Koptelefoon | Tinyphones van JVC veilig voor kinderoren

Maak jij je ook wel eens zorgen of het dragen van een koptelefoon voor kinderoren wel veilig is? Geen zorgen met de Tinyphones van JVC kan je deze zorgen naast je neerleggen. Deze koptelefoon is speciaal voor de gevoelige kinderoortjes. Wij testten hem uit. 

In huize Chaos waar het klein en vol is, ben ik super blij met de koptelefoons. Geloof me anders word je gek van het geluid dat uit diverse speakers je tegemoet knalt. Puberdochter kijkt heel andere films en luistert naar heel andere muziek dan junior van 4. Geloof me als iedereen thuis is dan komen er heel veel verschillende geluiden op je af. Simpel gezegd: om gek van te worden.

Vandaar dat we voor iedereen een koptelefoon hebben aangeschaft om het geluid te beperken tot de eigen oren. Alleen de oren van junior zijn vele malen kleiner dan die van dochterlief. Moet hij dan wel dezelfde koptelefoon? En nog belangrijkere vraag: hoe beperk ik het geluid zodat hij niet gelijk z’n oren blootstelt aan veel te hard geluid?

Op de website van Oorcheck lezen we het volgende over veilig geluid voor oren: “Een veilig geluidsniveau in de vrije tijd is 88 decibel, met een maximum van 8 uur per dag gedurende 5 dagen in de week (of 40 uur per week). De Vrijetijdsnorm is gebaseerd op de Expert Opinion on Music Induced Hearing Loss, die is opgesteld door vooraanstaande Nederlandse audiologen.”

Dus elk geluid boven de 88 decibel is dus schadelijk voor de oren (in de vrije tijd. Er geldt een andere regel voor de Arbo). Hoe zorg ik er dan voor dat zoonlief zijn koptelefoon niet te hard zet om zo schade aan zijn oren toe te brengen?

Tinyphones tot 85 decibel

JVC komt met de oplossing voor dit probleem: de Tinyphones. Deze koptelefoons en oortjes zijn veilig voor de oren van kinderen. Waarom? De koptelefoons geven geluid op een veilige sterkte namelijk 85 decibel. Dit is 3 decibel onder de veilige vrije tijds geluidsnorm. Hierdoor weet je zeker dat je kindje niet z’n oren aan het beschadigen is terwijl het enthousiast meezingt met z’n favoriete muziek.

pvc tinyphones coolblue headphone koptelefoon

pvc tinyphones coolblue headphone koptelefoon

Unieke Persoonlijke Tinyphones

Naast dat de koptelefoon van JVC veilig is voor de oren en dus bij mij als moeder een zorg wegneemt of hij wel veilig is voor zoonlief. Is de koptelefoon ook nog eens uniek en persoonlijk. Je kan de Tinyphone namelijk personaliseren met de meegeleverde stickers. Zo is elke koptelefoon herkenbaar en speciaal voor de drager. Super leuk om te doen natuurlijk, want welk kind vind ‘stickeren’ niet leuk?

pvc tinyphones coolblue headphone koptelefoon

Draagcomfort- en geluidtest

De Tinyphone ziet er heel erg leuk uit en JVC belooft een gezond geluid. Toch onderwerpen we de hoofdtelefoon graag zelf aan een test. Wie beter dan onze kleinste man kan dit het beste? Zal hij het doorhebben dat z’n geluid niet harder kan? Zal de koptelefoon lekker zitten op zijn hoofd? Vindt hij het ontwerp leuk? We hebben genoeg vragen waar hij een antwoord op moet geven. Let’s test!

  1. Wat vind je van de koptelefoon?
  2. Zit de koptelefoon lekker?
  3. Wat vind je van het geluid van de koptelefoon?
  4. Kan je goed bewegen met de koptelefoon?

Zoonlief neemt zijn test zeer serieus en komt al snel met de volgende antwoorden.

– Wat vind je van de koptelefoon?

“De Tinyphones vind ik er heel leuk uit zien. De kleuren blauw en geel vind ik vrolijk en  de stickers zijn super leuk om te gaan plakken. Dat heb ik nog niet gedaan omdat ik het nu nog zonde vind voor de blauwe kleur. De koptelefoon valt goed op zodat ik hem gelijk zie liggen.”

Tinyphones JVC koptelefoon headphone coolbleu

– Zit de koptelefoon lekker?

Zoonlief heeft de koptelefoon een aantal keren gebruikt voordat we hem deze vraag stelden. Dit omdat we weten dat kinderen in het begin iets fijn vinden om er later op terug te komen na veelvuldig gebruik

Wat mij het meest op valt als ik naar junior kijk, is dat hij de koptelefoon ogenschijnlijk zonder te voelen op z’n oren heeft. Hij zit rustig op de bank naar z’n filmpje te kijken en lijkt zich niet bewust van het feit dat hij een koptelefoon op heeft. Als ik het kleine man vraag bevestigt hij mijn gedachte. “Mam, hij zit heel lekker. Eigenlijk was ik al vergeten dat ik hem op heb. Ze doen niet zeer aan mijn oren en drukken ook niet hard. Ik vind het wel fijn dat je hem groter en kleiner kan maken, zo zit hij ook nog lekker als ik groter word.”

koptelefoon headphone tinyphones jvc coolblue love4kidz

– Wat vind je van het geluid van de koptelefoon?

De koptelefoon testten we met verschillende geluidssterktes. Hoewel zoon wel een paar keer nog op z’n geluidsknopje zat te drukken, nam hij uiteindelijk genoegen met het geluidsniveau zoals het was. Hiermee bevestigde hij gelijk dat het geluid normaal gesproken te hard stond. Daar had ik toch beter op moeten letten. Zoonlief verwoordt het zo: “het geluid is goed hoor. Alleen dacht ik wel ‘hè kan dat niet harder?’ Ik hou van hard geluid, maar dat is niet gezond voor mijn oren zegt mama. Dit is ook wel hard zat. Ik kan alles goed horen, maar ik hoor het lawaai in huis niet meer. Hierdoor vind ik mijn filmpjes leuker en lijkt het net alsof ik er in zit.”

coolblue koptelefoon headphone tinyphones love4kidz jvc

– Kan je goed bewegen met de koptelefoon

De koptelefoon ‘Tinyphones’ hebben een snoerlengte van 79 cm. Een snoerlengte dat ideaal is voor kinderen. Zo kunnen ze er niet tover struikelen of in vast komen te zitten. Wel een veilig gevoel voor ouders. Zoonlief zelf heeft het niet door dat dit een korter snoertje is dan normaal. Hij vindt z’n bewegingsvrijheid prima met als statement: “mam, hoezo moet ik bewegen met een koptelefoon? Ik zit toch op de bank als ik een filmpje zit te kijken?”

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: