Netflix | Testosteron stress

Netflix zorgt al maanden voor discussies binnen ons gezin. Ten eerste omdat ieder z’n eigen favoriete serie of film heeft (en wil zien). Ten tweede omdat ook iedereen een eigen favoriet personage heeft om naar te kijken. Mijn favoriet zorgde onlangs voor heel veel testosteron-stress.

Het kiezen van een favoriet begon als eerste met de liefde van zoonlief voor Elza en haar prachtige jurk. Verliefd is onze bink nog steeds, maar sindskort verdeelt hij – met zijn grote hart – zijn liefde over Elza en Jenny (van Brandweerman Sam). Dat zoonlief van zelfstandige blonde vrouwen houdt, dat patroon zien we langzaamaan ontstaan.

Netflix-Frozen-Love4Kidz-4

Dat onze kleine man zijn liefde voor film-figuren van zijn moeder heeft geërfd, durf ik hierbij openbaar te bekennen. Zelf werd ik vroeger ook gegrepen door de magische Disney prinsen in de bioscoop en later op video, maar die tijd lag al lang achter me … dacht ik.

Nu met de komst van Netflix kan ik niet anders dan schoorvoetend bekennen dat het helemaal niet achter me ligt, maar dat ik er midden in zit. Ik droom weer wekelijks weg bij het zien van onbereikbare prinsen. Alleen zijn de prinsen tegenwoordig verandert in slimme – beetje stoute – meer heerlijk echte mannen. Alleen mijn eigen mannetje blijkt niet zo blij met mijn nieuwe manier van tv-kijken.

netflix-openbrief-4

Sinds de komst van Suits voelde ik hier en daar al een kleine jaloerse blik van manlief als Harvey Spector het beeldscherm in liep. Mijn (te) enthousiaste meekijken naar series van hem deed hem vermoeden dat het mij niet alleen om de inhoud van de series te doen was. En hij had gelijk, hoewel ik de afleveringen echt met interesse volg, is de eyecandy op het beeldscherm wel een reden om de serie van begin tot eind uit te kijken.

Netflix-nealcaffery-love4kidz-4

Maar goed, echt erge vormen is zijn ‘onderzoek’ aan gaan nemen, sinds ‘White Collar’ zijn intrede deed als waardige opvolger van Suits. Ik voelde me – bij het aanschouwen van Neal Caffrey – net een bakvis in de brugklas. Elke avond vroeg ik net even te enthousiast of het al White Collar tijd was.

Netflix-nealcaffery-love4kidz-2

De erge vormgen zag mijn man ook ontstaan en bleek op eigen houtje onderzoek te gaan. Nadat zijn opmerking dat meneer Caffrey in het echt getrouwd is met een andere meneer en dus helemaal niet op blonde-zwijmelende-vrouwen zit te wachten, tegen dovemansoren was, besloot hij een heus ‘ik-ben-leuker’ offensief te starten. Al ware het een wedstrijd.

lucardi-trouwen-love4kidz-4

Zo kwam er – voor het werk natuurlijk – opeens een aantal blauwe blouses en pakken alla Caffrey in huis. Daarna kwam ook het typische ‘White Collar’ signatuur: de Fedora hoed. Eerst eentje in wit, later ook een zwarte. Natuurlijk had ik wel door dat manlief een spoortje ‘jaloezie’ tentoonspreidde. ik heb het alleen met heel veel liefde aangekeken. Nog leuker vond ik het toen hij heel openlijk samen met de oudste zoon intensief het ‘trucje’ van Caffrey na zat te doen.

Ik heb hem – nu we bij seizoen 4 zijn – gerustgesteld: hij is de leukste … met of zonder hoed.

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: