Kinder karten bij De Uithof | Sportieve uitdagingen onder één dak

Op zoek naar een super stoer en uitdagend kinderfeestje of dagje of middagje uit? Breng dan eens een bezoekje aan De Uithof in Den Haag. Daar hebben ze niet alleen een geweldige schaatsbaan waar jong en oud zich kunnen uitleven. Ook een middagje skiën, kinder karten, lasergamen, klimmen en zelfs sumo-worstelen is mogelijk in deze overdekte multifunctionele sport- en evenementenlocatie. Alles onder één dak! 

Omdat zoonlief graag een stoer en uitdagend kinderfeestje wilde kwamen we terecht op de website van De Uithof waar ze een mogelijkheid tot kinder karten aanbieden voor kinderen vanaf 1.30m. We besluiten om voor dat we de reservering plaatsen, eerst zelf De Uithof met een bezoekje te verblijden. We gaan gezellig een middagje karten – of ‘heat’ zoals dat in de kartwereld heet.

de Uithof kart baan love4kidz karten kidsproof kinder karten

Bij binnenkomst ben ik verbaasd over de grote van De Uithof. Niet alleen kan je er skiën, schaatsen, karten, lasergamen en klimmen. Maar er zijn ook diverse punten waar je kan eten en drinken: zoals het kart café, ski café, schaats café en Grand café. Het is al snel duidelijk dat je hier gemakkelijk een dagje door kan brengen. Het is mogelijk om aan diverse activiteiten deel te nemen om zo je hele dag te vullen.

Karten voor kinderen

Tijdens onze middag kiezen we voor het kinder karten en voor een rondje Sumo-worstelen. Spannend. De kinderen worden bij binnenkomst gemeten en we krijgen duidelijke instructies en informatie waar we rekening mee moeten houden en hoe we blessures kunnen voorkomen. Dan is het tijd om plaats te nemen op de wachtbank bij de Kartbaan. De spanning is van de snoetjes af te lezen. Dan worden ze geroepen voor het omkleden.

de Uithof kart baan love4kidz kidsproof kinder karten

de Uithof kart baan love4kidz kinder karten kidsproof

Gehuld in een veiligheidsvest en helm, lopen ze een paar minuten later de kartbaan op. Vanachter het raam in het kart café kan ik ze goed in de gaten houden. Dochter- en zoonlief krijgen een kart aangemeten en ze stappen met een beetje afwachting in het voertuig. De helm gaat op en dan is het wachten op het groene licht.

de Uithof kart baan love4kidz kinder karten kidsproof

de Uithof kart baan love4kidz kinder karten kidsproof

Als het licht op groen gaat, schieten de eerste twee karts als pijlen uit een boog weg. De derde kart komt er voorzichtig achter aan. Dochter vind het duidelijk spannend om het gas volledig open te draaien. Zoonlief scheurt ondertussen met manlief over de baan en ze strijden om de eerste plaats. Het is een spannende race waarin dochterlief een aantal keer wordt ingehaald. Kleine man scheurt zonder angst over de kartbaan en diverse keren gaat hij piepend door de bochten. Niet zo gek dat hij aan het eind van de heat duidelijk heeft gewonnen. Daar moet op gedronken worden!

de Uithof kart baan love4kidz kinder karten kidsproof

de Uithof kart baan love4kidz kinder karten kidsproof

de Uithof kart baan love4kidz kinder karten kidsproof

De kartbaan is een echte uitdaging. Je ervaart de G-krachten en de snelheid als je er in volle vaart overheen scheurt. De baan beschikt over 2 tunnels, 1 heuvel en de zeer spectaculaire kombocht. Door de achteruit versnelling van de nieuwe elektrische karts verlopen de races veilig.

de Uithof kart baan love4kidz kinder karten kidsproof

Tips voor kinder karten:

  • Draag geen slippers of sandalen
  • Check bij de kartbaan de minimale lengte om teleurstelling te voorkomen
  • Bereid je kinderen goed voor
  • Draag een lange broek en bij voorkeur lange mouwen (om impact van botsen een beetje op te vangen)

Sumo worstelen voor kinderen

Na het karten en een maaltijd is het tijd om ons te melden bij het Sumo worstelen. Hieraan kan ook de jongste van ons gezin deelnemen. We krijgen van een alleraardigste meneer van De Uithof een duidelijke uitleg over het worstelen. We moeten ons opdelen in twee teams. Beide teams krijgen 1 pak om je om te toveren tot overmaatse sumo. Een ideaal moment om elkaars kracht en weerbaarheid te meten.

de uithof sumo worstelen love4kidz

Het is even passen en meten, maar uiteindelijk hebben we voor iedereen een passend pak. Het voelt redelijk beperkt als je in het super grote en vooral ronde pak zit. Je bewegingsvrijheid is tot een minimum beperkt. Hilariteit alom als de twee strijders naar elkaar toe strompelen.

de uithof sumo worstelen love4kidz

de uithof sumo worstelen love4kidz

de uithof sumo worstelen love4kidz

de uithof sumo worstelen love4kidz

Op de mat begroeten we elkaar, maar daarna gaat de strijd los. Er wordt geduwd, getrokken en vooral op elkaar af gerend. De omstanders juichen hun teamgenoot aan. Vooral als de ene sumo omvalt. Helaas had ik de mooie ervaring om een aantal keren op de mat te belanden. De tranen rolden over de wangen van de omstanders toen ik met geen mogelijkheid nog omhoog kon komen. Al draaiend met mijn te trage, logge pak lag ik als een lieveheersbeestje op mijn rug te spartelen. Uiteindelijk ben ik maar via de onderkant mijn pak uit gekropen.

de uithof sumo worstelen love4kidz

de uithof sumo worstelen love4kidz

Voor kinderen is het Sumo worstelen zeker een leuk extraatje bij een dagje weg. Als een uitje op zich waren we vrij snel klaar met het vechten. Als iedereen een keertje is geweest, dan ben je wel klaar met duwen en trekken. Je weet dan hoe het pak werkt en dat neemt de charme van het hele worstelen een beetje weg. Echter als je het worstelen kan combineren met een andere activiteit dan is het zeker de moeite van het proberen waard. Hilariteit verzekerd.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: