Legends22 speelt met kleur en print | Outfit of the Day

Ken je het jongenskledingmerk Legends22 al? Dit stoere kledingmerk is de stoere broer van het meisjesmerk Lovestation22. Legends22 maakt van alle jongens legendes, maar begrijpt ook dat elke legende ooit een jongen is geweest. Eentje die er stoer, sportief, kleurrijk en ook hip voor de dag wil komen.

Al eerder schreven we vol lof over het broertje van Lovestation22: Legends22. Een heerlijk draagbaar merk dat weet hoe jongens zich bewegen en voelen. Geen poespas in de designs, geen moeilijke ontwerpen, wel stoere prints, opvallend kleurgebruik en heel veel sportieve tops. Voor deze Outfit of the Day kozen we voor een stoer shirt in zwart-wit met wolvenprint en sportieve blazer dat opvalt door z’n stiksels. Meer Outfit of the Day vind je hier.

ootd-legends22-1

De longsleeve is voorzien van een grillige witte lijn die nog het meest doet denken aan een huid van een zebra. Het zijn geen strakke strepen, maar een oneven patroon alsof het om een dierenhuid gaat. De voorzijde van de longsleeve is voorzien van een print waarop twee knalblauwe wolvenogen je aanstaren. Je kan niet anders dan intens terug staren. Door de mouwen te voorzien van een blauwe afwerking krijgt het shirt net even dat grappige accent waardoor Legends22 zich onderscheidt. Ook de korte opstaande col is net even anders. Door de col kort te houden, krijgen kinderen het niet benauwd en voorkom je dat ze zich irriteren aan de opstaande stof.

ootd-legends22-lovestation22-4

De gewatteerde blazer is gemaakt van een zware stof die voorzien is van een lichtere grijze stiksel. In de borstzak zit een mintgroene stof die een vrolijke twist geeft aan het jasje. De binnenzijde van de blazer is gevoerd met dezelfde stof als de longsleeve. Deze is dan wel onzichtbaar aanwezig, maar het sportieve en klassieke jasje krijgt zo toch een hippe knipoog “don’t judge a book by its cover”.

ootd-legends22-2

Jongenskleding blijft in fashionland een uitdaging. Natuurlijk er zijn heel veel stoere jeanslabels die de consument voorziet van kekke, hippe en toffe denims. Maar ik blijf zoeken naar opvallende tops waar de ontwerper meer heeft verzonnen dan teksten of cijfers. Legends22 beantwoord veel van mijn vragen. Zo hebben ze niet alleen opvallend kleurgebruik. Ook de combinatie van fotoprints en dessins zijn verrassend. Hoewel in de collectie verschillende series zitten die door dezelfde print eenvoudig met elkaar combineren. Is het mix en matchen van de diverse prints, dessins en ontwerpen juist een leuke uitdaging.

Geen bottoms, just tops

Hoewel Legends22 een aantal joggs in hun collectie hebben opgenomen. Richten ze zich vooral op de tops. Dit omdat er al genoeg goede fashionbrands zijn die voorzien in de vraag naar de perfecte broek. Door zich vooral toe te leggen op de tops kan Legends22 zich daar ook helemaal in specialiseren. Niet zo gek dus dat de longsleeve gemaakt zijn van een zware kwaliteit katoen (met voldoende stretch dat bewegen gemakkelijk gaat) en dat de afwerking tot in de puntjes is verzorgd.

ootd-legends22-3

SHOP DE LOOK

Longsleeve | Shirt Fin | €29,95 | Legends22
Blazer | Colbert Daan | €59,96 | Legends22
Jeans | Tumble ’n Dry  | €49,99 | Kleertjes.com
Schoenen | zwart | €19,90 | Van Haren

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Legends22 speelt met kleur en print | Outfit of the Day"

  1. Annelies Frijters says:

    Laat de winter nu maar komen 🙂

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: