Little Boomerang | Collectie van gebruikte overhemden | Recycle to the max

Recyclen, milieu en een bewuste levensstijl is helemaal van nu. Dat we zuinig met de aarde en haar bronnen moeten zijn. Lizette Ariëns en Jikke Weidema van Little Boomerang delen deze mening en komen met een originele collectie kinderkinderkleding gemaakt van gebruikte overhemden.

Hoe kan je van een overhemd leuke kinderkleding maken? Nieuwsgierig? Check dan snel de website van Little Boomerang. Hier vind je diverse ontwerpen die gemaakt zijn van mannenoverhemden. Zo wordt een kledingstuk nog een keer gebruikt en nog in de vorm van een hip en te schattige meisjeskleding.

little boomerang recycle gebruikte overhemden love4kidz

little boomerang recycle gebruikte overhemden love4kidz

Van overhemd tot jurkje

Little Boomerang werkt met overhemden die hen zijn gedoneerd. Zo hebben ze een samenwerking met een mannenkledingmerk dat afgekeurde overhemden aanlevert, maar ook gewone consumenten kunnen hun gebruikte overhemden inleveren. Zo heeft Little Boomerang een constante stroom van nieuwe stofjes en printjes. Elk item is dan ook uniek. Geen twee stofjes zijn precies hetzelfde, zeker niet als je het bestaande ontwerp moet ombouwen tot een geheel ander ontwerp.
Ook is het mogelijk om je eigen overhemd in te sturen waarvan een ander ontwerp kan worden gemaakt. Little Boomerang biedt negen verschillende items dat ze kunnen maken uit 1 hemd. Als je doorgeeft waar je voorkeur naar uit gaat met de benodigde maat, dan ontvang je binnen een aantal weken jouw nieuwe ontwerp van je eigen overhemd. Recycle to the max.

little boomerang recycle gebruikte overhemden love4kidz

little boomerang recycle gebruikte overhemden love4kidz

Wat ik vooral leuk vind van Little Boomerang is dat de stof van de overhemden zo ontzettend goed past bij de ontwerpen die ze in hun collectie hebben. Mijn favoriet is het overhemdjurkje. Helemaal hot en van nu, maar ook met een knipoog naar vroegere tijden. Ook de rokjes, de jurkjes en de top zijn super schattig en geven me het gevoel van romantische tijden van vroeger. Helemaal als je ze laat uitvoeren in een overhemd met wit-blauw smal streepje. Geweldig.

little boomerang recycle gebruikte overhemden love4kidz

De kledingstukken worden allemaal vermaakt in Amsterdam. Er wordt bij elk overhemd gekeken hoeveel stof je er uit kan halen om een nieuwe stuk te maken. Dit ligt natuurlijk aan de maat van het overhemd, maar ook van de maat van het kinderkledingstuk. Niet zo gek (maar wel jammer) dat de collectie tot 8 jaar wordt aangeboden.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: