Kunst ontdekken met Lidl

Tijdens mijn studie aan de school voor Journalistiek en Voorlichting koos ik voor de afstudeerrichting ‘Kunst & Cultuur’. Niet gek dat ik musea geweldig vind. Zeker nu ik kinderen heb, zie ik hoe leuk het kijken en ervaren van kunst voor kinderen is. De Museum Actie van Lidl draag ik dan ook een warm hart toe.

Al vanaf hun eerste jaar bezoek ik met mijn kinderen regelmatig musea. Soms gaan we naar tentoonstellingen gericht op kinderen, maar even zo vaak bezoeken we een tentoonstelling die in eerste instantie niet ‘kidsproof’ lijkt. Zo gingen we ooit naar de tentoonstelling van Wassily Kandinsky in het Gemeentemuseum Den Haag. Niet echt iets voor kinderen. Maar mijn oudste zoon (toen 2,5 jaar oud) werd van het zien van de kleuren en vormen helemaal enthousiast. Nooit vergeet ik hoe hij met zijn armen op zijn rug voor een schilderij van Kandinsky stond toen er een gids achter hem stopte met 15 bezoekers in zijn kielzog. De gids begon een hele uitleg te geven over wat we ‘moesten’ zien in het schilderij. Op een gegeven moment vroeg hij aan zoonlief “Wat zie jij eigenlijk in dit schilderij?”. Mijn mannetje draait zich om en zegt: “Het land van Barbapapa. Kijk daar loopt Barbabob. Daar wonen ze en hier zie je allemaal bomen”. Het antwoord verbaasde de gids die stamelde: “Tja, dat kan je er ook in zien”. Waarna hij zei “Dat ga ik meenemen in mijn volgende rondleiding, jongen. Dankjewel voor deze eyeopener.” Heerlijk.

museumactie_infomusea_lidl

Vanaf dat moment wist ik zeker dat kinderen heel open naar kunst kunnen kijken. Maar we moeten het ze wel laten zien. Lidl begrijpt dit en is de Lidl Museum Actie gestart. Een geweldige actie waarmee je voor €1,- naar een van de 26 deelnemende musea kan.

Hoe werkt het?
Bij besteding van €10,- kan je meedoen. Je ontvangt dan een unieke code op je kassabon die je via een online systeem kan verzilveren tot een voucher. Met deze voucher kun je voor €1,- een museum bezoeken. Wees er wel snel bij want op = op.

Lidl Museum Actie | kijk voor meer informatie over de deelnemende musea en de actievoorwaarden de flyer in de winkel of kijk op Lidl.nl

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: