Little Tikes Activity Garden

Even een bekentenis: ook ik ben gegrepen door het naturel-virus dat heerst in interieur-land. Zwart-wit, natuurlijke kleuren en alles strak. Maar met kinderen kom je vaak niet onder kleur en soms heel veel kleur uit. Zo benoemt onze kleinste zijn Little Tikes Activity Garden tot zijn favoriete speelgoed en kleurt onze woonkamer en tuin vrolijk: geel, groen, paars, oranje en blauw.

Mama kan wel een leuk idee hebben voor een strakke woonkamer. Met drie kinderen in de leeftijd 10, 7 en 2 moet je je soms ook gewoon neerleggen bij het feit dat kids visueel verantwoord gewoon niet altijd leuk vinden. Simon is werkelijk verliefd op zijn Little Tikes Activity Garden. Een uit vier elementen bestaande speelset die je naar eigen inzicht aan elkaar kunt zetten. Hij is gek op de kleuren en de mogelijkheden van zijn ‘huisje’. Zoonlief wil het liefst een huisje creëren, maar vele opties zijn mogelijk. Zo kan je de elementen los gebruiken, maar ook opstellen als een soort muur.

littletikes-activity-garden-speelgoed         littletikes-activity-garden-speelgoed

Hoewel ik toegeef dat de kleurenbom, die mij toelacht vanaf de vloer, niet gelijk mijn eigen voorkeur heeft. Moet ik bekennen dat Simon, sinds de komst van de set nergens anders meer oog voor heeft. Daarnaast leert hij razendsnel welke opties het huisje hem brengt en verzint hij zijn eigen verhalen zodra hij zijn ‘voordeur’ binnenstapt. Als mama kan ik alleen maar toegeven dat Little Tikes met deze Activity Garden de spijker op zijn kop heeft geslagen.

littletikes-activity-garden-speelgoed

Het is – kleuren daargelaten – ook wel een grappig bouwwerk. Zo zit er een voordeur in met een eigen bel. Deze kun je bedienen door op de knopjes van de xylofoon te drukken. De bewoner op zijn beurt kan via de verrekijker kijken of het bezoek gewenst is of niet. Hilariteit alom als Simon besluit de deur voor mama gesloten te houden. Liever geen bezoek, maar een brief voor de bewoner van pand Little Tikes? Dat kan ook. De brievenbus – naar Amerikaans recept – opent aan de voorzijde. Dit is tevens een vernuftige manier om vormen te leren. Want in de brievenbus wonen een bal, een blokje en een piramide. Deze kun je door de opening aan de bovenzijde op de juiste manier naar binnen stoppen.

littletikes-activity-garden-speelgoedlittletikes-activity-garden-speelgoed

Eerlijk is eerlijk het glijbaantje is leuk verzonnen, maar erg klein voor een stevige peuter en voor baby’s wellicht nog te gevaarlijk. Maar het oogt gezellig en je kan zeggen dat je een glijbaan in je huis hebt. Het activiteitenbord is herkenbaar uit de tijd dat hij nog in m’n eigen box hing. Maar leuk effect bij deze is dat je hem kan kantelen om er horizontaal en verticaal mee te spelen.

littletikes-activity-garden-speelgoed

Als laatste het raam met de luiken. Dit is gelijk ook een ballenbak. Ballen laat je vanaf het bovenste kozijn zo naar beneden vallen. Komen ze aan de voor- of achterkant van het raam weer naar buiten? Dat is elke keer weer de vraag. Simon gebruikt het raam echter als ‘IJswinkel’. In de gaten van de ballenbak heeft hij plastic hoorntjes voor zandijsjes geplaatst en de ballen doen dienst als smaakjes ijs. En zo eet ik dagelijks een heerlijk aardbijenijsje in een blauw, groen of geel hoorntje. Ik ga bijna van ze houden; die kleurige kleuren.

littletikes-activity-garden-speelgoedlittletikes-activity-garden-speelgoed

Little Tikes Activity Garden | met geluid, ballenbakballen (3), blokken (3) | vier losse elementen | €94,99 | zowel binnen als buiten te gebruiken | verkrijgbaar bij ToysRUs

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: