Boek | De Gorgels by Jochem Myjer

Als komiek en cabaretier vind ik hem al helemaal te gek. De tranen rollen regelmatig over m’n wangen bij het horen van zijn imitaties, sketches en anekdotes. Grappig is hij dus, maar schrijver van een kinderboek dat is toch andere koek. Toch heeft Jochem Myjer mij weer eens positief gegrepen: nu met zijn eerste kinderboek: De Gorgels

Voorlezen vind ik heel belangrijk. Het moment dat je met je kindje hebt als je samen een boek leest is voor mij onbetaalbaar. Daarom doe ik het ook met liefde voor de jongste, maar zeker ook voor de oudste twee. Hoewel zij ook heel graag zelf een boek lezen, voor het slapen gaan.

omslag-degorgels-2

Onze nieuwste aanwinst is het boek De Gorgels, geschreven door Jochem Myjer. Aangeprezen door oudste zoon zijn verre-weg-vriend, besloten we om zelf te ervaren waar hij zo enthousiast over sprak. En na een paar bladzijden wisten we het alle drie zeker: De Gorgels is een spannend, leuk en fantasierijk boek. Precies wat je wilt horen en lezen als je een stoere jongen of meid bent.

Het verhaal van De Gorgels gaat over Melle. Melle wordt midden in de nacht wakker en ziet dat er een vreemd wezentje op zijn bed zit. Het lijkt op een boletje wol, met armpjes en beetjes en twee harige, puntige oren. Als Melle het licht aandoet is het wezentje echter verdwenen. Op school lacht iedereen hem uit als hij het vertelt en ook zijn vader vindt zijn verhaal onzin. Maar Melle weet zeker dat hij het gezien heeft … geloof jij hem?

Eerlijk is eerlijk, ik was best sceptisch toen ik het boek in handen kreeg. Immers het aantal bekende Nederlanders dat een boek schrijft schiet als paddenstoelen uit de grond. Hoewel ik Jochem Myjer als cabaretier hoog in mijn top 5 heb staan, was ik bang dat zijn humor in een kinderboek niet uit de verf zou komen. Maar het boek greep mij en de kinderen vanaf de eerste pagina. Melle kwam tot leven in het verhaal van Myjer. Het verhaal heeft – net als de auteur – tempo en verveelt hierdoor geen minuut.

Laat deel 2 maar komen!

De Gorgels | auteur – Jochem Myjer | illustraties – Rick de Haas | voorlezen: vanaf 5 jaar – zelf lezen: vanaf 7 | €13,99 | ISBN: 9789025867898 | uitgeverij Leopold | verkrijgbaar via Bol.com

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: