Louis le Sec | bedlinnen bij bedplassen

Het zindelijk maken van je kindje gaat niet zonder slag of stoot. Je ontkomt er niet aan dat je – vooral – ‘s nachts een bed staat te verschonen. Als je dan geluk hebt, is plasje niet helemaal tot aan het matras gelekt. Voor al die nachten dat dat niet lukt, heb ik nu Louis le Sec ontdekt tijdens de Little Fashion Week in Brussel. Dit beddengoed is voorzien van een anti-doorlek-laag. Na uitvoerige testen, zeg ik: uitvinding!

Tijdens de Little Fashion Week in Brussel liepen we tegen de stand van Louis le Sec aan. Een merk van Sophie Remy – mama van 3 kindjes. Zij ontwikkelde dit speciale beddengoed nadat ze zocht naar een product om het matras van haar kinderbedjes te beschermen tegen eventueel bedplassen. Omdat een plasmatje vaak verschuift tijdens het slapen en bestaande coatings vaak niet vocht bestendig bleken, ontwikkelde ze Louis le Sec: beddengoed voorzien van een speciale coating waardoor het absoluut niet meer doorlekt.

louis le sec, bedlinnen, bedplassen, coating

Het verhaal klinkt mij ideaal in de oren. Met drie kindjes waarvan eentje druk bezig is met zindelijk worden en er zo nu en dan wel eens een ongelukje gebeurt, lijkt het mij een geweldige uitvinding. Hoe vaak heb ik ‘s nachts –waarom altijd ‘s nachts? – moeten constateren dat het plasmatje niet meer op de juiste plaats ligt en dus niet heeft geholpen? Standaard maak ik bedjes dan ook altijd in 2-voud op: plasmatje, hoeslaken, plasmatje, hoeslaken. Zo verschoon je niet alleen snel en eenvoudig een bed in het midden van de nacht – wanneer ik niet op mijn best ben. Ook hoop ik zo in ieder geval 1 plasmatje goed te hebben.

louis le sec, bedlinnen, bedplassen, coating

Enthousiast vertel ik Sophie mijn verhaal, maar ook mijn sceptische blik: gaat dit werken? We besluiten het Louis le Sec beddengoed to the max te testen en gaan naar huis met een hoeslaken in een prachtige ‘Grey Wood’ kleur.

louis le sec, bedlinnen, bedplassen, coatinglouis le sec, bedlinnen, bedplassen, coating

Het bedje is thuis eenvoudig opgemaakt. Het hoeslaken is gelijk aan elk junior hoeslaken van 70×140 cm. Met het grote verschil dat aan de achterzijde van het hoeslaken een speciale coating is aangebracht van waterbestendige polyurethaan membraan. Dit PU is een organische molecule die vaak in de medische sector wordt gebruikt. Het heeft als voordeel dat het geluid- en lucht door laat, maar wel vloeistoffen en beestjes tegenhoudt.

louis le sec, bedlinnen, bedplassen, coating

Tijdens het middagslaapje van de jongste is het vrij snel raak. Z’n bedje en dekbed zijn nat. Heel nieuwsgierig draaien we voorzichtig het hoeslaken om en voelen het matras er onder. Dat is nog droog. We zijn positief verbaasd. Het plasje heeft zich verspreid over de bovenzijde van het hoeslaken, maar net als bij een plasmatje is het niet tot op het matras gekomen. Omdat het hoeslaken volledig is gecoat hoef je je geen zorgen te maken over ‘er naast plassen’. Daarnaast is het natuurlijk ook ideaal als je kindje een keertje spuugt of wanneer een flesje lekt.

louis le sec, bedlinnen, bedplassen, coating

Maar aangezien één zwaluw nog geen zomer maakt, wassen we het hoeslaken – zoals beschreven in een waszak en buitenste binnen. Klaar voor ronde twee. Ook deze test komt het hoeslaken zonder problemen door. De coating is niet minder beschermend geworden. Ook deze keer blijft het matras droog.

louis le sec, bedlinnen, bedplassen, coatinglouis le sec, bedlinnen, bedplassen, coating

Naast de handige hoeslakens hebben ze ook een super leuke serie dekbedovertrekken. Aan twee zijden draagbaar en voorzien van een grafische print die kids uitdagen om tijdens het naar bed gaan hun fantasie te gebruiken: kruip je in de huid van de beer of bezoek je de kabouters in het bos?

Wij zijn om! Het is tijd voor Louis Le Sec op alle bedden.

Louis Le Sec | beddengoed | prijzen variëren van €33,- voor een hoeslaken tot 79,- voor een dekbedovertrek | gemaakt van 100% zacht gekamd katoen jersey en een membraam in polyurethaan (PU) | verkooppunten

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

5 Responses to "Louis le Sec | bedlinnen bij bedplassen"

 1. Marieska says:

  Het verschil met de andere waterdichte hoeslakens is dat Louis le Sec een coating heeft aangebracht van waterbestendige polyurethaan membraan. Dit PU is een organische molecule die vaak in de medische sector wordt gebruikt. Het heeft als voordeel dat het geluid- en lucht door laat, maar wel vloeistoffen en beestjes tegenhoudt. Hierdoor is het ook voor kindjes met een allergie uitstekend te gebruiken. 🙂

 2. One of a Child says:

  […] Membraan. Deze coating laat geluid- en lucht door maar houdt wel vloeistoffen en beestjes tegen. Love4kidz heeft de hoeslaken getest en zijn er erg enthousiast over. Het matras blijft echt droog en ook na […]

 3. Maris says:

  Inderdaad wat Anke zegt, zo doen wij het ook. Gewoon zo’n waterdichte Molton van de Hema. We hebben er inderdaad 2 😉 Werkt net zo goed!

 4. Anke says:

  Misschien ben ik gek maar een waterdichte molton/hoeslaken doet toch precies hetzelfde.?
  Die koop je voor een paar eurie’s bij een beddenzaak of hema.
  Werkt precies zo.! Tip, koop er meteen 2 want ze mogen niet in de droger.
  Maar idd veel fijner dan die matjes…

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: