Monsterspray | Mam, er zit een monster onder m’n bed

Elke avond hebben we eenzelfde ritueel: pyjama aan, tandjes poetsen, boekje lezen, dikke kus EN even alle monsters onder z’n bed verjagen. Kleine man is bang, bang dat er enge harige griezels onder z’n bed huizen. Geen probleem dat verjagen, alleen … … wel onhandig dat alleen mama het goed kan.

Het is een heel gedoe om bij een logeeruitje, creche-dag of papa-avond kleine man rustig te laten slapen. Want wie garandeert hem dat de monsters ook naar iemand anders dan z’n mama luisteren. Natuurlijk ben ik hier zelf schuldig aan door het ritueel te starten en hem gerust te stellen met de woorden: “Dat kunnen mama’s nu eenmaal”. Beetje dom. Nooit aan gedacht dat het uit zou monden in: ‘Alleen mama kan het’.

monsterspray-love4kidz-2

Natuurlijk doe ik het met liefde. Elke avond kruip ik op m’n knieën en roep overtuigend: “Hup, weg jullie. Simon wil slapen en heeft geen zin in jullie gebrom en gemopper”. Volgens de kleine man helpt het gelijk en rennen ze angstig de kamer uit. Gelukzalig draait hij zich dan op z’n zij, duimpje in z’n mond en knuffel in z’n armpjes. Dikke kus en hup …

Toch wil ik ook met een gerust hart zoonlief laten logeren of de taken aan papa overlaten. Ik besluit over te gaan op hard geschut. Online heb ik een spray gekocht. Een flesje met een vrolijk gekleurd etiket met allerlei soorten griezels er op. ‘Monsterspray‘ staat er boven de griezels geschreven. Op de gebruiksaanwijzing staat dat 1 keer sprayen genoeg is om de grootste monsters te verjagen. We proberen het gelijk.

Schermafbeelding 2015-11-18 om 21.57.12

Die avond gaat papa naar boven, met de Monsterspray in de aanslag. Het ritueel: pyjama aan, tandjes poetsen, boekje lezen, dikke kus … Zoonlief begint na de kus gelijk om mama te roepen. Papa haalt resoluut de spray te voorschijn en zegt mysterieus: “Kijk, papa heeft iets bijzonders; echte Monsterspray. Als ik dit onder je bed spuit, dan verjagen we alle monsters in een keer. Dat hoeft mama niet meer te doen.” Zoonlief kijkt zorgelijk: “echt?”, vraagt hij. “Echt”, zegt papa en spuit de spray onder z’n bed. Een heerlijke lavendelgeur stijgt op in z’n kamertje. Nog even kijkt zoon onder z’n bed, knikt dan goedkeurend en gaat ontspannend liggen.

monsterspray-love4kidz-3

De Monsterspray zetten we op de plank boven z’n bed, waar al z’n belangrijke spullen staan. Sinds die avond hoeft mama niet meer verplicht mee naar boven. Papa blij, mama vrij …

Monsterspray | €4,95 | 125 ml | spray uit natuurlijke lavendelolie | verkrijgbaar via Radbag

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

4 Responses to "Monsterspray | Mam, er zit een monster onder m’n bed"

 1. Droomdeurtjes nodigt elfjes, draakjes en kabouters uit | Love4kidz says:

  […] van alles hebben we geprobeerd. We gingen aan de slag met Monsterspray onder z’n bed. Echter ging het hier niet om monsters in de slaapkamer, maar om gedachtes in […]

 2. Frederique says:

  Ah wat leuk zeg. Ik ben gek op dat soort “uitvindingen” 🙂
  Frederique onlangs geplaatst…Top 20: Leuke schoencadeaus onder de 10 euroMy Profile

 3. Bianca says:

  Wat een cool spul! Ik gebruik daar wel eens een bus deodorant voor haha. Maar dan is zijn hele kamer gelijk vergast. Oeps. Die spray is wel een goed idee!
  Bianca onlangs geplaatst…Zorgen over de toekomstMy Profile

 4. Judith says:

  Geweldige oplossing dus die spray! Helemaal leuk, ik kende het nog niet. X, Judith
  Judith onlangs geplaatst…Badger and Rue | outfit: the future belongs to usMy Profile

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: