Kinetisch Zand | magisch spelen

Het blijft een magisch gegeven: kinetisch zand. Het zand waarmee je gemakkelijk kan bouwen, maar dat op een heel magische manier uit elkaar valt.

Het is een geweldig magische manier van bouwen en slopen: kinetisch zand. Kinetisch zand bestaat uit 98% puur aan, maar heeft een toevoeging van 2% non-tonic polymeer. Hierdoor krijgt het zand beweging tijdens het uiteenvallen. Omdat Kinetisch zand gluten vrij is en geen vloeistof bevat, plakt het zand aan elkaar en is het helemaal veilig voor kleine kindjes.
Kinetisch-zand-speelzand-6

Het zand spreekt erg tot de verbeelding van kleine kindjes want het goedje ziet er uit als zand, maar voelt als gekke klei. De non-toxic polymeer zorgt ervoor dat je er heel mooie bouwwerken van kan maken. Het zand plakt super aan elkaar. Met als voordeel dat het niet aan de handen plakt. Geen vieze handen dus tijdens het spelen.

Kinetisch-zand-speelzand-4

Omdat zand in huis vaak een bende wordt, doe ik het Kinetisch zand altijd in een kleine platte schaal met opstaande rand. Zo hou je de meeste zand in de schaal. Zeker omdat je vaak niet heel veel zand hebt, is dit een prima oplossing, want spelen aan tafel gaat heel eenvoudig en het is zo opgeruimd. Heel leuke accessoires om de creativiteit te stimuleren zijn de mini zandbak spulletjes van de Hema en Action. Ideaal om kleine handjes te laten harken, scheppen en vormpjes maken.

Kinetisch-zand-speelzand-1

Het allerleukste blijft echter het in elkaar laten vallen van de bouwwerken door er met je vingers in te prikken en tegen aan te duwen. Hoe magisch is het als je kasteel langzaam verandert in een berg zand.

Kinetisch Zand | 1 kg €14,95 | verkrijgbaar via TrendySpeelgoed

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: