Marley Spoon | Gezond en lekker eten

Samen koken met je kinderen zorgt er niet alleen voor dat ze met meer smaak en bereidheid hun bordje leeg eten. Ook de gezelligheid tijdens het maken en de persoonlijke gesprekjes die er ontstaan, maken van elke maaltijd een feest. Wij testten deze week de recepten van Marley Spoon.

Marley Spoon is hetzelfde idee als de Hello Fresh box en de Mathijs Maaltijdbox: je ontvangt elke week een aantal recepten en de benodigde ingredienten en kan gemakkelijk en eenvoudig aan de slag. Voordeel van de box is, dat het gezond, vers en altijd anders is. Ook de Marley Spoon box is opgebouwd uit verse en gezonde ingrediënten en recepten die je op voorhand via de site hebt aangegeven. Zo kun je je eigen gevarieerde box samenstellen en krijg je geen recepten waarvan je weet dat ze het binnen je gezin niet lusten. Door diverse keuze opties te bieden, zit er altijd wel iets bij dat je aanspreekt en het leuke van de box is, dat het ook uitdaagt om iets ‘anders’ te kiezen dan dat je gewend bent.

MarleySpoon-love4kidz-1 MarleySpoon-love4kidz-2

Voor onze box kies ik voor de ‘Doradefilt met gekookte prei en romige curryaardappelpuree’ en de ‘Prei-erwtenpannenkoekjes met frisse lentesalade’. Twee uiteenlopende gerechten waarvan ik vooral benieuwd ben naar de pannenkoekjes. De doos wordt keurig op de afgesproken levertijd aangeboden. In de doos zitten twee zakken met de ingrediënten per recept. Op de zak zit een sticker  welke maaltijd er in zit.

Het koken met de kinderen begint kinderlijk eenvoudig met de handige recepten kaart van Marley Spoon. Stap voor stap word je als het ware aan de hand genomen tijdens het koken. Door de afbeeldingen wordt het – zeker voor deze onervaren kok – helemaal visueel gemaakt en kan ik zien of we een beetje op de goede weg zitten.

MarleySpoon-love4kidz-3

Dag 1
De aftrap is voor de Doradefilet. Kleine man begint enthousiast met het inschenken van de room en de melk voor de aardappelpuree. Hij heeft er duidelijk zin in. Natuurlijk houden we het snijden even bij mama, maar kleine man is razend enthousiast dat hij op een krukje alles bij kan houden.

MarleySpoon-love4kidz-4 marleyspoon-love4kidz-5

 

Als alles op de kookplaat staat te pruttelen is het tijd voor de filet. Spannend om te kijken of het er net zo lekker uitziet als op het plaatje. Ook dit gaat kinderlijk eenvoudig. Het ruikt heerlijk en de vis blijft niet aan de bodem plakken! Jippie!

marleyspoon-love4kidz-6

 

Het resultaat mag er dan ook zeker zijn. Het proeft heerlijk en onze jongste besluit dat er eigenlijk te weinig vis is. Hij had ook een eigen filet gewild. Dit was wel erg lekker.

MarleySpoon-Love4Kidz-7

 

Dag 2
Vandaag is het tijd voor de tweede proef. Ditmaal met de twee oudste kinderen ga ik aan de slag met de prei-erwtenpannenkoekjes. Ik kan me er niets bij voorstellen, maar het ziet er lekker uit op het plaatje. Ook deze zak is volledig voorzien van alle ingrediënten. Even ordenen op het aanrecht en aan de slag! De kinderen mogen de radijsjes, prei en selderij snijden en leven zich uit op de lente-uit. Dat gaat vast een lekkere salade worden. *geen zorgen er zijn geen vingertjes gewond geraakt tijdens het snijden*

MarleySpoon-Love4kidz-8 MarleySpoon-Love4Kidz-12 MarleySpoon-Love4Kidz-11

 

Het leukste klusje voor de kinderen is de erwten uit de bonen doppen. Grote hilariteit als ze zien hoe groot en rond de erwtjes zijn. De kleur, de geur en het zelf doen zorgt ervoor dat er een vrolijke opgelaten sfeer hangt tijdens het koken. Ik besluit gelijk dit veel vaker met de kinderen te gaan doen. Zo wordt niet alleen koken, maar ook het opeten een feestje.

MarleySpoon-Love4Kidz-10 MarleySpoon-Love4Kidz-9

 

De klus van het pannenkoekjes maken van de prei-erwten deeg is nog best een klusje. Op het receptenkaartje staat dat het ronde kleine pannenkoekjes moet worden van 1 cm dik. De deeg is best plakkerig en zorgt voor meer ovale dan ronde koekjes. Ach, het mag de pret niet drukken. Het ruikt in ieder geval heerlijk.

marleyspoon-love4kidz-14

 

Hoewel dit recept niet helemaal lijkt op de foto van het kaartje, is het resultaat niet tegen gevallen. De kinderen hebben wederom hun bordje leeggegeten … en dat voor geen prei-liefhebbers.

marleyspoon-love4kidz-13

Ga ik Marley Spoon nu vaker gebruiken? Ik heb over deze vraag nagedacht en omdat het een vrijblijvend abonnement is, moet ik er “ja” op antwoorden. Niet voor een volledige week, want dat is met 5 personen in huis voor mij een te grote uitgave. Maar om het 1 a 2 keer in de week te reserveren als ‘kook-middag’ en een gezonde-verantwoorde-maaltijd op tafel toveren op dagen dat je zelf geen tijd hebt om naar de winkel te gaan.

Marley Spoon | 4 personen 2 x in de week – €55,80 | kijk hier voor meer informatie

 

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

One Response to "Marley Spoon | Gezond en lekker eten"

  1. Marley Spoon introduceert Familiebox | Love4kidz says:

    […] er net te weinig tijd om alle boodschappen in huis te halen of de recepten bij elkaar te zoeken. De food boxen nemen dit van je over door je een keer per week een doos gevuld met ingrediënten en bijbehorende […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: