Kurio Smart 2 in 1 | Huiswerk is een game met kidsproof laptop

Tablets voor kinderen, ik was er geen fan van. WAS! Sinds de introductie van tablets op de basisschool van mijn kinderen ben ik om. Want niet alleen gingen hun cijfers omhoog ook hun leergierigheid is duidelijk vergroot. Tijd om ook thuis aan de slag te gaan met een tablet voor huiswerk en ontspanning. Wij kozen voor de Kurio Smart 2 in 1. Een laptop en een tablet in één geschikt voor huiswerk en fun.

Onze kinderen krijgen op school vanaf groep 4 een tablet om verschillende lessen op te volgen. Was ik eerst sceptisch over het nut van deze ‘grote’ verandering. Ondertussen ben ik overtuigd van het positieve effect dat de tablets brengen in de klas.

Natuurlijk kan ik alleen voor mijn kinderen spreken, maar hun ontwikkeling en cijfers gingen zichtbaar omhoog door het gebruik van de tablets. Door slechts 1 som per keer op het scherm te tonen, wordt zoonlief niet meer afgeleid door alle sommen die hij nog moet maken. Ook het doorwerken in eigen tijd vinden ze beiden prettig. Daarnaast ziet de leraar op zijn of haar computerscherm precies wat elk kind aan het doen is en dus ook wanneer een leerling bijvoorbeeld een som fout maakt. Hierop kan ze gelijk op anticiperen door naar de leerling toe te gaan.

Hoewel ik eerst tegen tablets voor kinderen was, ben ik door het gebruik op school enigszins van mijn ‘geloof gevallen’. Immers naast filmpjes kijken, gamen en internetten kan je op een tablet ook heel veel dingen leren en het dus gebruiken voor huiswerk, spreekbeurten en extra oefeningen. Tijd om ook een tablet aan te schaffen voor onze oudste zoon.

Na lang zoeken en afwegen kiezen we uiteindelijk voor de Kurio Smart 2 in 1. Een laptop en tablet in één. Een ideale kidsproof laptop die niet heel gebruikersvriendelijk is, maar ook heel handig. Je kan het toetsenbord en scherm heel eenvoudig los halen van elkaar. Hierdoor verandert de laptop in een wip in een tablet met touchscreen. Ideaal als je na het maken van je huiswerk even wilt ontspannen op de bank.

kurio smart laptop tablet kidsproof

Kurio Smart | Veilig internetten

Naast dat het 2 in 1 systeem van de Kurio Smart zeker een groot voordeel is, biedt de laptop nog meer voordelen voor kinderen. Zo is de Kurio Smart een veilige kids electronics. De Kurio biedt namelijk geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor kinderen. Aanpassingen hiervoor kunnen alleen door een beveiligd wachtwoord gedaan worden. Zo kunnen alleen volwassenen het kinderprofiel aanmaken, internetfilters en tijdslimieten instellen. Zo hou je altijd zicht op het laptop gedrag van je kinderen. Wel zo veilig.

kurio smart laptop tablet kidsproof

Kurio Smart | Huiswerk maken

Naast het tablet gebruik op school, moeten kinderen ook steeds vaker huiswerk uitgeprint inleveren of via een onlinesysteem maken. De Kurio Smart is een gebruiksvriendelijke laptop ideaal voor kinderen om huiswerk op te maken en hun spreekbeurt of werkstukken te schrijven. De Kurio Smart is een snelle 8.9 inch Windows laptop en tablet. Op de laptop zit een Microsoft Office pakket met onder meer Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast krijg je drie maanden gratis toegang tot Ambrasoft. Dit is het meest gebruikte online taal- en rekenprogramma in het basisonderwijs. Ideaal als ze extra oefeningen moet doen of kennis moeten bijspijkeren.

kurio smart laptop tablet kidsproof

Na leren ook relaxen

Zoonlief is verzot op spelletjes spelen en filmpjes kijken. Wij houden dat strikt in de gaten met een tijdslimiet en vaste momenten op de dag. Maar het ontzeggen is ‘bijna’ niet te doen en ik ben daar ook op tegen. De tijden veranderen en mee gaan met verandering is heel belangrijk. Het liefst kijkt hij afleveringen van ‘Zondag met Lubach’ terug of zit hij met z’n broer en zus achter een Netflix serie. Daarnaast speelt hij graag Minecraft en bouwt hij in zijn virtuele wereld een heel leefbare wereld waar mijn mond elke keer van open valt.

kurio smart laptop tablet kidsproof

De Kurio laptop tover je heel gemakkelijk om in een tablet door het scherm los te koppelen. De Kurio Smart heeft meer dan 40 voorgeïnstalleerde apps. Waaronder populaire games, educatieve apps en video’s. Daarnaast is de laptop en tablet voorzien van de Kurio Motion 2 functionaliteit. Met de camera in de Kurio Smart kun je samen met andere kinderen kiezen uit 8 sportieve games. Door flink te bewegen bestuur je de game.

kurio smart laptop tablet kidsproof

Technische specificaties

Display: 8.9 inch IPS capacitive touch screen
Resolutie:  1280 x 800 pixels
Processor: Intel quad-core Bay Trail – T Z3735G
Video:  Intel HD Graphic Gen 7
Besturingssysteem: Windows 8.1 incl. gratis upgrade naar Windows 10
Opslag: 32GB
RAM: 1GB
Camera: Voorkant: 0.3Mpx/Achterkant: 2Mpx
Connectiviteit: Wi-Fi, b/g/n – Bluetooth v4.0
Talen: Ondersteund meerdere talen
Verbindingen: Micro USB – Micro HDMI
Micro SDHC Kaartslot: Voeg tot 32GB aan opslag toe
Batterij: Lithium Polymeer 4900mAh
Toetsenbord: Pogo pin Verbinding

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: