Monster Jam Live! | The sky is the limit

Al maanden kijken mijn zoons uit naar dit moment: het echt zien van de Monster Jam Trucks in de Monster Jam Live – The sky is the limit. Beiden hebben een absolute favoriet: de Grave Digger en Team Hotwheels die in verkleinde speelgoed vorm in de rugzak mee gaan naar de show samen met gehoorbescherming en een handtekeningen-boekje.

Het is druk in De Kuip – of te wel het Feyenoordstadion in Rotterdam – overal zien we mensen enthousiast naar de diverse ingangen lopen. Het is nog vroeg, maar met onze Pit Party kaartjes stevig in de hand geklemd, mogen we al uren voor de show naar binnen. Met deze kaartjes kunnen we de Monster Jam Trucks van dichtbij bekijken en proberen om handtekeningen verzamelen. Bovenaan ons favorietenlijstje staat: Dennis Anderson de bestuurder van Grave Digger. Anderson doet al 35 jaar mee met zijn eigen Grave Digger Monster Jam Truck, maar hij was nog nooit in Europa om zijn kunsten te vertonen. Nu durft hij de oversteek te maken – met zijn zoon Ryan (bestuurder van de Monster Jam Truck Sun Uva Digger).

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-5

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-10

Monster Jam Trucks zijn groooooot

We stappen het gras van De Kuip op. Overal om ons heen staan grote wagens. Monsterlijke wagens met enorme wielen. De spanning stijgt bij zoon 1 en zoon 2. Hier gaat het straks gebeuren. Enthousiast zoeken we de Monster Jam Trucks die we kennen uit de speelgoedkist.  “Pap, die ken ik. Die heb ik ook en die! Ohhh, die auto’s bestaan dus echt he?!”, roept de oudste enthousiast uit. “Dat geloof je toch niet? Moet je kijken wat een verschil met de speelgoedauto hahahah”. Hij barst in lachen uit. We nemen snel een foto want het wordt drukker en drukker op het veld. Snel in de rij voor een handtekening voordat het een onmogelijke wachtpartij wordt. Helaas, voor ons besluit een verstandige beveiliger om de handtekeningenrij 10 personen voor ons om handtekeningensessie met Dennis Anderson af te breken. Teleurgesteld, maar met goede moed gaan we naar de tafel met George Balhan en Tom Smeents de bestuurders van Zombie en Max-D. Ons wachten wordt beloond en glimmend van trots stopt zoonlief dit belangrijke document in zijn tas. “Wow cool he pap?”.

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-6

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-9

“Dat geloof je toch niet?
Moet je kijken wat een verschil met de speelgoedauto hahahah”

Dan is de Pit Party afgelopen en is het wachten op de Monster Jam Live. De echte show! Het wachten duurt lang. Meer dan 2,5 uur zit er tussen de Pitt Party en de Monster Jam Live show. Gespannen kijk ik op m’n horloge ‘zullen ze dat gaan halen zonder zich te vervelen?’. De zorgen blijken uiteindelijk voor niks. Kinderen vermaken zich al snel in de omgeving rondom de Kuip. We hebben de tijd om rustig een broodje te eten en natuurlijk te kijken naar alle merchandise van de Monster Jam Trucks. Overal komen de monsterlijke auto’s naar je toe. Het is overweldigend.

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-8

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-7

De show gaat beginnen

Als de deuren van het stadion opengaan, gaan we op zoek naar onze stoelen. We hebben prachtig zicht op de pitt en de trucks. Kleine mannen zitten te wiebelen op hun stoelen de gehoorbeschermers in de aanslag. Laat de show maar beginnen!

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-2

Dan opeens is daar muziek. Iedereen veert op. Het gaat beginnen. De koptelefoons gaan op als de motoren van de trucks gestart worden. Wat een geluid! Het stadion vult zich in 1 keer met een ‘roar’; het gebrul van de Monster Jam Trucks. De jongens veren recht op “Yess” Hier hebben ze zo lang op gewacht. Beneden in de arena van De Kuip zien we de enorme monster wagens door vuur rijden, sprongen maken die je voorstellingsvermogen te boven gaan en vooral heel hard en vet stunten. Vooral van de ‘Backflip’ zijn de jongens onder de indruk. De ogen lichten op als er nieuwe auto’s tegen elkaar mogen strijden om de titel. Ze vervelen zich geen moment ook het geluid lijkt ze niet te deren (dankzij de koptelefoons).

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-3

monster-jam-live-the-sky-is-the-limit-love4kidz-1

Amerikaanse megashow

Dat het een show is die al jaren in Amerika tot de top 10 van megashows hoort, kunnen we ons voorstellen. Het is mega. Niet alleen de wagens, ook de entourage er omheen. Het geluid van de wagens, de wielen, de muziek, het vuurwerk alles is mega.

Tips voor een Monster Jam show met kinderen

  1. als je pit party kaarten hebt, zorg dan voor een schriftje met een stift voor handtekeningen
  2. neem speelgoed mee om de tijd tussen shows te overbruggen
  3. zorg voor iets lekkers
  4. neem gehoorbescherming mee. Dit voorkomt dat je kindje bang wordt van het immense geluid
  5. hou rekening met lange wachtrijen

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Feld Entertainment. Kijk voor meer informatie op MonsterJam.nl

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: