De Kinderstem | Lijsttrekkers beantwoorden vragen van kinderen

Weet jij al op wie je gaat stemmen? Ik vind het dit jaar voor het eerst moeilijk. De Stemwijzer, het Kieskompas en de Stemtracker waren niet unaniem in hun keuze en dus zweef ik nog steeds. Wie weet bieden de openhartige vragen van de kinderen van De Kindercorrespondent uitsluitstel. In het project Kinderstem geven lijsttrekkers antwoord op vragen van kinderen, gesteld door kinderen.

Als jij ook nog een zwevende kiezer bent en zoekt naar die ene partij waar je je helemaal thuis voelt dan heb je genoeg mogelijkheden om je te laten ‘overhalen’ door die ene lijsttrekker. Overal schieten de campagnes, debatten, tv-programma’s en artikelen uit de grond. De verkiezingen zijn hot. Logisch dat ook De Kindercorrespondent de verkiezingen tot hoofdonderwerp hebben gebombardeerd. Alleen wel op een heel leuke manier.

de kindercorrespondent kinderstem verkiezingen lijsttrekkers love4kidz

De komende twee weken zullen de lijsttrekkers van de grootste politieke partijen geinterviewd worden door kinderen. De kinderen zijn live te gast in de studio van Radio 1 waar ze vertellen over hoe ze het interviewen vinden, hoe ze zich voorbereiden en hoe de politici hebben gereageerd. Dat ze confronterende vragen niet uit de weg gaan, hebben een aantal lijsttrekkers – waaronder Gert Jan Segers van de Christen Unie en Sybrand Buma van het CDA – al ondervonden. Op het antwoord van Segers dat hij zich zorgen maakt over het klimaat, kreeg hij de vraag: “wat doet u hier zelf aan? Heeft u zonnepanelen op uw dak?”. Buma moest uitleggen waarom er in de Tweede Kamer niet altijd respectvol met elkaar wordt omgegaan, terwijl dat op school wel geleerd wordt.

Natuurlijk zijn het niet alleen confronterende vragen. Ook grappige en luchtige vragen komen aan bod. Zo krijgt Jesse Klaver de vraag of hij wel eens spelletjes speelt op zijn telefoon en willen ze weten of ze een snapchat-faceswap mogen doen.

de kindercorrespondent kinderstem verkiezingen lijsttrekkers love4kidz

Kindercorrespondent Tako Rietveld, bedenker van het project vindt dat politice opener en heel anders reageren als kinderen vragen stellen. “Ze reageren echt anders als kinderen de werkkamer binnen stappen en dat is mooi om te zien. Maar onderschap de kinderen niet. Ze hebben meer te vertellen en te vragen dan de meeste volwassenen denken.”

Planning interviews op NPO Radio 1 ‘Langs de Lijn En Omstreken’:

De interviews met de lijsttrekkers die al geweest zijn, kun je terugvinden onder de volgende links:

  • 28 feb Hugo, Tony en Quinten interviewen Sybrand Buma om 20.30u
  • 1 mrt Merijn en Hugo interviewen Henk Krol om 21.30u
  • 2 mrt Isa, Emma en Laurianne interviewen Jesse Klaver om 21.30u
  • 3 mrt Tessa en Anna interviewen Marianne Thieme om 20.30u

De interviews met de lijsttrekkers die nog uitgezonden worden zijn hieronder te vinden:

  • 7 mrt Olivia en Philine interviewen Emile Roemer om 20.30u
  • 8 mrt Melike en Rabia interviewen Alexander Pechtold om 20.30u
  • 9 mrt Joep, Jesse en Rick interviewen Gert-Jan Segers om 20.30u
  • 10 mrt Olivia, Philine, Merijn, Hugo interviewen Mark Rutte om 20.30u

De interviews en snapchatfoto’s zijn op de dag van het interview te bekijken vanaf 16u op de website van de Kindercorrespondent

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: