Kinderkamer restyling | klein maar fijn

Wij wonen in een klein huisje midden in een klein dorp. Ik vind het een schattig poppenhuisje, maar eerlijk is eerlijk met drie opgroeiende kids moeten we wel creatief zijn met de ruimte. Om elke kind zijn eigen ruimte te kunnen geven gingen we dan ook aan de slag in de kinderkamers.

Eigenlijk komen we 1 slaapkamer te kort. Tenminste als je niet wil dat twee kindjes op 1 kamer slapen. Bij ons geen gezellige keuze, maar een ‘helaas het is niet anders’. Hoewel geen van de kinderen ooit geklaagd heeft, hebben we privacy voor alle drie hoog in het vaandel. Zeker omdat het ontwikkelen van een eigen identiteit in 1 ruimte moeilijker gaat dan in 2 afzonderlijke kamers.

Met de komst van broertje 2 moesten broer 1 en zus samen op 1 kamer. Want de baby had een babykamer nodig, was ons idee. Een interne verhuizing en kleine verbouwing was hierdoor onvermijdelijk.

StudioDitte-Kinderkamer-Love4Kidz-4

De slaapkamer is 4,5 meter lang en 2,5 meter breed. Niet veel plek voor twee kindjes als je nagaat dat 1 wand een inbouwkast beslaat, de voorzijde voornamelijk ramen en opbergschotten en twee schuine wanden door de dakkapel. Toch is vriendlief vol energie aan het ontwerpen geslagen. De kamer wordt in twee delen verdeeld: 1 deel om te spelen en te leren en 1 deel om te slapen.

StudioDitte-Kinderkamer-Love4Kidz-3

Dit slaap gedeelte wordt in 2-en gedeeld door een middelhoge wand. Hierdoor hebben beide kinderen een eigen plekje en hebben beide gedeeltes ook daglicht. Door een verlaagd plafond met inbouwspotjes hebben alle twee de ‘kamertjes’ hun eigen licht en schakelaar. Zo kan de ene nog even lezen als de ander al moet slapen.

studioditte-oldtimers-love4kidz-6 studioditte-oldtimers-love4kidz-2

Nu 3 jaar later, komt de jongste zoon bij oudste zoon op de kamer en krijgt dochterlief haar eigen privacy. Een super leuk moment om de kamertjes onder handen te nemen en te restylen tot echte jongenskamers. Zoonlief is heel stellig: oude autobehang. Dit vonden we uiteindelijk bij Studio Ditte. Hoewel geen autofan, was ik gelijk verliefd op de foto’s van de oldtimers op dit behang. Door de witte achtergrond blijft het rustig en ideaal voor het geven van een eigen identiteit aan de kamer. Vanuit dit behang hebben we de rest van het kamertje vormgegeven en aangekleed. Het groen en blauw uit het behang komt ook terug in de opbergbakken, de rolgordijnen en accessoires. De meubels zijn wit. Zo hou je toch het gevoel dat het ruimtelijk is. Want echt veel ruimte heeft mijn bink natuurlijk niet.

studioditte-oldtimers-love4kidz-3 studioditte-oldtimers-love4kidz-5 studioditte-oldtimers-love4kidz-4 studioditte-oldtimers-love4kidz-7

Grappig detail is wel dat ze beiden hun gedeelte van de kamer zien als ‘hun kamer’. Vaak genoeg hoor ik dan ook de een tegen de ander roepen: “Joh, ga eens uit mijn kamer, dat vind ik niet fijn”.

studioditte-oldtimers-love4kidz-10 studioditte-oldtimers-love4kidz-9

Een volgende restyling klus is al aangevinkt. Want natuurlijk krijgt ook onze peuter een kamer met een frisse blik. Voor hem geen knopen behang zoals voor zuslief. Hij heeft gekozen voor de stoere robots van Studio Ditte. Omdat deze mannetjes dezelfde kleur hebben als de oldtimers van bink 1 zal de rust in de kamer wel bewaard blijven. Iets dat heel belangrijk is als je op zulke kleine vierkante meters samen moet leven.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

3 Responses to "Kinderkamer restyling | klein maar fijn"

 1. kiki says:

  wat is het leuk geworden! creatief en optimaal benut! het auto behang vind ik echt super!
  kiki onlangs geplaatst…Spammen maar!!!My Profile

 2. Kelly says:

  Ziet er te gek uit zeg!!

 3. Judith says:

  Jullie hebben de ruimte creatief benut hoor! Erg leuk dat ze toch een eigen gedeelte hebben. Het behang en het overtrek is super! Het behang met robots vind ik overigens ook stoer, dat gaat een mooi geheel worden zo ;-). Succes! X,
  Judith onlangs geplaatst…Moederdag | cadeau’s voor mama bij Ikbenzomooi.nl + win een kettingMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: