Nijntje Art Parade

Heb je ze al gespot de Nijntjes door kunstenaars voorzien van een nieuwe look? Deze Nijntjes zijn speciaal gemaakt voor de Nijntje Art Parade. Een project dat in samenwerking met Unicef in het leven is geroepen voor Nijntje haar 60e verjaardag. Dat moet gevierd worden!

Nijntje wordt 60 jaar dit jaar. 60! Je kan bijna met ‘Niemand‘ antwoorden op de vraag: wie is er niet groot geworden met Nijntje? Om deze verjaardag op grootse wijze te vieren is onder andere de Nijntje Art Parade in het leven geroepen. In samen werking met Unicef hebben 60 kunstenaars zich gebogen over een totaal witte Nijn. Op dit beeld mochten ze hun eigen creatieve geest loslaten en haar voorzien van een complete make-over. In 12 steden in Japen en Nederland zijn de originele beelden nu te bewonderen.

Nijntjeartparade-love4kidz-4

Voor een aantal originelen zul je naar Japan moeten. Niet echt naast de deur, maar in vijf steden in Nederland zijn de geweldige ontwerpen van kunstenaars ook te zien. Zo staat in Den Haag in het Museum Beelden aan Zee een beeld van Hans van Bentem en kun je in Hotel des Indes het beeld van Mark Janssen bewonderen. In het Rijksmuseum in Amsterdam zie je de ontwerpen van Rob Scholte en Irma Boom.

Nijntjeartparade-love4kidz-7

Zelf ben ik helemaal verliefd op de Nijntjes op het Museumplein in Amsterdam. Vooral het ontwerp van Bas Kosters vind ik geweldig. Zoonlief werd helemaal happy van de Nijntje van Jacques Tange ‘Dick Pluis – een ijzeren formule’.

Nijntjeartparade-love4kidz-3Nijntjeartparade-love4kidz-6

Wil je zelf genieten van de levensgrote Nijntje beelden van de 60 kunstenaars? Neem dan eens een kijkje op de website van Nijntje  Vergeet dan niet even rond te neuzen in hun webshop. Hier kun je een aantal replicas kopen van de grote Nijntjes (ze hebben drie formaten).

nijntjeartparade-love4kidz-2

 

Zelf creatief aan de slag? Dan is de Nijntje Art Kit een ideaal cadeautje. Niet goedkoop (€39,95), maar een deel van de opbrengsten gaat naar de onderwijsprojecten van Unicef. Zo krijgen kinderen een kans op een betere toekomst. Een cadeautje met hoop!

Nijntjeartparade-love4kidz-1

written by

Moeder van 3 schitterende kinderen, schrijver in hart en nieren, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en wonderlijke momenten.
Related Posts

2 Responses to "Nijntje Art Parade"

  1. Slapen in een nijntje-kamer? Dat kan bij Stayokay Utrecht | Love4kidz says:

    […] de ‘oude’ nijntjes komen er verhalen naar boven. Een bezoek aan het nijntje museum, de Art Parade en een bezoek aan het theater om nijntje in het ‘echt’ te bewonderen, zorgen voor een […]

  2. Annelies Frijters says:

    Prachtig al die Nijnen ?

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: