Lilliputiens | badmemory

In bad gaan is meestal dolle pret. Om het waterfestijn toch een educatief tintje mee te geven, probeer ik zoveel mogelijk ‘spelletjes’ uit voor in bad. Vandaag testen we het badmemory van Lilliputiens.

Dat Lilliputiens bekent staat om haar vrolijke kleuren en grappige figuurtjes, dat wist ik al. Niet voor niets gaat kleine man elke dag huppelend naar school met zijn bosfiguren rugzak. Zal ook het badspeelgoed zo fris gekleurd zijn? Enthousiast openen we dan ook de doos van de Lilliputiens badmemory en vinden 6 waterlelies met grappige kikkers er op. En ja hoor de bladeren zijn fris groen gekleurd evenals de kikkers die je met hun grote ogen en rode lippen lachend aankijken.lilliputiens-memory-love4kidz-4

lilliputiens-memory-love4kidz-3

Zoonlief is gelijk enthousiast. Dat wordt een uurtje badderen. Zodra het bad vol genoeg is en kleine man het water lekker warm vindt, stort hij de zes kikkers in het water. Ze blijven geweldig drijven. Ze zijn dan ook van stevig materiaal waardoor ze niet alleen goed drijven, maar ook eenvoudig weer droog worden.

Ondertussen drijven de 6 kikkers verdwaald door de badkuip. Het idee van het spel is om de juiste kikkers bij elkaar te vinden. Aan de onderzijde van elk lelieblad zit namelijk een figuurtje verstopt. Je kindje moet de twee juiste figuurtjes bij elkaar vinden. Heb je het goed, dan mag je nog een keertje, heb je het fout, dan moet je het kikkertje weer terug leggen in het water.

lilliputiens-memory-love4kidz-5

lilliputiens-memory-love4kidz-1

Het spel is dus gelijk aan het memory dat je op ‘het droge’ speelt. Alleen vormt het druiven van de kaartjes wel een spannend element in het geheel. Je moet namelijk heel goed in de gaten houden waar de figuurtjes heen drijven die jij nodig denkt te hebben. Zoonlief is, door dit bewegende extraatje helemaal gegrepen door het spelletje. Ondanks dat het maar 6 blaadjes zijn waar hij uit mag kiezen, zorgt de deining van het water ervoor dat het moeilijk genoeg is om hem geboeid te houden.

lilliputiens-memory-love4kidz-2

Badmemory | Lilliputiens | €19,99 | 6 drijvende leliebladeren | verkrijgbaar bij o.a. Allesvanlilliputiens

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Lilliputiens | badmemory"

  1. Annelies says:

    Wat origineel 😊

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: