Mini Shatsu | mini tees

Ontstaan uit een stapel witte t-shirts en een krat vol textiel verf, ontpopte Mini Shatsu zich al snel tot een creatief merk waar vooral grafisch ontwerpers en street artists hun ei in kwijt kunnen. Nu  twintig jaar later, heeft Mini Shatsu vooral de wereld van de kindermode veroverd.

Het Amerikaanse Mini Shatsu betekent heel eenvoudig ‘klein shirt’. Shatsu is Shirt in het Japans. Maar het is niet zomaar een modemerk met shirts. Het is vooral een inspirerende kledinglijn voor kids en babies. Hoewel ze niet meer ‘homemade’ en ‘one-of-a-kind’ zijn zoals vroeger – toen graffiti kunstenaars zo hun werk verkochten –  zorgt Mini Shatsu ervoor dat elk ontwerp nog steeds uniek en gelimiteerd is. Van elk item worden er namelijk wereldwijd minder dan 1.000 geproduceerd.

mini shatsu kinderkleding

Voor Love4Kidz mochten we een prachtig Mini Shatsu jurkje uit de zomercollectie (maar met een longsleeve en een paar maillots prima door te dragen in de herfst) testen. Een heerlijk comfortabel ontwerp van zacht katoen. Ideaal voor de vakantie of gewoon een relaxt weekend. Het ontwerp is niet alleen schattig om te zien, maar zorgt met z’n print ook voor eyecatching details. De chichuahua in de tas zorgt voor een echt diva effect dat vooral kleine dametjes erg aanspreekt. Extra opvallend is dat de print niet alleen aan de voorzijde zit, maar doorloopt op de achterzijde. Hierdoor lijkt het net alsof je een echt tasje draagt.

mini shatsu kinderkleding

Niet alleen voor meisjes is Mini Shatsu leuk. Ook jongens komen aan hun trekken met de stoere designs als ‘Kantoormeneer’, ‘Detective’, ‘Gitarist’ of ‘Politieman’. Bang om de print te verliezen hoef je niet te zijn. Ook na eindeloos wassen – niet onbelangrijk bij kinderkleding – zal de print niet vervagen. Door een speciale techniek blijft de print helder en kleurecht. Zelfs de fluwelen accenten blijven mooi.

We love Mini Shatsu

Mini Shatsu | 3 maand t/m 8 jaar | prijzen variëren van €35,- voor een romper t/m €119,- voor een winterjas | onder andere verkrijgbaar bij Les Bonnes Manieres

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: