Les Zigouis by Barbara Berrada

 Mijn liefde voor Frankrijk en dan met name Parijs is ondertussen wel bekend. Niet alleen de sfeer, maar ook de kunst, het eten, de architectuur en vooral de mode spreken mij ontzettend aan. Vandaar ook mijn liefde voor de eenvoudige franse ontwerpers die met hun vintage stijl en ontwerpen zonder opsmuk en veel details een klassiek eenvoudige, maar tijdloze collecties neerzetten. Barbara Berrada is daar met haar Les Zigouis een goed voorbeeld van.

Natuurlijk word ik ook blij van de knallende neon-kleuren, fotoprints en hippe ontwerpen die deze zomer en komend najaar de kledingwinkels weer gaan vullen. Maar mijn liefde voor de vintage-stijl ontwerpen van (veelal) Franse ontwerpers die het landleven, de eenvoud en vooral de rust in hun collectie bewaren, kan ik niet (hoe niet commercieel ook) ontkennen.

les zigouis kindermode zomercollectie

Les Zigouis is zo’n klein Frans merk dat in het commerciële kleurengeweld haar eigen stijl blijft volgen. De eenvoudige ontwerpen grijpen terug naar de vorige eeuw De kleuren zijn eenvoudig, zonder print en voorzien weinig schreeuwende details. Deze kleine met de handgemaakte collective moet het hebben van deze eenvoud. De salopetjes, sandaaltjes, blousjes met heldere knopen en rokjes zorgen voor een draagbare bewegelijke collective die door haar vintage-feel helemaal van nu is. Geen 13 in een dozijn ontwerpen, maar sierlijke franse eenvoud.

les zigouis kindermode zomercollectie

Ik zie mijn zoontje al stappen door het hoge gras in z’n pofbroekje met lichtblauw blousje. Mag hij nog even klein zijn?

Les Zigouis | 12 maand t/m 8 jaar | prijzen variëren van €60,- voor een rokje tot €150,- voor een complete set | onder andere verkrijgbaar bij Buisjes en Beugels

 

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: