AW 16-17 | De Kleine Fabriek in vogelvlucht

Met de sales in de winkels en de neus naar de zomer gestoken, was het afgelopen weekend weer tijd voor de Kleine Fabriek. Tijdens deze 2-daagse beurs showden Nederlandse en internationale (kleding)merken hun collecties voor volgend jaar. Een sneak peek van wat we voor volgend jaar kunnen verwachten. Welke kleuren, prints en stijlen helemaal ‘it’ zullen zijn.

Een dagje Kleine Fabriek is altijd een wandeling door de toekomst. Je mag even ‘snuffelen’ in de collecties die nog niet in de winkels liggen. Collecties die pas volgend jaar te koop zullen zijn. In vogelvlucht krijg je een overzicht van wat helemaal ‘hot’ en totaal ‘not’ zal zijn. Ook afgelopen weekend hebben we onze ogen goed de kost gegeven om de mooiste pareltjes en de biggest hypes tussen alle merken te ontwaren. En 1 ding viel ons zeker op.

Het is goud wat er blinkt
Neon kleuren zullen de komende winter verdwenen zijn, maar dat betekent niet dat er niet een heel opvallende trend voor in de plaats komt. Bij diverse merken spotten we namelijk de goud kleurige winterjas. Een glanzende en opvallende eyecatcher tussen alle down-to-earth-kleuren.

kleinefabriek-aw17-24-lebig

kleinefabriek-aw17-20-nobelli kleinefabriek-aw17-31

Wat kunnen we verwachten?
Opvallend verschil met vorige wintercollecties is dat de bloemen joggs, de neon kleuren en de fake-fur jassen geen hot item meer zijn. Is de komende winter dan een saaie variant van de huidige? Zeker niet. Voor het verdwijnen van het een, komen leuke opvallende andere terug. Zo spotten we veel opvallende letterprints op skinny sweaters. Deze worden gecombineerd met opvallende kleuren als oranje en groen en contrasterende printjes. Funky XS is hiervan een goed voorbeeld. Ze spelen met prints en opdrukken en combineren het tot een stoere sportieve en zeker gedurfde outfits. Ook print master Molo combineert verschillende designs en prints met elkaar en laat zo zien dat je mag durven deze winter. Claessens brengt het ‘durven’ naar een hoger niveau door dierenprintjes, tartan en diverse kleuren te combineren tot drukke, maar vrolijke outfits.

kleinefabriek-aw17-1-3-funkyxs

Funky XS

kleinefabriek-aw17-6-funkyxs

Funky XS

kleinefabriek-aw17-27-molo

Molo

kleinefabriek-aw17-39-claessens

Claessens

Pink is the new black
Dat er deze winter weinig neon pink te spotten was, is zeker een verandering in het modebeeld. Dat roze hiermee uit het straatbeeld verdwijnt is niet waar. Ze komt terug in een andere tint: oud roze. Deze kleur is er niet alleen voor meisjes, maar wordt zeker ook gebruikt voor boys. Het roze is terug te vinden in allerlei items binnen een collectie. Opvallend is wel dat het roze veelal wordt gecombineerd met grijstinten, ecru, wit en zwart. Zo ontstaat een rustige collectie die eindeloos te combineren is. IKKS verwerkt het roze in een prachtige grafische bloemenprint, met een shopper als eyecatcher. Maed for Mini gaat voor schattige zachte baby leggings en sweaters in oud roze. Relish Girl en Frankie & Liberty combineren het roze tot een stoere outfit met stoere zwart leren accenten en dierenprints.

kleinefabriek-aw17-4-ikks

IKKS

kleinefabriek-aw17-9-maed

Maed

kleinefabriek-aw17-16-colorado

Colorado

kleinefabriek-aw17-32-relishgirl

Relish Girl

kleinefabriek-aw17-37-popupshop

Popupshop

kleinefabriek-aw17-42-frankienliberty

Frankie & Liberty

kleinefabriek-aw17-33-iglonindi

Iglo & Indi

All kind of jeans
Denim blijft een favoriet item deze winter. Naast dat het een ideaal item is om mee te combineren, is het voor kinderen ook een ideale stof om te dragen en in te spelen. Het is duurzaam en kan tegen een stootje. Komende winter hebben verschillende merken weer de leukste denim ontwerpen in hun wintercollectie. De verwassen jeans lijkt plaats te maken voor de diep blauwe variant. Prachtig in combinatie met de hippe cognac kleur zoals Tiffosi laat zien. Circle et Trust komt met vele gekleurde jeans die uitstekend passen bij de kleuren binnen hun collectie zoals het bordeaux rood en grijs. Levi’s zou Levi’s niet zijn als ze niet een breed aanbod jeans in diverse kleurstellingen laten zien.

kleinefabriek-aw17-19-tiffosi

Tiffosi

kleinefabriek-aw17-28-levis

Levi’s

kleinefabriek-aw17-34-circlettrust

Circle et Trust

kleinefabriek-aw17-26-indianjeans

Indian Jeans

Jogg versus huispak
De jogg is nog steeds een favoriet ontwerp, maar heeft wel terrein verloren aan de jeansbroek. Maar qua comfort blijft het een hip broekje. Zeker in de verwassen kleuring van Blue Pepper Industries. Een ideaal item om heerlijke outfits mee te maken. Liever een huispak? Ook die bewijzen een stayer te zijn. Rijmai’s showt tijdens de Kleine Fabriek haar tweede collectie.

Blue Pepper

Blue Pepper

kleinefabriek-aw17-28-rijami

Rijami’s

Opvallende eyecatchers
Must haves zijn er voldoende komende winter: items voor op je wishlist of gewoon ter inspiratie. Zo ben ik helemaal verliefd op de kreeft van Anne Claire Petit. wat een geweldig kussen om tegen aan te liggen of als blikvanger in je huis te leggen. Jammer dat ik klein woon, maar anders had hij een plekje gekregen in de woonkamer. Ook de truien van Brian & Nephew staan hoog op mijn wishlist. Rustige kleuren gecombineerd met strakke prints maken het prima outfits voor elke gelegenheid. Zeker de snorren sweater staat hoog op mijn lijstje.

Opvallend? Dat is absoluut het zebra jurkje van Jottum. Een jurk vol met rennende zebra’s. Het is even kijken waar je nu precies naar zit te kijken, maar dan zie je het opeens … het is echt. De babyschoentjes van PidiPidi zijn echt te schattig, met als showstopper de glitterschoentjes. Hoe lief.
kleinefabriek-aw17-11-annclairepetitkleinefabriek-aw17-14-briannephewkleinefabriek-aw17-15-jottum kleinefabriek-aw17-36-pidipidi

Yay or Nay
Ik ben er nog niet uit wat ik er van vind … het ski jack van The Future is Ours. Het is bijna alien-like. Alsof een uit de kluiten gewassen vlieg je aankijkt. Eigenlijk schrok ik in eerste instantie door de grote brillenglazen. Echter de jas is wel helemaal anders dan alle andere jassen die ik heb gezien. Daarnaast zijn ze zeker warm. De capuchon kun je aan twee kanten openen zodat het een kraag vormt. Toch weet ik niet of het prettig dragen is, zo helemaal ingesloten in je eigen jack. Opvallend is het zeker.

kleinefabriek-aw17-40

The Future is Ours

Veel heel veel poppen
Naast fashion was er ook bijzonder veel aandacht voor lifestyle, speelgoed en verzorgingsproducten voor kinderen te vinden op de Kleine Fabriek. Funky Dolls en Sonny Angels vielen vooral op doordat ze in rijen opgesteld stonden. De nachtlampjes van Funky Dolls zijn wel super leuk als item in de kinderkamer. Door hun hippe uiterlijk zijn ze ook zeker geschikt voor de oudere kinderen en worden ze een leuk statement in de kinderkamer.
Sonny Angels zijn gelukspoppetjes die je eindeloos kan verzamelen. Door hun schattige koppies is het bijna onmogelijk om het bij 1 Sonny Angel te houden. Een verzameling ligt op de loer.

Funky Dolls

Funky Dolls

kleinefabriek-aw17-30-angeldolls

Sonny Angel

Mellow Yellow
Naast oud roze, is er 1 kleur die overheerst komende winter: oker of mosterd geel. Prachtig te combineren met dierenprintjes, maar ook heel goed in combinatie met het hippe goud. Door de natuurkleuren zit je sowieso goed met oker. Immers het past bij elke natuurlijke kleur.

kleinefabriek-aw17-38-fingerinthenose

Finger in the Nose

kleinefabriek-aw17-23-bellerose

Bellerose

kleinefabriek-aw17-41-bergstein

Bergstein

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

3 Responses to "AW 16-17 | De Kleine Fabriek in vogelvlucht"

 1. Sonja says:

  Kan niet wachten! Maed is duidelijk favoriet tot nu toe!

 2. Judith says:

  Gave collecties! Leuk om toch nog een duidelijk overzicht te hebben gezien. X
  Judith onlangs geplaatst…wishlist wednesday | NoNo cardsMy Profile

 3. Marguerita says:

  Leuk om te zien wat jij er uit hebt gepikt. Ik zie ook enkele dingen die ik zelf heb gemist. Net een snoepwinkel he, die kleine fabriek?
  Marguerita onlangs geplaatst…Suikervrij snoepen met Food2smile + winactieMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: