Mannen sieraden waar moet je op letten bij de aanschaf?

Mannen sieraden. Mijn vader draagt een zegelring. Zo’n gouden met een brede donkere steen. Voor mij staat deze ring voor kracht en vaderschap. Als klein meisje fascineerde de ring mij altijd. Ik kon er uren naar kijken. Voor manlief mocht ik hem bij ons 5-jarig jubileum de zegelring van zijn vader geven. Ook deze staat voor kracht en vaderschap. Een ronde cirkel. Hier onder vind je tien tips voor de aanschaf van een sieraad voor mannen.

In de hele geschiedenis staan sieraden voor zowel vrouwen als mannen voor rijkdom en macht. Zeker mannen droegen in vroegere tijden sieraden om te laten zien hoe groot hun macht was. De Griekse en Romeinse mannen droegen vaak een zegelring waarvoor ze de afbeelding zelf kozen. Hierdoor werd de zegelring een heel persoonlijk sieraad. Julius Caesar droeg bijvoorbeeld een ring met Venus. Keizer Augustus had een ring met de afbeelding van een sfinx, de buste van Alexander de Grote en een ring met zijn eigen afbeelding.

In de loop van de tijd werden mannen sieraden steeds uitgebreider en kwamen er ook kettingen, armbanden, broches, oorbellen en later natuurlijk de horloges en manchetknopen bij.

Speciale sieraden met een herinnering?
Lees dan de blog
 Yes, I do … But I do it my way

Persoonlijke mannen sieraden zijn hot

Tegenwoordig zijn de zegelringen onderdeel van een ruim assortiment mannen sieraden. Hoewel het niet meer staat voor rijkdom en macht, straal je met een ring, armband of goed gekozen horloge toch jouw stijl af. Net als Julius Caesar en Augustus is het persoonlijk maken van sieraden nog steeds een hot item. Dit hoeft niet met je eigen ‘gezicht’ of ‘naam’. Het persoonlijk maken van sieraden is vooral het kiezen van het juiste sieraad bij het type man.

heren sieraden mannen trendhim love4kidz ring

Waar moet je op letten bij het kiezen van een mannen sieraad?

1. Wat zoek je voor sieraad?

Heel belangrijk bij het begin van je zoektocht. Weet je wat voor sieraad je zoekt? Er zijn heel veel verschillenden sieraden voor mannen. De keuze is zo groot dat je snel het spoor bijster kan raken. Dus maak van te voren duidelijk aan jezelf of je bijvoorbeeld zoekt naar een ring, armband, horloge of oorbellen.

mannen sieraden trendhim love4kidz armband heren

2. Waar zoek je het voor?

Voor welke gelegenheid zoek je een sieraad? Ben je op zoek naar een ring om iets te vieren? Wil je een speciaal cadeau geven of is het gewoon om jezelf eens te verwennen met een mooi sieraad. Bij diverse verschillende keuzes, passen ook verschillende sieraden. Zo is een ring een prachtig intiem cadeau waar een bijzonder verhaal aan kan hangen. Een armband of horloge zijn prima cadeautjes voor een verjaardag of als  bedankje. Liever niet zo’n groots gebaar maken? Dan zijn manchetknopen of een simpel armbandje prima alternatieven.

3. Wat voor type ben je?

Voor dat je op zoek gaat naar het perfecte sieraad, bedenk goed wat voor type je bent (of diegene waarvoor je het cadeautje koopt). Heb je bepaalt welk type je bent (donker, licht, klassiek, hip, stoer) dan kan je bij veel websites zoeken op deze zoekterm. Hieronder vind je dan de sieraden die passen bij het juiste type. Zo vind je kralen-armbandjes bij de surfers, hipsters en hippies. Zo vind je zware zilveren sieraden bij de stoere dudes. Het verschil tussen een dikke schakelarmband en een porseleinen armband is behoorlijk groot.

mannen armband ring heren love4kidz trendhim sieraden

4. Wat ben je gewend te dragen?

Zelf vond ik dit altijd een onzinnige tip. Immers kan je overal aan gewend raken. Toch is het belangrijk om hier wel rekening mee te houden. Een sieraad moet wel lekker zitten om vaak gedragen te worden. Kan je niet tegen zilver, dan is het verstandig hier rekening mee te houden. Bij irritatie ga je het sieraad toch liever aan de kant leggen. Hou er rekening mee dat als je niet gewend bent om iets rond je pols te dragen dat je er even de tijd voor neemt. Begin in dat geval niet met de grootste en duurste sieraden, maar begin bij een klein sieraad voor een redelijke prijs.

5. Welke kleding draag je?

Deze tip hoort dicht bij ‘welk type ben je?’. Maar het dragen van je kleding is wel belangrijk bij het uitzoeken van het juiste sieraad. Draag je het liefst klassieke kleding, zorg dan dat je sieraad hier bij aansluit (tenzij je een statement wilt maken dat je in je vrije tijd liever hip en trendy rondloopt). Een fout gekozen horloge kan hierdoor een opvallend item worden. Niet omdat het een mooi statement is, maar omdat het niet bij je outfit past. Kijk bijvoorbeeld naar de kleuren die je draagt, maar ook naar de kleur van je knopen voor je beslist of je voor goud, zilver of leer gaat.

heren armband sieraden mannen love4kidz trendhim

6. Welke kleuren vind je mooi?

Hou jij (of diegene waarvoor je een sieraad zoekt) van zilver en draag je verder geen goud, kies dan niet voor een goudkleurig sieraad. Tenzij je dit los van het zilver gaat dragen. Kijk naar het kiezen van je sieraad ook naar de kleuren die je graag draagt. Vaak kun je op websites zoals TrendHim kiezen op kleur. Hierdoor krijg je alle soorten sieraden in de juiste kleur te zien. Hierdoor kan je heel gemakkelijk het sieraad kiezen voor de stijl en look die je zoekt.

mannen sieraden trendhim armband horloge love4kidz heren

7. Weet je de afmetingen van het sieraad?

Misschien wel een van de allerbelangrijkste vragen die je je moet stellen is: Wat is de maat van de sieraden die je zoekt. Niet alleen voor ringen heb je een maat nodig. Ook voor armbanden en horloges moet je de polsmaat weten. Sommige websites bieden goede maatberekeningen. Toch is het belangrijk om je maat goed op te meten. Een polsmaat kan je gemakkelijk zelf door een meetlint rond je polt te vouwen en de centimeters af te lezen. Een ringmaat kan je beter bij een juwelier laten opmeten. Hier hebben ze speciale meet ringetjes voor. Tip: schrijf je maat wel op. Hierdoor hoef je op een later tijdstip niet weer naar een juwelier 😉

8. Wil je het laten graveren?

Als je een mannen sieraad zoekt omdat je het wilt laten graveren. Hou dan rekening met de dikte van het sieraad en het oppervlak wat je hebt om je tekst, zin, naam of datum op te laten zetten. Vaak hebben websites hiervoor een speciale sectie ‘graveren’ op hun site staan. Hier vind je de sieraden die hier geschikt voor zijn. Personaliseren van een sieraad kan naast graveren natuurlijk ook bestaan uit foto’s of een tekening op het sieraad laten zetten.

9. Heb je bepaalde allergieën?

Heb je last van nikkelallergie hou hier met het zoeken van een sieraad rekening mee. Niets is vervelender dan dat je sieraad zorgt voor uitslag en irritatie. Ook als zilver snel zwart wordt op je huid, kan je hier rekening mee houden door voor een ander materiaal te kiezen. Goud geeft het minste problemen en is het zuiverste materiaal op de huid. Houd ook rekening mee dat elastiek, plastic en hout voor problemen kan zorgen. Als je hier bekent mee bent, dan kan je hier bij het uitzoeken van je sieraad rekening mee houden.

10. Wat is je budget?

Na al deze punten is het budget ook heel belangrijk. Je kan wel helemaal verliefd worden op een mannen sieraad, als je het niet kan betalen, dan houdt de lol snel op. Kies ervoor om binnen je budget te blijven bij het kiezen. Maar stel van te voren ook een budget vast om niet helemaal ‘los’ te gaan (tenzij dit is wat je wilt natuurlijk).

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met TrendHim.nl * 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: