, vinden mijn kinderen het een prima bankhang film en begrijpen ze gelijk hoe het verhaal van Charles Dickens ook nu nog steeds toepasbaar is.

netflix-kerstfilm-love4kidz

Onze stoere Arnie in een feel good movie. Ik vond het altijd een gezellig kerstfilm: Jingle All the way. Een film waarin twee vaders vechten om het ultieme kerstcadeau voor onder de boom. Een hoog Home Alone en The Santa Claus(e) gehalte, maar zeg nou zelf: heerlijk even genieten. Ook zoon een dochter lijken de film nog steeds leuk te vinden. “Geen top 3 mam, maar zeker een Top tientje waard”.

netflix-kerstfilm-love4kidz

Geen typische kerstfilm omdat de kerst ontbreekt, maar wel een film die elke kerst terugkomt: Matilda. Dochterlief las het boek in 1 keer uit en besloot haar spreekbeurt over dit bijzondere meisje te houden. De film mag dan ook niet ontbreken, want feel good ten top!

netflix-kerstfilm-love4kidz

Onze Kerst top 10 op een rijtje:
1. Home Alone
2. A Christmas Carol
3. How the Grinch stole Christmas
4. The Santa Claus(e)
5. Elf
6. The Polar Express
7. Scrooged
8. A very Murray Christmas
9. Jingle All the way
10 Matilda

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Netflix Kerstfilm Top 10"

  1. Netflix | Kerstfilm top 10 | Love4kidz says:

    […] erbij en lekker genieten met z’n allen. Welke films helemaal family proof zijn? Net als vorig jaar zetten we ze op een rijtje. Fijne kerstdagen en heel veel […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: