Lydia Hearst geeft tweeling borstvoeding

Vandaag viel mijn oog op een kunstzinnige foto van Lydia Hearst – kleindochter van krantenmagnaat William Randolph Hearst. Ze geeft in het openbaar borstvoeding aan een tweeling. Niks mis mee toch? … 

De foto op zich is op z’n minst artsy te noemen. Licht, make up, omgeving alles is tot in de puntjes verzorgd. Lydia geeft een tweeling de borst en levert – dacht ik – een mooi statement voor borstvoeding geven in het openbaar. Een plaatje bij een interview in een tijdschrift als Vogue. Niks mis mee. Toch?

2FCC6A0C00000578-3384561-image-a-31_1451951078169

Toch wel … bij nader lezen van het artikel bleek het niet om een statement te gaan. In ieder geval niet een die ‘borstvoeding in het openbaar’ bespreekbaar wil maken met een confronterende foto. Het was zelfs niet ter illustratie bij een interview in een glossy magazine. Nee, het is een campagne foto van Equinox … een advertentie voor een sportschool!

Oké even schakelen. We kijken dus naar een afbeelding van een borstvoedende vrouw voor een sportschool? Alsof het vasthouden van de baby een sport is? Is ze aan het gewichtheffen? Het idee achter de afbeelding ontgaat met volkomen. Hoewel ik met de slogan ‘Commit to Something – it’s not fitness it’s life’ (Verbind je aan iets, het is geen fitness het is een manier van leven, red.) wel ergens een klein lampje aan zie gaan.

love4kidz-dailymail-equinox

Deze dooft echter net zo snel weer als ik lees dat Lydia Hearst geen kindjes heeft. De pasgeboren babies zijn niet van haar. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat veel van wat je ziet op televisie en lees in de tijdschriften nep is. Toch denk ik dat een echte mama in dit geval wellicht een eerlijker beeld had gegeven (welk beeld dat dan ook zou moeten zijn).

Ik begrijp dat Equinox de voorpagina’s wil halen met deze provocerende foto’s, maar soms schiet je in mijn optiek je doel voorbij.

Bron: Dailymail

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

4 Responses to "Lydia Hearst geeft tweeling borstvoeding"

 1. Anne says:

  Jeetje wat vaag! Ik schrik er eigenlijk wel van. Was wat mij betreft een prachtige pro-borstvoeding campagne geweest, maar dit… Echt hoor. Iets met een plank en vreselijk misslaan.
  Anne onlangs geplaatst…Steen de kat op pad #1My Profile

 2. Annemieke says:

  Wat vreemd inderdaad zeg!
  Annemieke onlangs geplaatst…Bami met pittige tomatensausMy Profile

 3. Daantje says:

  Wat ongelofelijk stom zeg! Vind dit juist anti-reclame voor borstvoeding eerlijk gezegd… Een van de dingen die ik juist zo mooi vind aan een baby voeden (of dat nou met de borst of met de fles is!), is de lieve blik die een moeder naar haar kindjes heeft. Daarom vind ik dit ook echt geen mooie foto.
  Daantje onlangs geplaatst…Back to work: de financiënMy Profile

 4. Mir says:

  Helemaal mee eens! Belachelijke reclame campagne.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: