Muffies hoorbeschermers | Ongestoord leren – Deel 2

De Cito toetsen zijn begonnen voor het basisonderwijs. Een spannende tijd. Zeker voor onze middelste die worstelt met het ‘concentreren’ en ‘op tijd’ werken. Voor zijn juf en ons is het nog een hele toer om hem bij de les te houden.

In een eerdere blog vertelde ik je over onze zoektocht naar de ideale gehoorbeschermers om Lucas geconcentreerd te houden tijdens de lessen. Hoewel hij in eerste instantie heel enthousiast is over zijn Pluggies Kids, blijkt dat ten tijde van top rumoer in de klas de oordopjes niet voldoende te werken. Voor deze momenten moet er toch gezocht worden naar een sterker middel. De juf komt al snel met gehoorbeschermers voor volwassenen. Zoals ik al eerder schreef daar word ik – maar ook zoonlief – niet blij van. Ze zijn te groot, passen slecht en irriteren de oren.

muffy-headphone-alpine-1

Gelukkig komt Alpine zelf met een oplossing: naast de oordopjes hebben ze ook de Muffy. Een gehoorbeschermer voor kinderen die op maat te stellen is. Naast dat ze perfect rond het kinderhoofd passen, hebben ze ook nog eens opvallende kleuren. Zullen ze werken? Ik hou mijn vingers gekruisd en besluit samen met Lucas voor de rood-wit gestreepte Muffy te gaan. “Hij is wel heel cool mam”, roept hij verheugd.

muffy-headphone-alpine-5

De Muffy komt binnen als compact pakje. In een oogwenk verandert het pakketje in een koptelefoon. Het gedeelte dat over je oor gaat is kleiner dan een volwassen model en voorzien van een zacht kussentje dat de oorschelp moet beschermen tegen geluid, maar ook tegen vervelende drukpijn. Gelijk maar even passen besluit ik. Lucas is enthousiast. De koptelefoon zit prima. We besluiten over te gaan tot een uitvoerige test: het schrijven van een verhaal terwijl je broertje en zusje toneel aan het spelen zijn.

muffy-headphone-alpine-6

Lucas slaagt voor de test. Hij hoort nu bijna niks meer en concentreert zich op zijn verhaal. Binnen het gezin lijkt de Muffy het perfecte middel bij het concentreren te zijn. Maar slaagt de Muffy ook voor test binnen een klas van 30 enthousiaste 7-jarigen?

muffy-headphone-alpine-4 muffy-headphone-alpine-3

Jazeker. Lucas neemt de Muffy nu 4 weken mee naar school en gaat met sprongen vooruit. Zijn Pluggies Kids gebruikt hij voor zijn huiswerk thuis en tijdens de zwemles, maar op school gebruikt hij alleen nog zijn rood-witte hoofdtelefoon. Zelfs tijdens de meest chaotische momenten in de klas heeft hij baat bij de Muffy. Ook de juf is heel erg tevreden over zijn vooruitgang met betrekking tot het concentreren en op tijd werkjes af hebben. Ze maakt zich over de Cito dan ook geen zorgen. Ik ben heel erg benieuwd naar zijn resultaten.

muffy-headphone-alpine-5

De Muffy van Alpine is een mooi product. Hij is naast handig en compact ook nog eens hip en fashionable. Het afklemmen van de oren kan wel – hoe zacht het materiaal ook is – even wennen zijn bij de drager. Het is dus verstandig de Muffy eerst uit te proberen thuis alvorens hem als hulpmiddel op school in te zetten. Zo leert je kindje omgaan met het gevoel iets op haar of zijn hoofd te hebben.

muffy-headphone-alpine-2

Benieuwd naar Lucas zijn vorderingen? Volg ons op Instagram en neem een kijkje in ons leven.

Muffy  | €19,95 | voor kids vanaf 5 jaar | speciaal ontwikkeld voor kleine kinderoren. Deze kinderoorkap is ook zeer geschikt voor beter geconcentreerd leren en lezen thuis en op school | 255 gram | kleur: roze, blauw, wit | Alpine

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

4 Responses to "Muffies hoorbeschermers | Ongestoord leren – Deel 2"

 1. Gehoorbescherming voor kinderen noodzakelijk | Love4kidz says:

  […] kinderen in huis? Lees dan de blog over de Muffies gehoorbeschermers en de Alpine […]

 2. Zomervakantie Activiteiten Kalender | Kindvriendelijke festivals | Love4kidz says:

  […] festivals goede gehoorbescherming nodig hebt. Wij testten een aantal gehoorbeschermers uit en kozen deze voor de […]

 3. Marieska says:

  Dank je wel! Leuk!

 4. Vlijtig Liesje says:

  Wat ze al niet verzinnen zeg! Maar fijn dat het helpt!

  Ik ga je review delen op mijn review blog!

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: