Kinderboekenweek | 7 – 18 oktober 2015

De Kinderboekenweek is officieel van start gegaan (en duurt tot en met 18 oktober). Een week waarin de focus op kinderboeken en (voor)lezen ligt. Iets dat in de digitale wereld van vandaag de dag heel belangrijk zou moeten zijn. Lezen is niet alleen het vergroten van je woordenschat, maar ook het ontwikkelen van de fantasie en het stimuleren van de schrijfvaardigheid. Lezen is een must.

Dit jaar staat de Kinderboekenweek in het teken van ‘Raar maar Waar’. Scholen, bibliotheken en de boekwinkels overal zal aandacht besteedt worden aan lezen en voorlezen. Naast de extra Kinderboekenweek uitgaves, zullen er ook tal van activiteiten georganiseerd worden door het hele land. Een volledig overzicht hiervan vind je op de site van de Kinderboekenweek.

kinderboekenweekgeschenk-kinderboekenweek-love4kidz

Natuurlijk is een Kinderboekenweek geen Kinderboekenweek zonder Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar heeft Simon van der Geest deze speciale uitgave verzorgd. ‘Per Ongelukt’ heet het boek en gaat in het kort over een jongen die een bevrijdingsplan bedenkt voor zijn (ten onrechte) opgepakte moeder. Dat dit voor spannende avonturen zorgt, mag duidelijk zijn. Naast een gewone uitgave en een speciale App, zal het boek ook in grootletter-uitgave, braille en als luisterboek worden uitgegeven.

kinderboekenweek-2015-love4kidz

Extraatje: op zondag 18 oktober is je Kinderboekenweekgeschenk ook een toegangskaartje voor het bezoek aan een Wetenschapsmuseum. De deelnemende musea een voorwaarden vind je hier

Kinderboekenweek | 7 t/m 18 oktober 2015 | thema: Raar maar Waar | kijk voor meer informatie op Kinderboekenweek

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: