Uittip | Lammetjesdag – knuffelen op de boerderij

1 april was het eindelijk zover: een heel testteam stond op deze 2e Paasdag te trappelen om de lammetjes op de boerderij van Anneke en Pieter Kuijer in Soest te gaan knuffelen. De afgelopen weekeinden stonden op boerderij Holec Holsteins in het teken van ‘Lammetjesdagen’. Heerlijk kennismaken met het boerderijleven.

Lucas (6), Jolijn (3), Anna (8), Meike (6 mnd) en Simon (1) waren dik ingepakt om de middag op en rond de boerderij door te brengen. Ze mochten op verzoek van Anneke Kuijer komen knuffelen met de pasgeboren lammetjes “en alle andere leuke boerderijdieren komen bewonderen”. En andere dieren die waren er! Naast de lammetjes waren er ook heel veel kalfjes, kleine konijntjes, kippen met kuikens en een heuse Paashaas te bewonderen en te aaien. Was je dat even zat, dan kon je je heerlijk uitleven op het grote springkussen, een ritje maken per huifkar of gewoon in een heerlijk zonnetje genieten van een kopje thee, koffie of limonade.

Lammetjesdag

De dag was eenvoudig, maar prima verzorgd. Bij de ingang kreeg je na entreegeld betaald te hebben per persoon een muntje waarmee je in de schapenstal wat te drinken en iets lekkers kon halen. Hier hadden de kids helemaal nog geen oren naar. Leuk die muntjes, maar eerst maar eens naar de koeien. Voorzien van laarsjes en dikke jassen bekeken ze in een klein lentezonnetje de net geboren kalfjes. Sommige stonden nog behoorlijk onvast op de pootjes, maar er waren ook een paar nieuwsgierige Aagjes bij die alle aandacht prachtig vonden. Ze lieten zich lekker op de kop aaien en te eten geven.

Lammetjesdag

Via de kalfjes, langs de grote koeien “Jeetje wat een grote kop hebben die”, verzuchtte Lucas, naar de schuur met lammetjes. Onderweg kwamen we een Paashaas tegen die lekkere chocolade eitjes uitdeelt en weer blijkt ‘een kinderhand is snel gevuld’. Vol enthousiaste energie betreden we met de hele groep de schuur met lammetjes. Het is al behoorlijk druk. Even zoeken naar een plekje om de twee kinderwagens te stallen. De grotere kinderen zijn ondertussen al met de papa’s de kinderboerderij ingedoken om de konijntjes en kuikentjes te aaien.

Lammetjesdag

Maar het grote hoogtepunt is toch wel het aaien en knuffelen van de lammetjes. Het is even wennen om tussen de grote schapen en hun kroost te stappen en zomaar te gaan aaien. Eenmaal over de eerste schroom heen – en met een beetje hulp van papa – komt het helemaal goed en is het een dringen bij de kleintjes.

Jolijn nestelt zich lekker op een hooibaal en laat de lammetjes naar zich toe brengen waarna haar gezichtje helemaal opklaart als ze de krulletjes van het lammetje voelt.

Lammetjesdag

Simon mag vanaf de schoot van Anna z’n eerste lam aaien.

Lammetjesdag

Lucas gaat heel stoer zelf opzoek naar een ‘leuk’ exemplaar. Vooral het moeder met zogende jong kan zijn bewondering wegdragen.

Lammetjesdag

Meike bekijkt het een en ander vanaf de zijlijn in de armen van haar mama. De lammetjes zijn voor zo’n klein meisje toch wel een beetje groot. Na het uitgebreid aaien en knuffelen is het tijd voor een beker limonade, thee of koffie, een snoepje en cake. Hiervan kunnen we genieten in de buitenlucht. Met een zonnetje en een prachtige omgeving leven de kids zich nog even uit op het luchtkussen. Waarna we de thuisreis weer aanvaarden.

Meer weten over Lammetjes Kijken? | Pieter en Anneke Kuijer | A.P.Hilhorstweg 5 | 3764 MS Soest | 035-6014133 |Facebook | Twitter

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: