Nelsons Yogaboek | Yoga, jong geleerd is …

Dat yoga ontspannend is voor het volwassen lichaam en de geest, dat weten de meeste mensen wel. Dat het ook heel ontspannend is voor peuters, kleuters en andere doerakken, dat leerde ik via Nelsons Yogaboek. Een doe-het-samen-boek met 24 yogaspelletjes voor klein en groot. Wat werd een relaxte middag.

Samen met oma besloten dochter- en zoonlief dat het tijd werd voor onze jongste spruit om kennis te maken met yoga. Zelf zijn ze er al een tijdje mee bekend en zien ze niet mama, maar ook oma geregeld een zonnegroet doen. Omdat ze ze er zelf heel ontspannen van worden, denken ze dat het de drukke kleine man ook wat kan temperen. Het is het proberen waard!

Nelson-yogaboek-love4kidz-6

Buiten wordt een plek gecreëerd waar ze samen oefeningen uit Nelsons Yogaboek kunnen volgen. Dit boek is ideaal om te gebruiken als je met (kleine) kinderen yoga interessant wilt maken. In dit boek worden de oefeningen niet alleen in duidelijke kindertaal uitgelegd. Ook staan er heldere plaatjes bij en worden de oefeningen in een klein verhaaltje gegoten. Zo doe je niet alleen je ontspanningsoefening, maar beeld je je gelijk in dat je een spook, kat of beer bent. Een ideale manier om de concentratie van onze kleinste vast te houden.

Nelson-yogaboek-love4kidz-10

We beginnen met ‘De Verdwijntruc’. We maken ons groot en klein en proberen verschillende houdingen om ons klein en groot te maken. Kleine man kijkt eerst onderzoekend toe, maar na een tijdje begint hij houdingen na te doen en zien we een enthousiast mannetje z’n best doen om zich ‘bol’ te maken
.Nelson-yogaboek-love4kidz-2Nelson-yogaboek-love4kidz-3Nelson-yogaboek-love4kidz-9
Nu hij het ‘leuk’ lijkt te vinden proberen we de oefeningen langzaam uit te bouwen tot echte yoga oefeningen. Tot onze verbazing doet kleine man alle oefeningen zo goed mogelijk na en lijkt hij een er net als de oudste twee baat bij te hebben. Hij heeft al even niet meer rond gerend.

Nelson-yogaboek-love4kidz-14 Nelson-yogaboek-love4kidz-12 Nelson-yogaboek-love4kidz-11
Als we aankomen bij de oefening ‘Slapende Spookjes’ blijkt zelfs deze oefening prima te gaan. Iets dat ik niet verwacht had. Oma legt de lievelingsknuffel op bink z’n buik en vraagt hem naar z’n knuffel in te ademen. Als vanzelf krijgt onze vent de buikademhaling onder controle. Ik ben best een beetje trots.

Nelson-yogaboek-love4kidz-7 Nelson-yogaboek-love4kidz-8

En dan als laatste oefening ‘De Schatkist’. In deze oefening moet oma zich aanbieden als schatkist door in kleermakerszit te gaan zitten en haar armen open te doen. Als door een magneet aangetrokken, huppelt kleine man naar oma’s schoot en hupt zo de ‘schatkist’ in. Een ontspannen momentje van rust.

Nelson-yogaboek-love4kidz-13

Nelsons Yogaboek is een creatief speelboek voor papa’s, mama’s, kinderen, opa’s en oma’s en iedereen die mee wil doen. Door de vrolijke tekeningen, de heldere beschrijvingen en de leuke verhaaltjes is dit een geweldig leuk yogaboek om de basis oefeningen te leren. Geschreven door Laura van Bouchout (tekst), Leen Demeulenaere (orthopedagoge) en Emma Thyssen (illustraties).

Nelsons Yogaboek | Doe-het-samen-boek met 24 yogaspelletjes | ISBN 9789082224641 | €19,95 | uitgeverij Trichis | verkrijgbaar via Bol.com

 

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

One Response to "Nelsons Yogaboek | Yoga, jong geleerd is …"

  1. Love4kidz | Super Sunday Giveaway | Nelsons Yogaboek | Love4kidz says:

    […] zijn enthousiast over het Nelsons Yogaboek. Samen met je kinderen oefeningen doen om te ontspannen, schept een band. Door de heldere uitleg, […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: