Lancering | Joolz Day Tokyo

Wat is hij mooi de nieuwe kinderwagen van Joolz  Joolz Day Tokyo. De Japanse illustratrice Hiyoko Imai heeft de wagen een speciale boodschap meegegeven door authentieke illustraties en karakters te gebruiken. Deze rijke details zorgen voor een heel speciale Limited edition kinderwagen die hoog op ons lijstje staat.

De Joolz Day Tokyo heeft een strak zwart uiterlijk gekregen met een rood logo. Dit rode accent komt ook terug in de stiksels van de stof, de parasol, verzorgingstas en andere accessoires. De veiligheids- en duwbeugel is gemaakt van chic bruin leatherette.

Joolz Day Tokyo

De speciaal voor deze editie ontworpen accessoires maken de Joolz Day Tokyo’ compleet. Zo ontwierp Hiyoko speciaal voor deze kinderwagen een Furoshiki – een traditionele en functionele Japanse doek, een parasol met een handgemaakt patroon en een bijpassende verzorgingstas.

Verborgen subtiele details
Waar zitten dan precies de subtiele details die zo bij de Japanse cultuur horen? Ten eerste heb je het dessin. Deze met de handgemaakte illustratie is voorzien van het karakteristieke waterverf. Zo staat de dennenboom in de illustratie voor ‘een mooie toekomst en geluk’, zorgt de bamboo voor kracht en de pruim voor schoonheid en optimisme.

Joolz Day Tokyo

Volgens Japans gebruik, heeft een merk of bedrijf een eigen zegel. Hiyoko Imai ontwierp deze voor Joolz een zogeheten ‘Kamon’.

In traditionele kimono’s zijn vaak witte vlekken van een hert terug te vinden. Een hert wordt in de Japanse cultuur gezien als boodschapper van de goden en is in het Boedhisme een heilig dier. De vlekken komen in de Joolz Day Tokyo terug in het dessin aan de binnenzijde van de kinderwagen en op de Furoshiki. Deze Furoshiki is een typisch Japanse wikkeldoek die je makkelijk omtovert in een tas, verpakking, speeldoek of flessenwarmer. Hoe handig!

Joolz Day Tokyo | €799,- | o.a. verkrijgbaar bij PrenatalMy Joolz

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: