Kunsthal | Jean Paul Gaultier | From the Sidewalk to the Catwalk

Heb je een kleine fashionista in huis? Dan kun je tot en met 12 mei je hart ophalen. Jean Paul Gaultier is in Rotterdam! Kunsthal Rotterdam presenteert met trots de tentoonstelling: ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk’.

Kunsthal Rotterdam brengt in de tentoonstelling ‘From the Sidewalk to the Catwalk’ de creaties en cutting-edge designs van Jean Paul Gaultier in beeld. Deze couturier is de afgelopen 35 jaar beeldbepalend geweest in de modewereld. Nu geeft hijeen spectaculair overzicht van zijn uitgebreide oeuvre en brengt de Kunsthal de wereld van Gaultier tot leven.

De tentoonstelling ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier’ is meer dan een retrospectief. Ruim 140 originele creaties zijn in de Kunsthal te zien. Ontwerpen vanaf de jaren ’70 tot nu, zowel uit zijn couture als uit zijn pret-a-porterlijn. Bruiklenen zijn er van Madonna en Pedro Almodovar.

Jean Paul Gaultier Kunsthal

Jean Paul Gaultier is niet meer weg te denken uit het modebeeld. Sinds 1976 is hij uitgegroeid tot een icoon in de modewereld. Wie herinnert zich niet meer de punt-bh die hij voor Madonna ontwierp? Ook zijn creaties voor Kylie Minoque en Lady Gaga zijn ware collectors items geworden.

Jean Paul Gaultier Kunsthal

Gaultier is vanaf het begin van zijn carrière provocatief en gedurfd geweest. Hij trad buiten de gebaande paden en liet zich inspireren door wereldculturen en combineerde deze culturele invloeden tot prachtige opvallende collecties.

Voor kids van 4 t/m 12 jaar en hun (groot)ouders zijn er speciale rondleidingen. Kinderen ontdekken hoe en waarom Jean Paul Gaultier bijzondere kleding maakt, waarbij ze ook zijn verschillende materialen mogen voelen. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten. Voor kidz van 7 t/m 12 en jongeren van 13 t/m 17 jaar geeft de Rotterdamse modeontwerpen Michael van der Meide bijvoorbeeld workshops. Kinderen doen inspiratie op in de tentoonstelling, waarna ze hun eigen outfit ontwerpen. Meer informatie over de kinderactiviteiten.

Jean Paul Gaultier Kunsthal

The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk’ is t/m 12 mei 2013 te zien in de Kunsthal Rotterdam | Museumpark, Westzeedijk 341 | 3015 AA Rotterdam | openingstijden di t/m za 10-17, zo 11-17, ma gesloten | www.kunsthal.nl

written by

The author didn‘t add any Information to his profile yet.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: