Legoworld een dagje uit voor alle leeftijden

Zoek je een dagje uit waarbij leeftijd en geslacht geen rol speelt? Dan is een bezoek aan Legoworld zeker de moeite waard. Zelfs al je niet van de bekende bouwsteentjes houdt, zal je je tijdens Legoworld nog vermaken. Wedden dat bij thuiskomst de legosteentjes voor de dag komen om alle creatieve input vorm te geven?!

LegoWorld-love4kidz-1

Trek voor een bezoek aan Legoworld in de Jaarbeurs te Utrecht een hele dag uit. Wil je alles gezien en gedaan hebben, dan kan je je een hele dag vermaken en dan nog heb je dingen over het hoofd gezien. Het is echt gigantisch. Drie hallen zijn tot de nok toe gevuld met LEGO bouwsteentjes, LEGO bouwwerken en LEGO informatie. Overal waar je kijkt zie, voel en ruik je LEGO.

Legoworld-love4kidz-20 Legoworld-love4kidz-6

Echte die-hard fans, kleine bouwers, en iedereen die LEGO leuk genoeg vindt, kan tijdens LEGOworld zijn hart ophalen. Dit is de ideale beurs om met het hele gezin naar toe te gaan. Er zullen weinig andere plekken zijn waar je papa’s weer kind ziet worden en zich uitleven in een van de bouwstands die de Jaarbeurs deze week rijk is.

legoworld-love4kidz-19 Legoworld-love4kidz-21

LEGOworld is ingedeeld in overzichtelijke werelddelen waar je geïnspireerd wordt om binnen dat specifieke deel kennis te maken met LEGO uit die specifieke serie, bouwwerken die passend zijn bij het thema en natuurlijk de ‘bouwtafels’ en diy mogelijkheden. Zo kun je bij het werelddeel NinjaGo niet alleen kennis maken met de Ninja’s, games spelen van die serie, een ninja masker knutselen en een glitter tattoo laten zetten.

legoworld-love4kidz-15 Legoworld-love4kidz-16 Legoworld-love4kidz-17

Bij het werelddeel van LEGOCity kun je je onderdompelen in de authentieke wereld van LEGO. Boten, huisjes, vliegtuigen en legio land voertuigen. Je kan hier uren rondkijken en ideeën opdoen. Je komt er niet onderuit: je wordt hoe dan ook geïnspireerd om je fantasie de vrije loop te laten. Zo kun je voor SOS Kinderdorpen je meest mooie fantasiehuis maken of meewerken aan het immense mozaïek van bouwsteentjes dat uiteindelijk een prachtig kunstwerk moet worden van LEGO figuurtjes. Iedereen kan op een blet een deel van het ‘kunstwerk’ maken en zo een echte kunstenaar worden.

Legoworld-love4kidz-23 Legoworld-love4kidz-5Legoworld-love4kidz-26

Naast de werelddelen van de Ninja’s en City zijn nog heel veel andere series vertegenwoordigt. Zo vind je een groot suikerzoet Friends gedeelte, een geweldig DUPLO gedeelte waar je kleintje zich eindeloos kan vermaken in en op lifesize duplo stenen. Hoe geweldig om van een grote Duplo glijbaan te glijden en een kijkje te nemen in het Duplo ‘mijn eerste huis’. Extra leuk is het met een hengel vissen in een Duplo steentjes vijver. Daar kan je gerust een duik in nemen.

legoworld-love4kidz-22 Legoworld-love4kidz-12 Legoworld-love4kidz-13

Speciaal voor Star Wars is er een groot gedeelte vrij gemaakt tijdens LEGOworld. Hier maak je kennis met de figuren uit de film. Allemaal gemaakt van bouwsteentjes. Daarnaast hoor je natuurlijk de bekende begin-tune en zie je oplichtende lifesabers. Dat dit een echt papa en zoon gedeelte is, blijkt uit de vele vaders die enthousiast hun Star Wars verhalen staan te vertellen aan hun kinderen. “I am your father Luke”

Legoworld-love4kidz-7 Legoworld-love4kidz-8 Legoworld-love4kidz-3 legoworld-love4kidz-10 Legoworld-love4kidz-9

Voor de echte bouwfanatici is er ook nog een LEGOmuseum waar je de vele gezichten van LEGO terug ziet van 1950 tot nu. Aan het uiterlijk van de doosjes is duidelijk veel gesleuteld om ze up to date te houden. Aan de steentjes is echter nooit iets ‘veranderd’. Dat is de kracht van LEGO en dat doen weinig producten hem na.

Spectaculair is het Wereldrecord Hoogste LEGO toren bouwen op het Jaarbeursplein. Hier aan kun je meebouwen door een deel van de toren te bouwen. Deze wordt dan met een kraan op de toren gezet. Wie weet verbreken ze het record van 35 meter wel!

Legoworld-love4kidz-4

Wat je echt niet mag missen tijdens deze LEGOworld is de bekende LEGO douche. Na jaren van afwezigheid is de douche dit jaar weer aanwezig en in vol bedrijf. Trek je regenponcho aan en stap onder de douche van steentjes. Of je er schoon van wordt??

legoworld-love4kidz-28 legoworld-love4kidz-27 legoworld-love4kidz-25

TIP: Wil je een goede route uitstippelen? Neem dan een gratis plattegrond mee bij de ingang. Bij de informatiebalie zijn tevens armbandjes verkrijgbaar waarop je je telefoonnummer kan schrijven, zodat je gebeld kan worden als je je kindje kwijt bent.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Legoworld een dagje uit voor alle leeftijden"

  1. LEGO World | 10 redenen waarom je zeker moet gaan | Love4kidz says:

    […] niet overtuigd? Lees dan onze review van LEGO World vorig jaar. Wie weet zien we je in Utrecht deze […]

  2. Lego WORLD | 10 redenen om te gaan deze herfstvakantie | Love4kidz says:

    […] niet overtuigd? Lees dan onze review van LEGO World vorig jaar. Wie weet zien we je in Utrecht deze […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: