Lumistroke | Een kijkje achter de schermen van een fotoshoot

Deel 1 – Op zoek naar dat ene speciale kunstwerk om als eyecatcher in de woning te hangen, kwam ik in aanraking met Lumistroke. Zij gebruiken foto’s van echte personen die ze in een fantasiewereld plakken. Het resultaat is verbluffend en inspirerend. De originele achtergronden laten mij niet los en ik besluit een kijkje te nemen in de keuken van dit jong inspirerend bedrijf dat kinderen in een magische wereld tovert.

Het begint allemaal met een bezoekje aan de website van Lumistroke. Hier vind je de designs waaruit je kan kiezen. Zie je kindje al op een eenhoorn door de lucht zweven of kies je liever voor een stoere origami beer? Zelf op de foto? Dat kan ook! Bruidsparen en stelletjes gingen je voor zwevend aan een luchtballon of gewoon in een romantisch landschap. Er is keuze te over. Zoveel zelfs dat het nog moeilijk kiezen is welke uiteindelijk het meest geschikt is in onze nieuwe woonkamer.

Mijn keuze valt uiteindelijk op ‘zweven aan ballonnen’. Nu nog contact opnemen met Joël Vegt, fotomagiër bij Lumistroke. Na het bepalen van tijd, plaats, aantal kinderen en design maken we een afspraak voor een fotoshoot in hun atelier in Utrecht.

Fotokunst-lumistroke-love4kidz-zweven

Dat Joël en fotograaf Marc vaker met kinderen hebben gewerkt, wordt duidelijk als we de studio binnenstappen. Er is aan drinken en koekjes gedacht en verder is het bekijken van het atelier al het ‘wachten’ waard. Je kijkt je ogen uit. Wachten is wel iets om rekening mee te houden. Om een foto met kinderen zwevend aan ballonnen perfect te krijgen, moeten belichting, houding en kleding helemaal goed zijn. Zo komt het dat ik na een klein half uurtje mijn dochter aan een touwtje zie springen om de realiteit van zweven boven een landschap zo echt mogelijk te maken.

Lumnistroke Lumnistroke-love4kidz-fotoshoot-5Lumnistroke-love4kidz-fotoshoot-2

Eerlijk is eerlijk, ik heb er nooit bij nagedacht dat voeten tijdens het zweven een heel andere houding hebben als tijdens het staan. Net als jurkjes, haren en handen overigens. De spring en hang opdrachten zijn voor mijn oudste twee kinderen geen probleem. Zoonlief heeft in het begin nog wat moeite met het inbeelden dat er beneden hem van alles te zien is, maar als hij per ongeluk het touwtje los laat, heeft hij zoveel pret dat het vanaf dan een makkie voor hem is. Nog lang na de shoot blijft hij het voorval ter tafel brengen: “Cool he mam, ik viel dus gewoon naar beneden he? Weet je wel hoe hoog. Dat is wel vet he?”.

Lumnistroke-love4kidz-fotoshoot-1Lumnistroke-love4kidz-fotoshoot-3

Voor de jongste is de shoot een leuke uitdaging. Niet alleen qua tijd, want hij moet wel geduld hebben tijdens het opzetten van de belichting en de testshoots, maar ook om de aanwijzingen op te volgen. Het springen aan een touwtje is nog best lastig. Toch doet ook hij z’n best en vindt hij zichzelf al een heel grote jongen. Om zijn voeten tijdens het zweven helemaal perfect te krijgen, maakt Marc nog een paar foto’s van onze kleine man terwijl hij op een box zit.

Lumnistroke-love4kidz-fotoshoot-4

Na een uur zijn we klaar met de fotoshoot en heeft de fotograaf honderden foto’s gemaakt. De kinderen mogen zelf naar het resultaat kijken en krijgen de mogelijkheid om met een sterretje aan te geven welke foto ze helemaal geweldig vinden. Hierdoor voelen zich niet alleen hoofdpersoon in de shoot, maar ook deelgenoot in het proces en dat is natuurlijk heel bijzonder.

Zo, ons deel van het ontwerpproces zit erop. De foto’s zijn gemaakt. Nu mag Joël zijn magische photoshopskills inzetten om al deze losse beelden tot een geheel te maken.

Volgende week in deel 2 lees je hoe ze bij Lumistroke te werk gaan tijdens het ontwerp proces 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Lumistroke | Een kijkje achter de schermen van een fotoshoot"

  1. Love4kidz | Deel 2 | Lumistroke - Een kijkje achter de schermen | Love4kidz says:

    […] Hoewel ik zelf het liefste kies voor realisme, ben ik zo gegrepen door de echtheid van de kunstwerken van Joël dat ik heel benieuwd ben naar het in zijn werk gaan van dit ontwerpproces. Het is bijna zo echt dat je in eerste instantie niet realiseert dat het niet kan wat je ziet. Een beter beeld om in de woonkamer te laten pronken is er niet en dus gingen we de uitdaging van de fotoshoot aan. (gemist hoe dat in zijn werk ging? Dat lees je in Deel 1). […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: