Kids-Tube | veilig filmpjes kijken

Oké, ik geef toe: mijn kindjes zitten wel eens een filmpje te kijken op de iPad als ik druk aan het werk ben. Eerlijk is eerlijk, dan heb ik even de mogelijkheid om iets af te krijgen. Maar hoe veilig is dat ‘surfen’ voor kids eigenlijk en hoe houden we het ‘zoeken’ en ‘vinden’ van veilige filmpjes onder controle?

Mijn jongste is handiger met de iPad dan ikzelf. Razendsnel zapt en zoeft hij over het scherm langs appjes. Wonderbaarlijk vindt hij altijd de juiste. Met een oudere zus en broer, is hij ondertussen ook ingelijfd in de wereld van Youtube. Ook daar zoeft en zapt hij van filmpje naar filmpje. Laat ik daar nu niet zo blij van worden. Over z’n schouder meekijkend zie ik hem van uitpak-vlog naar tekenfilm, naar muziekvideo klikken om uiteindelijk bij een filmpje uit te komen volledig in het Chinees. “Maar ik zoek iets”, roept hij vaak als ik vraag wat hij toch allemaal aan het klikken is.

Netflix-minions-love4kidz-4

Om het gevaar dat hij via een tekenfilmpje bij een verkeerd, eng of seksueel filmpje terechtkomt te elimineren heb ik nu de website van Kids-tube.nl als favoriet op de computer. Deze website biedt een heel grote verscheidenheid aan kinderfilmpjes die op Youtube te vinden zijn. Geen enge pop-ups waar je per ongeluk op kan klikken en geen volwassenfilmpjes die ze nog niet mogen zien. Maar wel kun je eindeloos klikken, zappen en zoefen. Want eerlijk is eerlijk, dat vindt zoonlief gewoon heel leuk om te doen.

Schermafbeelding 2015-08-12 om 16.57.12

De eerste stap is een gratis registratie. Binnen jouw account kun je nu favorieten toevoegen en op leeftijd zoeken. Het Kids Tube menu biedt een duidelijk overzicht: baby’s, peuters, kleuters en daarnaast: kinderliedjes (favoriet, favoriet), kinderfilms, educatief en thema’s. Natuurlijk kun je ook zelf op een titel zoeken. Daarna is het ‘Een kind kan de was doen”. Zoonlief heeft in een seconde door hoe de website werkt. Via Umizoomi, Dora en de Minions vindt hij uiteindelijk z’n grote favoriet: “laat het los” van Elza uit Frozen. Natuurlijk heb ik de eerste paar keer nog over z’n schouder meegekeken, maar omdat de Youtube filmpjes openen binnen de Kids-Tube website, komt zoonlief niet verder dan veilige kinderfilmpjes die aansluiten bij zijn leeftijd en interesse.

Schermafbeelding 2015-08-12 om 16.57.24

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

One Response to "Kids-Tube | veilig filmpjes kijken"

  1. Love4kidz | Paw Patrol Transporter Vrachtwagen | Love4kidz says:

    […] de komst van Kids-Tube, heeft onze kleinste er een heleboel nieuwe favoriete vriendjes bij. Naast Pieter Post, […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: