Louwman Museum | Ontdek de reis van de automobiel | Uittip

Oude auto, oldtimer of automobiel. Hoe je de auto’s in het Louwman Museum ook noemt. Het kan niet anders dan dat je gegrepen wordt de omvangrijke kunstcollectie auto’s die de familie Louwman heeft verzamelt. In het museum maak je een reis door de tijd van de automobiel. 

Of je nu van auto’s houdt of niet, eenmaal in het Louwman Museum wordt je absoluut gegrepen door de omvangrijke collectie oldtimers en bijzondere exemplaren. Helemaal bijzonder omdat het Louwman Museum is opgebouwd rondom de privé collectie van Evert Louwman. Alle auto’s zijn dan ook persoonlijk eigendom van de familie en dat wetende kijk je je ogen uit in het museum.

louwman museum den haag automobiel

Louwman Museum een tijdsreis

Elke kamer is een ware reis door de tijd. Je begint bij het vroege begin van de automobiel. Dit nog zonder motor en in de vorm van koetsen. Al snel zie je de eerste ontwerpen van gemotoriseerde exemplaren. Stap voor stap kom je uiteindelijk bij de snelle motoren van nu. Toch is het bijzonder om te zien dat een stap vooruit, vaak ook weer een paar stappen terug betekende. De elektrische wagen bijvoorbeeld was in Amerika in de begin vorige eeuw al een echte auto. Door gebrek aan oplaadpunten en slechte wegen zakte deze manier van vervoer snel in de vergetelheid om de benzinemotor een voorsprong te geven.

louwman museum den haag automobiel

Elektrische wagen uit begin 1900

Andere museum tips? Wat dacht je van het Oorlogsmuseum Overloon

louwman museum den haag automobiel

Het autootje dat Walt Disney inspireerde voor de auto van Oma Duck

Beroemde filmauto’s

Naast een geweldige tijdreis, zie je in het Louwman museum ook diverse auto’s van beroemd- en grootheden. Zo vind je de persoonlijke auto van Winston Churchill. De auto die in samenwerking met Hitler en de Nazi partij is ontworpen, auto’s uit de film The Godfather en James Bond en heel bijzonder de grote Cadillac van Elvis Presley.

louwman museum den haag automobiel

Auto van Winston Churchill

louwman museum den haag automobiel

De Kever, ontworpen door Hitler en zijn Nazi partij

louwman museum den haag automobiel

Auto uit de film The Godfather

McLarens tentoonstelling Racewagens

Naast deze herkenbare collector items zijn er ook tientallen bijzondere auto’s die het bekijken waard zijn. Varende auto’s, een auto in de vorm van een boot, een auto met de deur aan de voorkant en zelfs een auto helemaal met een rotan interieur. Je moet er van houden, maar ze zijn zeker het bezichtigen waard. Of wat te denken van de ruimte gevuld met diverse race-auto’s met diverse jaartallen. Bugatti’s, BMW’s en McLarens.

louwman museum den haag automobiel

Naast al tweehonderdvijftig automobielen die er in het museum te bezichtigen zijn, heb je ook een aantal fietsen van vroeger en zelfs een vliegtuig en een zeppelin. Genoeg gezien? Dan is het heerlijk zitten in het Louwman Café. Hier kan je onder het genot van een drankje en een hapje rondkijken in de etalage’s van diverse winkels uit lang vervlogen tijden.

louwman museum den haag automobiel

Favoriet van zoonlief de Citroën DS19

Louwman Museum – Leidsestraatweg 57 – 2594 BB Den Haag | di  t/m zo 10-17, ma gesloten | volw. €14,- kinderen tot 5 jaar gratis, kinderen 5 t/m 12 jaar €5,- kinderen 13 t/m 18 jaar €7,- | meer informatie vind je hier

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: