Mama heeft een motormuis in huis

Mijn kinderen zijn behept met een mama die bij de minste of geringste versnelling “Ho”, “Pas op” en “Niet zo hard” roept. Leuk is anders, dat begrijp ik heel goed. Vandaar dat ik heel hard op mijn tong beet toen opa en zoonlief besloten dat de tijd gekomen was om samen een ritje te maken … … op de motor!

Mijn zoon op een motor. Nog een motormuis in de familie. Eerlijk is eerlijk, ik stond niet enthousiast te juichen bij het idee. Dus de uitvoering van het plan daar hebben opa en zoon stapje voor stapje deze overbezorgde moeder aan moeten laten wennen. Gelukkig ging er aan het daadwerkelijke ritje een paar weken van voorbereiding vooraf. Het op maat maken van goede motorkleding, het zoeken naar passende leren handschoenen, het aanbrengen van extra voetbeugels op de motor (opa gaat nooit over 1 nacht ijs) en natuurlijk het uitzoeken van de perfecte motorhelm. Het was nog een heel project.

helmonline-kinderhelm-love4kidz-3 helmonline-kinderhelm-love4kidz-7

Het motorpak en de handschoenen daar heeft oma in al haar liefde voor gezorgd. Ze plaatste in de leren winterjas van onze bink een Kevlar stof en deze zelfde stof werd ook aangebracht in een zijn zwarte jeans. Met een paar Dr. Martens boots en leren handschoenen van oma zelf moeten het pak voldoende veilig maken.

helmonline-kinderhelm-love4kidz-6
helmonline-kinderhelm-love4kidz-5

Nu op zoek naar een geschikte kinderhelm. Deze vind ik uiteindelijk online. Heel belangrijk is natuurlijk dat de helm past. Dat hij goed aansluit rond het (kinder)hoofd. Via de site kan ik gemakkelijk het formaat bepalen en na opmeting van het hoofd van zoonlief is al snel de juiste maat gevonden. Omdat ik een helm die volledig rond het hoofd sluit veiliger acht dan een halve helm (slaat nergens op, ik weet het), valt onze keuze uiteindelijk op de MT Thunder II Kids Solid. Een integraal helm die is goedgekeurd volgens ECE 22-05 normen. Geschikt voor brommer, scooter en motor. Daarnaast is de helm voorzien van een ventilatiesysteem (ook handig als je kindje moet wennen aan een helm op het hoofd en het benauwd krijgt) en is integratie met bluetooth mogelijk. Nu lijkt het net of ik er veel verstand van heb, maar de eerlijkheid gebied met te zeggen dat opa de keuze heeft bepaald en ik de maat mocht invoeren.

helmonline-kinderhelm-love4kidz-4

Nu zijn we klaar voor het echte werk; een ritje achterop. Enthousiast en ontspannen zwaai ik beide mannen uit. Denkend dat ze een klein ommetje maken, maar na een dik uur begin ik toch te vermoeden dat het om een echt ritje gaat. Als ze weer terug zijn op het honk zie ik aan het glunderend koppie van mijn mannetje dat dit toch wel echt super gaaf was. Stoer met helm onder z’n arm poseert hij voor z’n eerste ‘motor-foto’ om daarna gelijk met opa een nieuwe ‘date’ te plannen.

helmonline-kinderhelm-love4kidz-2

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: