MeFinder | horloge met telefoonnummers

Nu de lente is begonnen, komen ook de leuke uitjes weer. Dierentuinen, zwembaden, pretparken of gewoon een winkelcentrum: overal is het drukker dan normaal. Je kindje kwijtraken is dan ook een continue zorg. Met deMe Finder wordt deze zorg deels weggenomen. Het digitale horloge zorgt ervoor de je kindje altijd het telefoonnummer van jou, je partner, opa en oma bij de hand heeft. Anna en Lucas onderwerpen de Me Finder aan een kritische test.

De keuze wie welke Me Finder horloge uitprobeert is gemakkelijk. Anna vindt het roze bloemetje super leuk. Lucas kiest voor de grappige bruine aap. Met de gebruiksaanwijzing bij de hand begin ik aan het in programmeren van de telefoonnummers waarop wij te bereiken zijn tijdens het testen. In totaal kan je in de Me Finder 10 verschillende nummers programmeren. Hierdoor kan het horloge ook gebruikt worden als je kindje met opa & oma of een schoolklas op pad gaat. Het belangrijkste telefoonnummer zet je in het ‘begin’ scherm.

Me Finder horlogeMe Finder horloge

Het intoetsen van de namen ‘Mamma’ en ‘Papa’ en de daarbij behorende telefoonnummers heeft even wat voeten in de aarde. De knopjes op de Me Finder zijn behoorlijk klein en met dikke vingers of lange nagels is het een behoorlijk klusje. Voordeel is wel dat kindjes onmogelijk de nummers ‘per ongeluk’ kunnen aanpassen.  Door de knopjes tegen een opstaand randje te plaatsen wordt het indrukken hiervan ook nog eens bemoeilijkt, hierdoor voorkom je dat nummers gewist worden. Let er wel op dat je de Me Finder dus ruim VOOR een uitstapje programmeert. Neem hier even de tijd voor om spelfouten in telefoonnummers en namen te voorkomen. Eenmaal geprogrammeerd, hoef je er niet meer naar om te kijken.

Anna krijgt als eerste haar ‘bandje’ om en vindt hem cool. Iets dat heel belangrijk is voor een 8-jarige. Lucas is vooral onder de indruk van het schermpje, de cijfertjes en de KNOPJES.

Me Finder horlogeMe Finder horloge

Het om doen van de Me Finder is het volgende ‘klusje’. Omdat deze natuurlijk niet van het kinderarmpje mag vallen is het knoopje iets groter dan het gaatje waar het doorheen moet. Hierdoor moet je behoorlijk wat kracht zetten bij het omdoen. Dit kan resulteren in een scheurtje in het bandje. Let hier goed op tijdens het omdoen. Trek niet te hard aan het rubberen bandje, maar zet vooral kracht op het knoopje. Eenmaal om de pols van je kindje is het voor kinderen onmogelijk deze zelf af te doen. Iets dat extra zekerheid geeft bij gebruik. Want alle informatie die ze nodig hebben om jou terug te vinden, staat hier immers in.

Houd wel rekening met het karakter van je kindje als je gebruik maakt van de Me Finder. Een papieren bandje zullen ze sneller met rust laten omdat hier op ‘niets te zien is’. Maar het digitale schermpje van de Me Finder, de animaties die er op voorbijkomen en de knopjes kunnen ervoor zorgen dat nieuwsgierige kindjes er mee gaan spelen. Anna laat haar horloge al snel met rust. Accepteert dat ze deze om heeft in geval van nood: het kwijtraken van mama en papa. Lucas daarentegen vindt zijn Me Finder razend interessant en zit de hele autoreis op z’n schermpje te turen waar van alles gebeurt en hij kan het niet laten om op de knopjes te drukken en te kijken wat er gebeurt. Hierdoor heeft hij binnen 10 minuten een andere telefoonnummer in z’n schermpje. Het uitleggen dat hij zijn Me Finder nodig heeft als hij ons kwijtraakt doet hem gelukkig besluiten z’n horloge met rust te laten. Maar het is wel een puntje van aandacht. Check geregeld of het juiste nummer nog in het scherm staat.

Me Finder horlogeMe Finder horloge

In een druk winkelcentrum mogen Anna en Lucas proberen ons kwijt te raken. Waarna ze op eigen initiatief moeten proberen door middel van de Me Finder ons te bellen. Dit betekent dat ze naar een winkel moeten gaan om te vragen of iemand van het personeel het nummer op hun Me Finder wil bellen. Natuurlijk besluiten we om ze ongezien te volgen. Pas als ze denken ons echt kwijt te zijn, ondernemen ze actie. Anna loopt al snel een Prenatal binnen en laat aan de kassa haar Me Finder zien. Binnen een paar minuten gaat mijn mobiel en weten we waar ze zijn. Bij aankomst staan ze netjes met het personeel op ons te wachten en krijgen ze zelfs nog een groot compliment over hun duidelijkheid en rust.

Na afloop is het voor Anna heel duidelijk wat het belang van de Me Finder is. “Als ik bang ben, vergeet ik zomaar je telefoonnummer”, geeft ze als uitleg waarom de Me Finder een geruststellend horloge is. “Nu heb ik je toch altijd dichtbij”, om er snel aan toe te voegen: “Maar dan mag je nooit meer je telefoon op stil zetten hoor!”. Voor Lucas is de Me Finder naast cool ook nog een beetje eng. Met z’n grote zus erbij durfde hij de winkel wel in, maar alleen is hij daar nog niet zo zeker van. “Als ik je kwijt ben, ga ik huilen hoor”, verzekert hij me, met als conclusie “En dan komt er vast wel iemand naar me toe om te vragen wat er is. Dan kan ik toch ook m’n horloge laten zien?

Me Finder horlogeMe Finder horloge

Zelf ben ik er geen voorstander van dat kinderen zomaar vreemde mensen aanspreken om te vertellen dat ze ‘verdwaald’ zijn. Mijn kindjes heb ik dan ook op het hart gedrukt dat ze met de Me Finder naar een winkel, kassa of informatiebalie moeten gaan. En dat je deze bij een pretpark, dierentuin of zwembad bij de ingang kan vinden. Maar dat de Me Finder hierbij een fantastisch hulpmiddel is, dat kunnen we niet ontkennen. Ze zitten dan ook standaard in mijn tas zodat we ze altijd bij ons hebben.

Me Finder | € 17,45 | Verkrijgbaar als roze bloem, groen rondje of bruine aap.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: