Nachtbrakertje, snoozzze maar fijn

Ken je de term ‘Nachtouder‘? Tot twee jaar gelden was het voor mij een totaal onbekend fenomeen: ’s nachts wakker zijn met je kindje omdat het niet kan of wil slapen. Sinds de geboorte van onze jongste is het een term die in ons vocabulaire zit ingesleten: nachtouder. We hebben een nachtbrakertje in huis … Wat kan hem helpen?

Omdat ik na 2,5 jaar vind dat zoonlief het heeft verdient om een nacht rustig door te slapen zonder onrustige nachtelijke momentjes, ben ik op zoek naar alternatieven, hulpmiddelen en oplossingen.
Simon is al sinds zijn geboorte een heerlijk mannetje dat makkelijk naar bed gaat. Hij sliep gemakkelijk nachtjes door, maar we merkten wel dat hij een onrustige slaper is, soms huilt in zijn slaap en wel eens wakker lag. Na mate hij ouder wordt, lijkt het onrustig slapen een last te worden. Hij droomt veel, huilt vaak en is erg onrustig in zijn slaap. Hierdoor is hij niet alleen vaak wakker ’s nachts, maar is hij overdag ook snel moe.

Ondertussen ben ik ook moe. Moe om elke nacht tussen half 2 en half 4 bezig te zijn met een klein mannetje dat niet wil of kan slapen. Natuurlijk heb ik van alles geprobeerd. Simon slaapt in een rustige kamer met weinig afleiding. Hij kijkt na het warme eten ’s avonds geen tv en mag niet op de Ipad of computer. Zelfs een beker warme melk, inbakeren, een kruik ik bed en een geruststellend nachtlampje temperen zijn ontrust niet.

Curlzzz2-500x500

Via via kreeg ik onlangs een nieuw product in handen: het Snoozzze kussen van ZIRB. Volgens de bijgeleverde folder is dit een kussentje gevuld met houtkrullen van de Alpenden (Pinus Cembra). Deze den groeit tot vlak onder de boomgrens in de Alpen en de Karpaten. En bevat de den een stof die een specifiek rustgevend effect heeft. Dit klinkt in ieder geval hoopvol. Vol goede moed besluit ik het kussentje te testen. Immers: baadt het niet dan schaadt het niet.

Drive your dream 01-500x500

Ons Snoozzze kussen is 21 x 21 cm en voorzien van een super leuke fotoprint van houtkrullen op de ene en een auto van houtkrullen aan de andere kant. Het spreekt mij, maar ook Simon gelijk aan. De geur dat uit het kussentje komt, doet je nog het meeste denken aan een chalet in Zwitserland of Oostenrijk. Het is de geur van gekapt hout. Logisch natuurlijk, want het kussen is gevuld met de houtkrullen en -snippers. Ik vind het een heerlijke lucht. Alsof je op vakantie bent.

Zirb-kussen-slapen-relax-6

Het kussentje gaat mee als Simon naar bed gaat. Het ligt naast zijn hoofdje. Natuurlijk is hij nieuwsgierig. Waarom ligt het daar? Wat is dat? Maar zodra hij er aan geroken heeft is hij om: dat ruikt lekker. Het kussentje mag blijven. Die avond begint onze test. Natuurlijk wordt hij wakker, maar zonder het onrustige huilen.

Zirb-kussen-slapen-relax-4

Twee weken slaapt Simon nu naast zijn ZIRB Snoozzze kussen en ik durf met mijn hand op mijn hart te stellen dat dit concept werkt. Onze kleine man droomt minder intens, is veel minder onrustig en slaapt vele nachten door zonder te huilen. Alsof het kussentje een spanning van hem overneemt dat hij zelf niet kan loslaten tijdens de nacht. Zelf is hij ook erg gehecht geraakt aan zijn slaap-kussen.

Zirb-kussen-slapen-relax-5  Zirb-kussen-slapen-relax-3 Zirb-kussen-slapen-relax-2

Door het kleine formaat neem je het gelukkig overal mee naar toe. Ideaal, want zo wordt een nachtje slapen bij opa en oma ook voor de grootouders een rustige aangelegenheid.

Helpt het Snoozzze kussen bij iedereen? Dat ga ik niet beloven. Mijn dochter van 10 is al haar hele leven ’s ochtends rond 6 uur wakker. Toen zij het kussen gebruikte om te kijken of ze langer zou slapen, was ze gewoon om 6 uur wakker. Maar bij Simon heeft het absoluut een positief effect en daar ging het mij in eerste instantie om. Dat de oplossing zo simpel kon zijn, had ik alleen nooit gedacht.

Specificaties
Het Snoozzze kussen is gevuld met houtsnippers van de Oostenrijkse Alpenden. In de Alpenden zit een stof die de slaap bevordert. Dit is door onderzoek bevestigd. Het Snoozzze kussen plaats je naast het hoofd van je kindje en er komt een aangename geur vrij die het kindje rust geeft en laat genieten van een gezonde nachtrust.

Snoozzze kussen | kussensloop en binnenkussen 100% katoen | vulling: 100% Alpenden houtsnippers | formaat: 21×21 cm | €34,50 | ZIRB

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.

Related Posts

2 Responses to "Nachtbrakertje, snoozzze maar fijn"

 1. Marieska says:

  Hahaha heel herkenbaar. Helaas werd Anna niet later wakker … Maar kleine man is al nachtenlang een prachtige doorslaper. Eindelijk krijg ik ook wat rust. Dat merk je wel he als je elke nacht (hoe kort het moment ook is) een keer wakker bent … Wel goed om te horen dat je dochter uiteindelijk ook haar ‘rust’ vond 🙂
  Liefs, Marieska

 2. Jolanda says:

  nou super dat het werkt bij Simon 🙂
  Ik herken het probleem, mijn dochter van 9 was de 1ste 4 jaar van haar leven ook een erg onrustige slaper, veel wakker en wakker worden met veel geschreeuw en dan niet tot haar doordringen terwijl ze wel haar ogen open had. Gelukkig ging het over toen ze naar school ging.
  En jammer dat het niet helpt met uitslapen, want mijn 3 kids zijn erg vaak om 6 uur wakker 😉

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: