Light Stax | Bouwblokken met LED verlichting

[Speelgoed] Dat ik fan ben van de LEGO Duplo bouwblokken, dat zal – gezien de voorgaande blogs – geen geheim zijn. Vooral de bijzondere bouwblokken die de levensduur van Duplo verlengen juich ik toe. Daarom was ik heel benieuwd naar Light Stax. Bouwblokken met LED verlichting. Dat klinkt super cool toch?

Light Stax zijn bouwblokken met LED verlichting. Zodra je de blokken op de bijgeleverde ondergrond plaatst en met elkaar verbind door ze op elkaar te stapelen, gaan de lampjes aan. Zo ontstaat er een lichtgevend bouwwerk. Dat je door de 4 verschillende licht modes ook als nachtlampje kan gebruiken. Hoe leuk is dat? Je eigen bouwwerk dat je beschermt in het donker?

lightstax-duplo-lichtgevend- led verlichting

Led verlichting test

Natuurlijk moeten de Light Stax bouwblokken wel getest worden. Zijn ze net zo tof als op de doos? Werken ze echt goed? En zijn ze echt compatible met de Duplo bouwblokken zoals ze claimen? Wij namen de Light Stax bouwblokken onder de loep en onderwierpen ze aan een intensieve bouwsessie test. Nieuwsgierig? Lees dan vooral verder en check onze vlog.

De bouwblokken van Light Stax passen perfect op de LEGO Duplo blokken. Dus ze combineren is heel goed mogelijk. Houd er wel rekening mee dat je lichtgevende blokken wel met elkaar in contact moeten staan (en met de basis) om ‘aan‘ te gaan. Door er een ‘echt‘ Duplo blokje tussen te stoppen, stopt het licht. Zolang er een circuit is, blijven de lampjes branden.

lightstax-duplo-lichtgevend- led verlichting

lightstax-duplo-lichtgevend- led verlichting

De Light Stax geven mooi licht in vier verschillende modes. Van stil licht tot knipperende lampjes. Omdat er ook een mode is waarin je bouwwerk na 15 minuten aangaat, is het mogelijk om je kunstwerk als nachtlampje te gebruiken. Hoe cool is dat? Zo hoef je nooit meer bang te zijn in het donker, want je eigen kunstwerk geeft je een veilig lichtpunt.

lightstax-duplo-lichtgevend- led verlichting

De bouwblokken werken alleen als ze op de meegeleverde onderplaat staan. Deze werkt op batterijen en met de meegeleverde usb kabel. Vanaf de plaat kun je eindeloos bouwen. Zolang er blokjes met de plaat in verbinding staan, kan je ook naast de plaat bouwen. Hierdoor komen bouwwerken echt tot leven.

Hoe creatief ben jij?

Wij testten de Light Stax met 24 bouwblokken voor €29,95. Er zijn verschillende sets verkrijgbaar. Ook te koop als LEGO bouwblokken. Deze blog kwam tot stand in samenwerking met coolgift.com 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: