Knorbal | een moddergevecht van Ravensburger

Eerlijk, ik ben geen fan van bordspelen. Daar hebben ze echter hier in huis geen boodschap aan. Elk familielid afzonderlijk heeft zijn eigen favoriet. Natuurlijk geeft dit frictie tijdens het kiezen welk spel het deze keer wordt. Super blij ben ik dan ook Knorbal. Dit spel heeft niet alleen ALLE harten van mijn kids gestolen … 

Spelletjes spelen, daar kun je mij niet voor wakker maken. Maar met 4 fervente bordspelspelers in huis kom ik er niet onderuit deel te nemen aan bloedfanatieke avondjes. Ieder heeft zo zijn eigen favoriet, wat de saamhorigheid bij het uitkiezen ‘welk spel we vanavond spelen’ niet bevordert, helaas. Dit alles is  – met de komst van Knorbal – verleden tijd. Sinds het spelen van dit bordspel, staan niet alleen alle neuzen dezelfde kant op, maar is mama ook helemaal om: Knorbal is leuk.

Knorbal-Ravensburger-bordspel-1

Knorbal voor jong en oud

Hoe het komt dat dit bordspel mij meteen greep? Het is een actief spel met beweging, precisie en timing. Hierdoor blijf je gefocust tijdens het spel en moet je tijdens de actie ook nadenken over het schieten van de bal. Ook is het voor alle leeftijden. Dit is met drie kids in de leeftijden 10 tot 2,5 heel handig. Zo voelt niemand zich buitengesloten. Daarnaast is het een spel dat niet lang (hoeft) te duren en dus prima geschikt is om voor het slapen gaan te spelen.

Knorbal-Ravensburger-bordspel-6

Wie schiet de modderbal?

Het Knorbal speelveld bestaat uit vier verschillende velden die schuin aflopen. Elk veld is omheind met een hekje en voorzien van een varken. Dit varken kan zijn handjes open en dicht doen door op zijn hoofd te drukken. In het midden van het speelveld bevindt zich een tobbe met moedervarken erin. Deze moeder is tevens de timer die elk spel opgewonden moet worden. In het speelveld bevindt zich een modderbal die van varken naar varken geschoten dient te worden door op het hoofd van het varken te drukken. De handjes schieten dan de modderbal over de omheining in het veld van de tegenstander(s).

Knorbal-Ravensburger-bordspel-10

Laten we beginnen:

De modderbal wordt bij de speler gelegd die het hardst kan knorren. Hilarisch begin natuurlijk want ‘hard is leuk’. Lucas wint en mag de modderbal als eerste wegschieten. De handjes klappen in elkaar en de bal schiet over het veld. Ondertussen tikt de timer door. Als het getik stopt is diegene af in wiens veld de bal ligt. De verliezer ontvangt een schrob-kaart. Bij drie schrob-kaarten ben je af en is degene met de minste kaarten de winnaar. Super spannend natuurlijk want het is even uitvogelen hoe hard je moet drukken voor het juiste schot. Daar komt bij dat de timer opjagend tikt. Hierdoor vliegt de bal als een razende over het speelveld en zie je handen, ogen en tongen verwoed meedoen met het spel: “waar is de bal”, “weg die bal” en “ohhhh de timer” … Het is helemaal lachen als Anna in haar overijverige enthousiasme de bal van het speelbord schiet en door de kamer rent om de timer voor te zijn en niet te verliezen.

Knorbal-Ravensburger-bordspel-4

Knorbal-Ravensburger-bordspel-3

Schrob-kaarten en Pool-party’s

Er zijn naast de normale ‘witte’ schrob-kaarten ook ‘roze’ schrob-kaarten. Deze zorgt ervoor dat de ‘Pool-party’ begint. Nu wordt Moeder varken en haar tobbe uit het midden gehaald en komt er een ring in het speelveld. Iedere speler mag nu proberen de modderbal in het gat te schieten. De winnaar mag 1 schrob-kaartje terug leggen op de stapel.

Knorbal-Ravensburger-bordspel-5

Het wordt een gevecht om de roze kaartjes. Zodra iemand een roze schrob-kaart trekt roept iedereen aan tafel ‘POOL PARTY’ alsof er een enorm feest gaat komen. Ook de concentratie van het schieten in het gat zorgt voor veel hilariteit. Tongen komen uit de mond, vuisten gaan op tafel en menig ‘JAAAAA’ en ‘WOOHHOOO’ zijn niet van de lucht bij de overwinning. Grappig detail is dat vooral Simon van 2,5 alle worpen in een keer raak schiet. Terwijl iedereen in opperste concentratie probeert de handjes in de juiste snelheid op elkaar te slaan, tikt de kleine man de modderbal met gevoel voor coördinatie zo het doel in.

Knorbal-Ravensburger-bordspel-7Knorbal-Ravensburger-bordspel-8

Als er nu aan tafel wordt geopperd een spelletje te spelen, zal het niemand verbazen als de hele club roept: Knorbal!

Knorbal | €31,99 | 4-99 jaar | 4 spelers | Ravensburger | verkrijgbaar bij Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Knorbal | een moddergevecht van Ravensburger"

  1. Love4kidz | Klabats | Een razendsnel familiespel | Love4kidz says:

    […] man van 3 doet dit keer dus even niet mee. Zoek je een spel geschikt voor alle leeftijden, dan is Knorbal een geweldig spel. Klaarsta is er voor de slimmeriken en snelle geesten. Het idee van het spel is […]

  2. Love4kidz | Lilliputiens | Stapelspel gekke dieren says:

    […] leeftijden zitten, is het altijd even zoeken naar een spel dat we met z’n allen kunnen doen. Knorbal was een super spel voor alle leeftijden en nu zijn we benieuwd of het Stapelspel van Lilliputiens […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: