Mega Sint Spektakel van Party Piet Pablo in Julianatoren

Tientallen pieten onder leiding van Party Piet Pablo en Sinterklaas nemen op 19, 20 en 26 november de Julianatoren over voor het Mega Sint Spektakel. Een dag gevuld met vrolijke Pieten activiteiten en een Meet & Greet met Sinterklaas. 

Als je tussen de 1 en 8 jaar oud bent, dan is het ontmoeten van Sinterklaas wel een absolute ‘do‘ op je bucketlist. Wie wil dan niet een handje geven aan de Goed Heiligman. Naast de Sint zijn zijn Pieten natuurlijk ook heel belangrijk. Want leren klimmen en snoepgoed strooien als een Piet is een volgende ‘do’.

Dit weekend en volgende week zaterdag krijg je de kans om Sinterklaas persoonlijk een handje te geven in de Meet & Greet in de Julianatoren. Party Piet Pablo woont dan samen met al zijn Pieten-vrienden in het attractiepark van Jul & Julia en tovert het park om tot een Mega Sint Spektakel. Een spektakel dat je niet mag missen.

Vandaag reden we af naar Apeldoorn om bij Party Piet Pablo op bezoek te gaan. De spanning op de achterbank was om te snijden, want wat zouden ze gaan zien. Twee pieten snoetjes keken gespannen naar buiten tijdens de rit.

Hoewel de regen uit de lucht viel, hadden onze kleine hulp pietjes daar geen last van. Enthousiast renden ze het park binnen om te gaan kijken bij hun favoriete Piet: Pablo. Bij de ingang werden de jongens opgewacht  door de eerste Pieten. Gelijk betrokken de enthousiaste koppies. Dit was toch wel heel echt. Alle gedurfde vragen en eigenwijze opmerkingen verdwenen als sneeuw voor de zon: echte Pieten. We mochten achterin hun golfkarretje plaatsnemen en reden zo naar Amerigo toe.

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

Het paard van Sinterklaas maakte diepe indruk op de jongens en ze vroegen zich hardop af of Amerigo het niet eng vond op de het dak, met zulke dunne benen. Lang om er over na te denken hadden ze niet. Want naast Amerigo kwam op het podium een heuse danspiet voor de ‘Dansschool Show’. Hier leerden ze de dansjes bij de liedjes van Party Piet Pablo. Super handig voor straks tijdens de theatershow.

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

Voorzichtig deden de jongens hun dansjes, geflankeerd door tientallen Pieten, die enthousiast stonden te springen en te hupsen. Veelvuldig werd er met pepernoten en snoepgoed gestrooid en al snel zaten de zakken van hun jassen vol met strooigoed.

Mega Sint Spektakel Show

Omdat het Mega Sint Spektakel plaats heeft in de Julianatoren, mag je met een ticket voor de theatershow ook in alle attracties van het park. Ideaal als je nog even moet wachten tot je show begint. Na een ritje in de achtbaan, een rondje in het carrousel en een vlucht in de helicopters is het tijd om naar het theater te gaan, maar niet voor we nog snel op foto zijn gegaan met een aantal Pieten.

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

De snoetjes worden opnieuw wit als we in de rij staan te wachten. De Pieten staan her en der in de rij om de kinderen te vermaken. Wat komen ze dichtbij! Bij de ingang van het theater krijgen de kinderen een flesje limonade en daarna is het zoeken naar een goede plek. We zitten bijna vooraan. De spanning stijgt.

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

Al snel gaan de lichten uit en de spots aan en betreedt Party Piet Pablo het toneel om zijn grootste hit ten gehore te brengen. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot, want meneer Barend doet er alles aan om de show te verstoren. Bijna lijkt dit gelukt als Party Piet Pablo ontvoerd blijkt te zijn, maar gelukkig komt alles uiteindelijk weer goed. Dat kan ook niet anders als Sinterklaas zich er mee gaat bemoeien.

mega sint spektakel party-piet-pablo-1 mega sint spektakel party-piet-pablo-1

Naast Party Piet Pablo en de vervelende meneer Barend is er ook een rol weggelegd voor Meisjes Piet, Love Piet en Sinterklaas. In de show komen alle bekende hits van Party Piet Pablo voorbij. Niet alleen ‘De Pieten Sinterklaas Move’, maar ook ‘Pietenliefde’, ‘Pietenhart’ en de nieuwste hit ‘De Sinterklaas en Pieten Jump’.

Meet & Greet met Sinterklaas

Dol enthousiast dansen, zingen en schreeuwen de jongens mee tijdens de show. Na afloop verlaten ze de zaal met een dikke high five aan de Pieten bij de uitgang. De terughoudendheid is verdwenen als sneeuw voor de zon.

De kers op de taart is de Meet & Greet met Sinterklaas in het zelfbedieningsrestaurant. Beiden jongens nemen trots plaats naast Sinterklaas en fluisteren hem snel hun grootste wens toe.

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

mega sint spektakel party-piet-pablo-1

Thuisgekomen wordt gelijk de schoen gezet. Het bakje water voor het paard en de appel niet vergeten. Sinterklaas had immers gezegd dat je vanavond je schoen mocht zetten. Zonder morren kroop junior vanavond zijn bedje in. Hij viel in een rozige slaap. Ik wed dat hij aan het dromen is van de mooiste meisjespiet van het park … of van heel veel cadeautjes.

Mega Sint Spektakel is 19, 20 en 26 november te bezoeken in de Julianatoren, Amersfoortseweg 35, Apeldoorn 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: